Skocz do zawartości
Crom

Radeon Geforce?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam dylemat... Mam do wydania 200 euro i nie wiem jaką kartę s graficzną sobie sprawić... Zacznę może od mojego sprzętu: Intel Core 2 Duo E8200, 4 GB DDR2 RAM, Mobo: IP35-E, karta graficzna: 7800 GTX.

Zastanawiam się nad GeForce'm 9800 GTX+ XFX. Kosztuje równe 200 euro. Ale... na rynku jest też sporo Radeonów, ale od zawsze miałem GeForce'a i boję się brać czegoś tańszego. A może opłaca się zapłacić trochę mniej za EN9800GT Asus Ultimate? Proszę o pomoc. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurczę, ale nie mam takiego w ofercie.. bo tu gdzie mieszkam jest ogólnie mały wybór.

Podam Ci stronkę, gdzie mam spis wszystkich 4850

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?cate...&title=4850

Jakbyś mógł to wybierz mi któregoś z tych, będę wdzięczny.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę za dużo... mi się wydaje, że będę dysponował budżetem rzędu: 180 euro. Ale podałem 200, bo to max stawka :D

Zależy mi na wysokich rozdzielczosciach, bo mam monitor HD. Zasilacz Toughpower 700 watt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trochę za dużo... mi się wydaje, że będę dysponował budżetem rzędu: 180 euro. Ale podałem 200, bo to max stawka :D

Zależy mi na wysokich rozdzielczosciach, bo mam monitor HD. Zasilacz Toughpower 700 watt.

Za 190€ masz juz Asus'a 1GB z bardzo cichym chlodzeniem, a jesli nie chcesz az tyle pamieci na karcie to lepiej kup Toxic'a.

Mozesz jeszcze zapytac czy Asus 512mb ma chlodzenie Glaciator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam nie wiem co już robić... Mam mojego GeForce'a 7800 GTX już spory czas i mam go już serdecznie dość :D

Choć wcale na niego nie narzekam.. Po prostu mi się znudził, a że jest gwiazdka to pomyślałem nad zmianą.

Tak na marginesie... Da się połączyć GeForce'a i Radeon'a w SLI lub coś innego? :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to prawie wszystko da się zrobić, ale oprócz ewentualnych problemów ze sterownikami nic Ci to nie da ;). Jakby połączył jakiegoś GF serii 8/9 z takim Radeonem HD4850 to już byś miał efekt w postaci obsługi Physx. Tak zwane CrossSLI ;) Na forum był opis co i jak, wystarczy poszukać. Ale piszę to jako ciekawostkę, bo na chwilę obecną obsługa Physx przez GPU jest raczej mało przydatna.

Takie jeszcze pytanie: Nie masz tam w pobliżu jakiegoś innego sklepu? Bo jakbyś był w stanie dorwać w dobrej cenie HIS IceQ4 HD4850 to nie byłoby się nad czym zastanawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam nie wiem co już robić... Mam mojego GeForce'a 7800 GTX już spory czas i mam go już serdecznie dość :D

Choć wcale na niego nie narzekam.. Po prostu mi się znudził, a że jest gwiazdka to pomyślałem nad zmianą.

Tak na marginesie... Da się połączyć GeForce'a i Radeon'a w SLI lub coś innego? :]

Nie no, geforce łączy się w sli a radeony w crossfire a razem te karty nie będą działać tzn tworzyć obrazu

a co do karty to sam kupiłbym sobie tego radzia

Edytowane przez Miper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a są takie monitory, co obsługują 5040x1050? %-)

EDIT: co do sklepu.. jest jeszcze parę, ale mają te same oferty... niestety sklepy w Grecji nie oferują dużego wyboru :)

Edytowane przez Crom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale po co kiedyś, jak mogę teraz. To tylko i wyłącznie kwestia wyboru. Wciąż nie przekonaliście mnie do HD4850.

Wydaję mi się, że jak kupię tego KLIK to będę zadowolony. Co Wy na to?

A może lepiej się wstrzymać i kupić po świętach tego?

KLIK

Edytowane przez Crom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi