TheDriver Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Nie będę na razie pisał co zostało zrobione itp. podziwiajcie. Jeszcze parę rzeczy mam do zrobienia, ale to dopiero po świętach z wiadomych względów :D "money" Zapraszam do oglądania: Koniec ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Stacker z odwróconą płytą... chyba mi się pamięć psuje:P Fajny wucet,jaka chłodnica?Zapewne na przodzie? I co to za wentylatorek przeźroczysty z tyłu.A wc schludne,proste,rzekłbym eleganckie;) OT Co to za tapetka,podlinkujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Gdzie dostałeś części żeby przerobić stackera na BTX? jakiś link czy coś ;) EDIT: Tak się składa, że samo obrócenie tacki nie bangla. Edytowane 1 Grudnia 2008 przez deonet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 No powiem szczerze że jak jakiś czas temu zakładałeć na pisilabie temat o wc to pomyślałem ze kolejny napisze,a i tak nic nie kupi.No ale muszę powiedzieć że teraz wygląda to super,czarny Stacker Btx miodzio.Opisz co tam wsadziłeś i jakie zmiany zamierzasz poczynić jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Gdzie dostałeś części żeby przerobić stackera na BTX? jakiś link czy coś ;) Nie trzeba zadnych czesci. Odwracach tacke i po sprawie. Calkiem fajnie wyszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Dokładnie, kompletnie nie ma żadnych problemów z tym wykonaniem Invert ATX. Tylko odkręcasz wszystkie śrubki przy tacce. Obracasz ją i znowu przykręcasz. Wszystko jest na te same śrubki więc nie ma kompletnie żadnych problemów. Jak będę w domu to napisze co zamierzam jeszcze zrobić. Teraz siedze na Technologii i nie mam tyle czasu ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Gdzie dostałeś części żeby przerobić stackera na BTX? jakiś link czy coś ;) Przekręcona o 180 stopni płyta to nie BTX. To dalej ATX - tyle, że do góry nogami. Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Oj kompresja fotek się kłania. Przez 10sek z fot które mają 900kb bez utraty jakości zrobiłem 180kb... Dowód ? Otwierasz obraz w Paincie => Plik => zapisz jako => zastępujesz otwarty obraz i 700kb mniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) Przekręcona o 180 stopni płyta to nie BTX. To dalej ATX - tyle, że do góry nogami. hehehe ladnie =] Z tego co wiem to ATX jak i BTX to formaty plyt glownych =] sam wlasnie robie projekt z odwrocona tacka =] cos innego poprostu Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Vdrop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 (edytowane) hehehe ladnie =] Z tego co wiem to ATX jak i BTX to formaty plyt glownych =] sam wlasnie robie projekt z odwrocona tacka =] cos innego poprostu No nie tylko ;) Specyfikacja obejmowała też obudowę, zasilacz, specjalne strefy chłodzenia poszczególnych komponentów itp. Sam projekt płyty to tylko jej część. Edytowane 1 Grudnia 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 hehehe ladnie =] Z tego co wiem to ATX jak i BTX to formaty plyt glownych =] sam wlasnie robie projekt z odwrocona tacka =] cos innego poprostuCM Stacker ma to w opcji, robisz (tylko) malowanie itp. ale wracając do tematu - ładnu wyszło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Możesz coś więcej powiedzieć na temat malowania obudowy ? - oddawałeś "gdzieś" czy sam malowałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Już odpowiadam na wasze pytania: - po pierwsze budka została pomalowana profesjonalnie proszkowo na czarny mat ale takim chropowatym, a nie matowym gładkim jak większość ma. Miałem porównanie dwóch elementów i takie malowanie chropowate jakby bardziej jest czarne :D - wszystkie podzespoły mojego wodnego chłodzenia to: + blok na CPU- Swiftech GTZ + blok na GPU- EK 8800GTX/Ultra + węże- Feser Tube Clear Blue 1/2 ;) + złączki- Feser 1/2 + płyn- Feser One Blue + chłodnica- Feser Xchanger 360 (te elementy kupione prosto od Fesera, reszta Cooling) + pompka- Swiftech 355 12V + top na pompke OC Labs + rezerwuar- EK 250 - temperaturki: CPU idle: +-38 stress: +-47 GPU idle: +-36 stress: +-50 Temperaturki ładnie spadły :D - Jeszcze dość parę rzeczy muszę zrobić. Ale to chyba dopiero po świętach bo teraz limit gotówkowy wyczerpany :( Cieszę się, że się podoba. Jestem dumny z siebie bo jest to moje pierwsze wodne chłodzenie, kompletnie samodzielnie złożone i co najważniejsze: wszystko dalej działa bez szwanku :D Komentujcie dalej co waszym zdaniem byście zmienili lub też nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwad Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 ładny układzik, a powiedz jak u ciebie z odgłosami z pompki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Na pompke nie mogę narzekać, jest cichutka, szum powietrza z wentylatorów na chłodnicy jest 10 razy głośniejszy (nie mam jeszcze