michalko7pl Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Siema Mam pytanie: czy pogram na tym sprzęcie w gta4 ? <_< abit kn9 athlon 64 x2 3600+ palit 7300gt sonic patriot 2x512mb 800mhz ..... ? z góry dzięki za odp. Jeśli nie pójdzie to co mogę wymienić żeby ładnie grało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Za słaby procesor, za słaba karta graficzna, za mało pamieci RAM. Ogółem, musiałbyś zmodyfikować/upgardeować prawie wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalko7pl Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 A jakbym dorzucił jeszcze 1gb ramu żeby miał 2gb razem i zmienił grafikę na HD3650 http://allegro.pl/item499993307_asus_hd365..._gw_zabrze.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 HD3650 to nadal słaba karta, procesor X2 3600+ również zbyt cienki. Może nie wiesz ale obecnie GTA4 to absolutny Numer 1 wśród najbardziej zasobożernych i wymagających gier. Nie ma praktycznie innej gry o aż tak wysokich wymaganiach... aby komforotowo grać ten tytuł, sprzęt musi być naprawdę mocny. Jeśli to co masz Cię zadowala, nie warto pakować setek zł aby pograć w jedną czy dwie gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Żeby pograć w tą grę (która jest słabo zoptymalizowana - ja bym czekał na patch) potrzebowałbyś wymiany całej platformy + karty graficznej. Ile możesz wydać na wszystko ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalko7pl Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Cała platforme? yyy Nie wystarcz grafika ~300zł + 2x1gb ram 800mhz (razem miałbym 3gb) ? http://proline.pl/sklep.php?prodid=GEIL+2GB+DDR2+800+KU http://proline.pl/sklep.php?prodid=GALAXY+9500GT+512+D4 Przy takiej wymianie już będzie ok? Czy i nawet w tym przypadku konieczna jest wymiana procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Tak, bo 9500GT to NIE JEST karta graficzna, tylko coś co ją imituje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Jak Ci się ten CPU kręci? grafa: Palit/Galaxy 9600GT 512mbddr3 ok 350zl lub 8800gs/9600gso 768mbddr3 Ram: Siakies kingmaxy 1 GB 1066 Cl5 x2 lub inny tani zestaw 2GB 800mhz cl5. ~100zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalko7pl Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Tak, bo 9500GT to NIE JEST karta graficzna, tylko coś co ją imituje.Co? ale w grafice ważne jest taktowanie i 9500gt ma 700/2000 a 9600gt ma 650/1800 ? więc chyba 9500gt lepsza? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Najtansza alaternatywa by komfortowo sobie pograc w GTA to zakup X360, wersja arcade juz od 580zl. Nic raczej nie zrobisz z kompem w tej cenie by bylo choc zblizone jakosciowo :) Edytowane 13 Grudnia 2008 przez marioking Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Nie bo 95GT ma tylko 32 jednostki cieniujące, a 96GT ma ich chyba 96, więc jest ok 3x wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Nie bo 95GT ma tylko 32 jednostki cieniujące, a 96GT ma ich chyba 96, więc jest ok 3x wydajniejsze.GSO ma 96 jednostek GT ma 64. Bądźmy dokladni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalko7pl Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Aha, to już teraz wiem:D Już tak wcześniej myślałem i chyba jednak zakupię xboxa 360. Myślałem że taniej będzie jak zmodernizuję kompa, ale jak widzę wychodzi podobnie cenowo. Dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Aha, to już teraz wiem:D Już tak wcześniej myślałem i chyba jednak zakupię xboxa 360. Myślałem że taniej będzie jak zmodernizuję kompa, ale jak widzę wychodzi podobnie cenowo. Dzięki za pomoc :) Podobnie?? Moze porownujaca konsole w wersji Premium mozna nie przeplacajaca za duzo osiagnac podobna jakosc wyswietalania na PC jak na konsoli, ale raczej ciezka sprawa. PC raczej wychodzi drozej, oszczedza sie na grach bo kosztuja przewaznie polowe tego co na konsole. Chociarz GTA sie ceni i wersja PC jest tylko nieznacznie tansza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Pozwolę się dołączyć do