Skocz do zawartości
koniczek3

Co Do Niego Włożyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...Mam to was wielka prosbe. Otoz pomozcie mi dolozyc to co trzeba. Chce wiedziec co musze dokupic do laptopa i do kompa aby poszly mi gry typu GTA IV czy nowe NFS. Ostatnio dowiedzialem sie ze laptop nie do grania to chetnie dowiem sie co mogl bym wrzucic do lepszego chodzenia itp. Mam tez problem taki, ze jak wlaczam laptopa, odpalam przegladarke to musze czekac kilka dluzszych chwil zanim sie w pelni otworzy. Jaki powod?

Laptop

Graficzna - ATI Radeon Xpress 1150 (256mb)

1GB RAM 1.60 GHz

Procesor 3600+, Typ procesor Mobile AMD 2000 MHz

Główna Dell 80GB

Komputer

Intel Celeron D 329 2499 MHz

512 RAM (zabójczo co)

GeForce 2 Mx 100/200

głowna 75GB

2.40 GHz

Komputer stary takze prosze sie nie smiac ;p. Bardzo bede wdzieczny za pomoc, szybka pomoc:) Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laptop :

system może być totalnie zasyfiony , zrób skan antyvirusem , kilkoma programami adaware ( Spybot , Lavasoft Adaware , Dr. Spyware itp. ) , pousuwaj zbędne rzeczy z autostartu , zrób defragmentację dysku twardego .

Może się okazać że tylko format i instalacja OS-a na nowo pomoże .

Desktop :

Ten Celeron ma pewno wydajność na poziomie Athlona 64 2 Ghz lub mniej .

dołóż ram , 2 GB było by w sam raz , 1 GB będzie już ok .

zmień kartę na R9500/9700 Pro , ten GF to niezły hamulec jest dla tego Celerona .

I podaj jaki masz zasilacz .

Podaj jakie masz fundusze , może lepiej będzie sprzedać to co masz ( laptop ci do czegoś konkretnego potrzebny ) i kupić nowy komp .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O sprzedazy laptopa nie ma mowy ;) Powiedz mi tak... Zasilacz jest AC 230V. Zasoby nie sa ogromne. Chcialbym tylko cos dorzucic w miare rozsadku najlepiej jak najtaniej tak zeby gry typu GTA IV chodzimy bez przyciec i z greatowa grafika. Rozumiesz napewno sam jak by sie chcialo pograc. Czyli uwazasz tak...ze jak doloze ramow i zmienie karty bedzie jak najbardziej na GTA ? nie moge sie spierac :) a z laptopikiem co bys jeszcze poradzil ? Wiesz moze jak GHz da sie podkrecic ? Dodaj jeszcze jakies rady od siebie bede wdzieczny :) A i czy RAMy do laptopa a kompa roznia sie znacznie cena ?

Edytowane przez koniczek3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W obu przypadkach jest to niemożliwe przy sensownym nakładzie pieniędzy (by ruszyły nowe gry).

Laptop ma lepszą kartę, ale i tak za słabą.

Stacjonarny - jedyna opcja, to zmiana platformy - w Twoim przypadku, to będzie kilka podzespołów.

No i jakie fundusze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh nie ma o czym mowic. Juz sie pogodzilem ze nie da rady, a najlepiej kupic nowego kompa i tyle. A taka rada od Ciebie. W laptopie cos zmienic dla lepszego chodzenia? Jak laptop nie sprawia problemow to czy jest sens? undercover poszedl by na lapku? co do niego potrzeba wtedy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi