Dniowiec Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam, Sprzęt mam taki jak w podpisie i mam okazje go sprzedać i doinwestować trochę w nowy sprzęt. Dodam, że nie jest mi obojętna wydajność w grach. Konfiguracja jaką mam na myśli to: DFI INFINITY P965-S DARK S775 ~200zl E5200 2x2.5GHZ_BOX ~300zl 4GB A-Data Extreme PLUS DDR2 800MHz CL 4 ~200zl jakiś 9600 GT ~350 zl WD CAVIAR 320GB 7200 OBR.16MB SATA, NCQ ~170zl Nie wiem czy jest sens zmieniać pamięci z 2 na 4 GB dużego skoku wydajności nie będzie. Może lepiej nie zmieniać pamięci a te 200zl przeznaczyć na grafikę jakaś za 550zl?. Następna sprawa to zasilacz, Chieftec 400W dawał radę do tej pory, może wytrzyma nowy zestaw. Ogólnie nie wiem czy w tym czasie opłaca się modernizować sprzęcik kiedy takie drogie ceny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 (edytowane) Na pewno korzystniej będzie, gdy zamiast pamieci 2x2GB kupisz jedną kość 2GB, a zaoszczędzone pieniądze wydasz na lepszą grafikę (jeśli mówimy o grafie w granicach 550 zł to wybór jest oczywisty - Radeon HD 4850). Drugą kość ramu zawsze można dokupić później. Zasilacz powinien dać radę przy nowym sprzęcie, ludzie napędzają podobne zestawy Modecomem MC-350W. A swoją drogą, racja że nie jest to najlepszy czas na kupowanie nowego sprzętu komputerowego. W drugiej połowie stycznia ceny powinny pójść w dół, chociaż nie jest to takie pewne. EDIT Nie zauważyłem, że już masz ramy ddr2 2x1GB, to tym bardziej warto je zostawić. Edytowane 4 Grudnia 2008 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ja bym zmienił płytę na EP31-DS3L, RAM bym stare 2x1GB zostawił (no chyba że dobrze sprzedasz bo za 160zł mżna mieć 2x2GB) i kupił HD4850 których cena zaczyna się od 500zł. Szef pociągnie :) A z modernizacją (jeśli można) to lepiej pozekać do nowego roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dniowiec Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Dzięki za rady, pamięci zostają, zasilacz też zostanie. Pozostanie wybór tego HD4850, Palit Sonic dość tani jest hmm. Wyżej wymieniona płyta Gigabyte EP31-DS3L w cenie ~250zl owszem ma lepsze parametry ale DFI to DFI :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 tylko ze na tej DFI bez wgrania nowego biosu nie poleci ci E5200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...