dise Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Witam, interesuje mnie zakup monitora 24" tylko nie na matrycy TN, na oku mam Benq FP241W Np. http://www.allegro.pl/item479498092_monito...rno_czarny.html Czy jest to dobry wybów za tą cenę ? Proszę o jakieś rady co kupić, wiem że próg 1600zł to nie jest za wysoki, ale może jest coś warte uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Za minimalnie więcej ( około 100-150 zł ) jest HP LP2475W. Zjada tego Benq na śniadanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Też radzę dołożyć te kilka procent do 1600 zł i kupić HP LP2475 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dise Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 a jaki sklep polecacie ? agito będzie ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 A moze ten DELL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dise Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 no i teraz zaczyna się problem :) już jest dylemat :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 A moze ten 3154667[/snapback] no i teraz zaczyna się problem :) już jest dylemat :D Moim zdaniem wybór nadal prosty ( HP :wink: ). HP ma jedynie minimalnie mniejszy kontrast ( troszkę gorsza czerń niż na SPVA, ale i tak nie ma monitora na H-IPS z lepszą czernią ). W sygnaturce mam link do mojego opisu tego HP. Wyciągnąłem tam bezlitośnie wszystkie wady i zalety. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 A ten Benq bedzie duzo gorszy od tego HP ? bo sam się na niego napaliłem w dodatku mam zaufanie do benq (posiadam Benq fp93GP i jestem bardzo zadowolony.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 A ten Benq bedzie duzo gorszy od tego HP ? bo sam się na niego napaliłem w dodatku mam zaufanie do benq (posiadam Benq fp93GP i jestem bardzo zadowolony.) To już raczej zależy od Twoich indywidualnych preferencji odnośnie obrazu z matryc MVA i IPS. Zarówno Benq jak i HP to raczej średnia półka więc zostaje tylko kwestia matryc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 moim zdaniem nie ma co pchac kasy w monitor sprzed kilku lat a taki jest wlasnie benq. Jest niezly, bodajrze pierwszy monitor z 1080p i HDMI. Ale HP to swiezak, w dodatku na IPS za niewiele wiecej. Nowsza technologia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 moim zdaniem nie ma co pchac kasy w monitor sprzed kilku lat a taki jest wlasnie benq. Jest niezly, bodajrze pierwszy monitor z 1080p i HDMI. Ale HP to swiezak, w dodatku na IPS za niewiele wiecej. Nowsza technologia. Mam pytanie do tych którzy mieli szansę w praktyce porównać oba ekrany - czy faktycznie różnica na korzyść HP jest taka duża? Bo jak się popatrzy, że HP kosztuje prawie o połowę więcej (1900 vs 1300 złotych) to człowiek zaczyna się zastanawiać czy warto dopłacić. O tym, zeby zobaczyć oba w sklepie obok siebie to raczej tylko pomarzyć można - rzadko który ma na stanie od ręki cokolwiek innego niż TN-ki, a co dopiero dwie różne 24-ki naraz... Załóżmy, że różnice w funkcjonalności (ilość USB, HDMI czy DisplayPort) możemy sobie odpuścić, bo u mnie raczej nie będzie podłączane więcej niż jedno źródło po DVI (ew. przejściówce DVI-HDMI). Aha, przy opiniach wdzięczny byłbym za określenie jak radzą sobie oba monitory ze skalowaniem - niektóre nowsze gry mogą być za wymagające dla mojego sprzętu w 1920x1200. Byłem właściwie nastawiony na 22" HP 2275 - cena odpowiednia i rozdzielczość by mi wystarczyła nawet, ale za dużo się naczytałem o głośności tego monitora i patrząc na to ile wysiłku kosztowało mnie wyciszenie pudła nie chciałbym teraz tego zaprzepaścić kupnem monitora który będzie doprowadzał mnie do szału :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...