tematu :) Planuje małą zmianę w moim pc a mianowicie chcę zmienić grafike coby pograć w gta4 troszkę płynniej niż na obecnym 9600gso 384mb, mam do wyboru hd4830 lub 9800gt co będzie lepsze? gram w 1280x1024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Pozwolę się dołączyć do tematu :) Planuje małą zmianę w moim pc a mianowicie chcę zmienić grafike coby pograć w gta4 troszkę płynniej niż na obecnym 9600gso 384mb, mam do wyboru hd4830 lub 9800gt co będzie lepsze? gram w 1280x1024 Karty porownywalne wydajnosciowo ze wskazaniem na 4830. Jednak slyszalem o bledach w grafice na radeonach i mniejszej wydajnosci wzgledem gf w gta4. Sam nie mialem okazji sie przekonac, bo jeszcze nie odpalalem gta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczan Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 (edytowane) HD3650 to nadal słaba karta, procesor X2 3600+ również zbyt cienki. Może nie wiesz ale obecnie GTA4 to absolutny Numer 1 wśród najbardziej zasobożernych i wymagających gier. Nie ma praktycznie innej gry o aż tak wysokich wymaganiach... aby komforotowo grać ten tytuł, sprzęt musi być naprawdę mocny. Jeśli to co masz Cię zadowala, nie warto pakować setek zł aby pograć w jedną czy dwie gry. Obecnie to jeden wielki bug a nie numer 1 ;] Wcale nie musi być mocny sprzęt. najtańszy pdc po OC, grafa nowa za ok 450zl albo i troche mniej i 2gb ram. Edytowane 13 Grudnia 2008 przez kaczan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Patch już został wydany : http://www.purepc.pl/z_sieci/patch_do_gta_...zy_to_wystarczy No ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 No bo tak się dzieje, kiedy ziomki się biorą za konwersję z xboxa (już boję się pomyśleć co zrobią z MC:LA, ale na szczęście mam to na PS3 więc sobie na PC odpuszcze). Xbox ma 3rdzeniowy procek IBM, z tego co mi wiadomo nie mającego nic wspólnego z x86/64. W kwestii grafiki to wychodzi tutaj zdolność producentów, bo biorąc pod uwagę polycount'y itp. gra powinna mieć wymagania zbliżone do GRID'a. Na prawdę zakup x0 będzie tutaj najlepszym wyjściem (nie namawiam do piractwa, bo używka gta4 kosztuje nawet 60zł). Poza tym x0 dostanie dodatki. PS3 w tą kategorię cenową się nie kwalifikuje, ale to bardziej przyszłościowy zakup (imho 2009 będzie należeć do sony, ale koniec bo zaraz znowu flejmik ps3/x0 się zacznie). Allegro dobry przyjaciel i trafiają się niezłe okazje czasami. W Anglii x0 Arcade + GTA4 za 115 funtów, czyli ~520zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioking Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ale kupujac taka okazje raczej nie trafi na Jaspera. A ja raczej wolabym nowsza konstrukcje niz zaoszczedzic pare groszy bo jest szansa zedluzej posluzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal2!omu$$ Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ma ktoś moze info z ilu wątków korzysta ta gra? Bo jezeli to jest konwersja to powinno wykorzystywać nawet i 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ma ktoś moze info z ilu wątków korzysta ta gra? Bo jezeli to jest konwersja to powinno wykorzystywać nawet i 8To konwersja z xbox'a więc wykorzystuje 3 wątki, z czego jeden jest soft'owo "wpleciony" pomiędzy 2 pozostałe, więc ruszy bez problemów na dwurdzeniowcach (z Single Core może być problem). Co do samej rewizji, to na Jaspera będziesz musiał czekać do początku lutego 2009 (wtedy w europie będą), chyba że wolisz importy. Poza tym jeśli odpowiednio szanuje się sprzęt i oferuje mu się wystarczającą ilość miejsca i odpowiedni przewiew, to nic nie powinno mu zaszkodzić. Falcon jest prawie tak samo dobry, a za zaoszczędzone pieniądze spokojnie kupisz sobie dodatkową baterię wiatraków na tył i jeszcze ci na HDD zostanie... Jak chcesz żeby sprzęt ci długo posłużył (i stać cię na gry), to wykorzystaj okres świąteczny i postaraj się wyrwać PS3. Gry na allegro chodzą po ~90zł no a sam sprzęt prawdopodobnie zobaczy kres Core i7 itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...