Skocz do zawartości
Bleszczynski

Sp3 - Problemy Z Przeglądaniem Stron Po Instalacji Service Packa

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj instalowałem SP3, żeby móc w ogóle uruchomić GTA IV :damage_wall::-/

No i mam problem. Instalacja przebiegła bez przeszkód. Po restarcie przez kilka minut mogę używać przeglądarki bez problemów, po czym wejście na jakąkolwiek stronę nie jest już możliwe. Firefox momentalnie po wybraniu adresu wywala białą stronę z komunikatem na dolnym pasku "Zakończono". IE z kolei mięli i szuka, ale ostatecznie wywala niemożność połączenia.

Utorrent, czy CoD w multi działają, więc sam net jest nadal. Problem leży więc tylko w przeglądaniu stron. Coś z DNSem?

Windowsowy firewall wyłączony. Chodzi Zone Alarm, ale i po jego wyłączeniu problem nie mija. Będę po pracy przeinstalowywał firewalla, ale obawiam się, że to nic nie da.

Prosze o wskazówki, co można sprawdzić, jakim tropem się udać. Problem widziałem, że był zgłaszany na innych forach, ale bez konstruktywnego odzewu.

Powrotu do SP2, przynajmniej do czasu ukończenia GTA wolałbym uniknąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłącz a następnie odinstaluj wszystkie antywirusy i firewalle. Następnie przejedź po dysku programami AdAware i Spybot S&D. Na koniec sprzątanie rejestru, instalacja antywirusa Avira i sprawdzenie nim. Jeśli problem się rozwiąże, to możesz wrócić do swoich antywirusów i firewall-i.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi