Crom Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam, Mam dylemat... Mam do wydania 200 euro i nie wiem jaką kartę s graficzną sobie sprawić... Zacznę może od mojego sprzętu: Intel Core 2 Duo E8200, 4 GB DDR2 RAM, Mobo: IP35-E, karta graficzna: 7800 GTX. Zastanawiam się nad GeForce'm 9800 GTX+ XFX. Kosztuje równe 200 euro. Ale... na rynku jest też sporo Radeonów, ale od zawsze miałem GeForce'a i boję się brać czegoś tańszego. A może opłaca się zapłacić trochę mniej za EN9800GT Asus Ultimate? Proszę o pomoc. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speede19 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Radeon HD4850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Sapphire HD4850 Dual Slot Fansink 512MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 I ja także zaproponuję 4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crom Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Dzięki. Ale czy aby na pewno? Nie lepiej wziąć 9800 GTX+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) Ja ze swojego wyboru (HD4850) jestem zadowolony. Fakt, że ja mam referent + S1, ale proponowany przeze mnie Sapphire Dual Slot Fansink będzie dla Ciebie ok. Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crom Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 kurczę, ale nie mam takiego w ofercie.. bo tu gdzie mieszkam jest ogólnie mały wybór. Podam Ci stronkę, gdzie mam spis wszystkich 4850 http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?cate...&title=4850 Jakbyś mógł to wybierz mi któregoś z tych, będę wdzięczny. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ja bym brał Shapphire z chłodzeniem TOXIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 To ten pierwszy z góry : SAPPHIRE RADEON HD4850 512MB DDR3 PCI-E DUAL SLOT COOLER RETAIL Mówiłem o tym samym. Grecja :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crom Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Tak Grecja :P Ale czy nie lepiej wziąć te z wyższej półki? :D Mam na to 200 euro, więc wolę kupić coś z czego naprawdę będę zadowolony. Tak żeby CoD4, 5 chodziło mi na full? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Mogę Ci powiedzieć że COD4 ma bardzo małe wymagania :) Nie wiem jak z 5. To co Miguel doradza to na prawdę dobre:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 A możesz wziąć HD4870? Te są od ok. 220 euro. PS. Jaki masz zasilacz? PS2. Podkręć procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crom Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 trochę za dużo... mi się wydaje, że będę dysponował budżetem rzędu: 180 euro. Ale podałem 200, bo to max stawka :D Zależy mi na wysokich rozdzielczosciach, bo mam monitor HD. Zasilacz Toughpower 700 watt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 No wiesz gdybyś wziął hd4870 to byłoby najlepiej ale jak nie stać Cie to hd4850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ja bym wolał dozbierać trochę euro, skoro brakuje Ci niedużo do HD4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 trochę za dużo... mi się wydaje, że będę dysponował budżetem rzędu: 180 euro. Ale podałem 200, bo to max stawka :D Zależy mi na wysokich rozdzielczosciach, bo mam monitor HD. Zasilacz Toughpower 700 watt. Za 190€ masz juz Asus'a 1GB z bardzo cichym chlodzeniem, a jesli nie chcesz az tyle pamieci na karcie to lepiej kup Toxic'a. Mozesz jeszcze zapytac czy Asus 512mb ma chlodzenie Glaciator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 bierz geforca.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Brawo za konstruktywną odpowiedź! A może jakieś argumenty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Przypominam, że za posty nic nie wnoszące do dyskusji można dostać karę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 A ja polecę Tego, mam wersję z 512mb i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crom Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 sam nie wiem co już robić... Mam mojego GeForce'a 7800 GTX już spory czas i mam go już serdecznie dość :D Choć wcale na niego nie narzekam.. Po prostu mi się znudził, a że jest gwiazdka to pomyślałem nad zmianą. Tak na marginesie... Da się połączyć GeForce'a i Radeon'a w SLI lub coś innego? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 W sumie to prawie wszystko da się zrobić, ale oprócz ewentualnych problemów ze sterownikami nic Ci to nie da ;). Jakby połączył jakiegoś GF serii 8/9 z takim Radeonem HD4850 to już byś miał efekt w postaci obsługi Physx. Tak zwane CrossSLI ;) Na forum był opis co i jak, wystarczy poszukać. Ale piszę to jako ciekawostkę, bo na chwilę obecną obsługa Physx przez GPU jest raczej mało przydatna. Takie jeszcze pytanie: Nie masz tam w pobliżu jakiegoś innego sklepu? Bo jakbyś był w stanie dorwać w dobrej cenie HIS IceQ4 HD4850 to nie byłoby się nad czym zastanawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) sam nie wiem co już robić... Mam mojego GeForce'a 7800 GTX już spory czas i mam go już serdecznie dość :D Choć wcale na niego nie narzekam.. Po prostu mi się znudził, a że jest gwiazdka to pomyślałem nad zmianą. Tak na marginesie... Da się połączyć GeForce'a i Radeon'a w SLI lub coś innego? :] Nie no, geforce łączy się w sli a radeony w crossfire a razem te karty nie będą działać tzn tworzyć obrazu a co do karty to sam kupiłbym sobie tego radzia Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Miper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 GeForce pozwala na prace w rozdzielczości 5040x1050 przy uzyciu TH2GO, a Radeon nie (max. 3840x1024). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crom Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) a są takie monitory, co obsługują 5040x1050? %-) EDIT: co do sklepu.. jest jeszcze parę, ale mają te same oferty... niestety sklepy w Grecji nie oferują dużego wyboru :) Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Crom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 3x22" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crom Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 HeHe. Nie mam 3x22" :P Więc mi się to nie przyda :] Sprawdzałem testy. W większości przypadkach 9800 GTX+ wypada lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ale one szybko tanieja i moze kiedys sobie kupisz, szkoda sie ograniczac na przyszlosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crom Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 (edytowane) ale po co kiedyś, jak mogę teraz. To tylko i wyłącznie kwestia wyboru. Wciąż nie przekonaliście mnie do HD4850. Wydaję mi się, że jak kupię tego KLIK to będę zadowolony. Co Wy na to? A może lepiej się wstrzymać i kupić po świętach tego? KLIK Edytowane 6 Grudnia 2008 przez Crom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2008 To już chyba lepiej te 20 euro dołożyć do HD4870, jest dużo lepszy od 9800GTX. Pozatym niedługo stanieje, więc się wstrzymaj a po świetach kupisz go sporo taniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...