regulatora) jak miałem je jeszcze wyłączone to z około 40cm nic nie słyszałem. Po za tym to żadnego stukania itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Już odpowiadam na wasze pytania: - po pierwsze budka została pomalowana profesjonalnie proszkowo na czarny mat ale takim chropowatym, a nie matowym gładkim jak większość ma. Miałem porównanie dwóch elementów i takie malowanie chropowate jakby bardziej jest czarne :D - wszystkie podzespoły mojego wodnego chłodzenia to: + blok na CPU- Swiftech GTZ + blok na GPU- EK 8800GTX/Ultra + węże- Feser Tube Clear Blue 1/2 ;) + złączki- Feser 1/2 + płyn- Feser One Blue + chłodnica- Feser Xchanger 360 (te elementy kupione prosto od Fesera, reszta Cooling) + pompka- Swiftech 355 12V + top na pompke OC Labs + rezerwuar- EK 250 - temperaturki: CPU idle: +-38 stress: +-47 GPU idle: +-36 stress: +-50 Temperaturki ładnie spadły :D - Jeszcze dość parę rzeczy muszę zrobić. Ale to chyba dopiero po świętach bo teraz limit gotówkowy wyczerpany :( Cieszę się, że się podoba. Jestem dumny z siebie bo jest to moje pierwsze wodne chłodzenie, kompletnie samodzielnie złożone i co najważniejsze: wszystko dalej działa bez szwanku :D Komentujcie dalej co waszym zdaniem byście zmienili lub też nie ;) Ile placiles a radiator biorac go prosto od producenta? i w sumie jak mozna od nich prosto kupic? bo na stornie nie znalazlem nigdzie opcji buy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) musisz zalozyc konto aby miec dostep do kupna, chłodnica 360: 119.90 EUR Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Za parę dni mały update, zamówiłem paczuszkę z cooling. Bok obudowy też już poszedł do laserowego cięcia aby to jakoś dobrze wyglądało (rogi będą zaokrąglone ;) ) i byłem też u szklarza aby mi wyciął szybkę. Jednak teraz nie wiem jak ją przykleić od wewnątrz, nie chce jej przykręcać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Za parę dni mały update, zamówiłem paczuszkę z cooling. Bok obudowy też już poszedł do laserowego cięcia aby to jakoś dobrze wyglądało (rogi będą zaokrąglone ;) ) i byłem też u szklarza aby mi wyciął szybkę. Jednak teraz nie wiem jak ją przykleić od wewnątrz, nie chce jej przykręcać ;)jakims dobrym klejem zapewne, ale nie wiem na ile da to efekt. moze pistoletem klejowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Lepiej dobrą taśmę dwustronną :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Mastyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Lepiej dobrą taśmę dwustronną :rolleyes:na pare dni napewno :D zalezy od wagi szybki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 Za parę dni mały update, zamówiłem paczuszkę z cooling. Bok obudowy też już poszedł do laserowego cięcia aby to jakoś dobrze wyglądało (rogi będą zaokrąglone ;) ) i byłem też u szklarza aby mi wyciął szybkę. Jednak teraz nie wiem jak ją przykleić od wewnątrz, nie chce jej przykręcać ;)U szklarza dostaniesz klej do szyb, na silikon też będzie trzymać (oczywiście taki montażowy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczan Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Co to za tapetka,podlinkujesz? WC bardzo fajne, aparat widać że dobry przez co świetnie kolory wychodzą, strasznie podoba mi się materiał obudowy ;D + tapetka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 10 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2008 Niestety ale kurier nawalił i jeszcze packa do mnie nie doszła. Jak tylko się pojawi to porobię fotki co tam jeszcze zrobiłem. Szybka i wycięcie będzie dopiero na następny tydzień :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 [...]Bok obudowy też już poszedł do laserowego cięcia aby to jakoś dobrze wyglądało (rogi będą zaokrąglone ;) ) i byłem też u szklarza aby mi wyciął szybkę.[...] Ile cie taka przyjemność kosztowała laserowego wyciecia i wyciecie szybki u szklarza + szybka? WC bardzo ładne, estytyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Szczerze ci powiem, że jeszcze nie wiem ile mnie to będzie kosztować. Mam nadzieję, że na święta dostanę jakiś upust :D Jak wycinałem szybkę u szklarza jeszcze do mojej starej budki Lian Li to wyszła mnie 100zł. Właściwie to dwa razy bo za pierwszym razem za mocno przykręciłem i pękła. Dlatego teraz chce już przykleić, lepiej to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Bardzo ładny kibelek. Jednak jak na moje oko węże za grube w stosunku do reszty. Chociażby sam Swiftech ginie w otoczeniu takiego węża i złączki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VOSTOK Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Podłączam się do prośby o podlinkowanie tapety :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Proszę - TAPETA - nie korzystacie z DeviantArt.com, polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...