Skocz do zawartości
dropsik

Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie...

Rekomendowane odpowiedzi

Ekstremalne- wlamujesz sie na strone WP, Interii, Onetu, czy innego portalu(niekoniecznie polskiego) i wrzucasz reklame zamiast strony glownej.

tylko sa pewnie minusy: ciezko sforsowac zabezpieczenia, takie cos bedzie krotko dzialalo- dopoki sie admini nie dowiedza, a jak juz sie tak zareklamujesz, to nie bedziesz mial wielu klientow, chyba ze qmpli spod celi.

:!:A tak na serio- napisz jaka dzialalnosc, to pomyslimy :D Najlepiej by bylo zrobic strone i wplacic za wpis do katalogu wyszukiwarek internetowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie zająłbym się robieniem stronek za kase (jakoś trzeba uzbierać na nowy sprzęt :)). Tylko musze porządnie się zareklamować, żeby ktokolwiek wogóle zobaczył moją stronę.

daj dropsik namiary na swoja stronke zobaczymy wogole czy znasz sie na html :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kiego wała wam link?!?! Ja nie chce żeby ktoś oceniał moją znajomość HTML-a, tylko chcę się dowiedzieć jak skutecznie się zareklamować. A co do strony... Ja nie wiem, wy mnie możecie posądzać o nieznajomość HTML-a, ale ja was posądzam o to że nie umiecie czytać (albo czytać ze zrozumieniem) - napisałem że strona narazie powstaje. Więc ponawiam swoje pytanie - czy mógłby mi któs podsunąć pomysł na skuteczną reklamę mojej strony w internecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj jesli nie bedziesz podawal swojego adresu ludzia, ktorzy chca obejzec twoja stronke to raczej nie bedzie ona popularna w necie :|

w projektowaniu stronek nie liczy sie jedynie znajomosc html'a bo tego jesli sie uprzesz to nauczys sie w jeden dzien :) glownym problemem jest strona graficzna. Trzeba naprawde dobrze podobierac kolorki, inna grafike bo inaczej twoja stronka bedzie wygladala jak choinka lub stronka naszej szkoly :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

html w tej chwili jest najmniej istotnym elementem z prostego powodu - doszlismy do etapu ze mamy na tyle zaawansowane narzedzia ze reczne tworzenie wiekszego dokumentu html jest raczej objawem sadomasochizmu niz rzeczywistej potrzeby.

Natomiast aktualnie niezbedne jest:

- JavaScript zwlaszcza w zakresie operowania na warstwach i obiektach

- CSS

- Dowolna technologia server-side oraz znajomosc baz danych

- zmysl estetyczny/graficzny

Smiem twierdzic ze nie da sie zrobic dobrej strony w jedna osobe. Bo nie znam grafika ktory jednoczesnie byl by programista a viceversa to juz zupelnie odwrotnie ;)

------

Wracajac do meritum i pytania

Jesli chodzi o reklame tego typu dzialalnosci sa 2 metody:

- jesli masz naprawde niezly dizajn wrzucenie sie do katalogow niezlych site'ow takich jak towar.org, mocnyweb.pl, webesteem.pl

- to sa klocki w ktorych bardzo wazna role graja rekomendacje i znajomosci zwlaszcza z branzy ;)

- nie licz ze ktos znajdzie twoja witryny gdzies w otchlani sieci - wierz mi ze nie masz pieniedzy zeby ja zareklamowac ;)

- jesli jestes conajwyzej przecietny daj sobie spokoj. Czasy stron w FrontPage'u na szablonach minely

- sam szukaj klientow a nie czekaj az oni znajda Ciebie

- stworz swoje portfolio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I o takie odpowiedzi chodziło! Thx za pomysły, mam nadzieje że coś z tego wyjdzie. Najpierw jednak muszę skończyć strone. tak pozatym, to wiem, że trzeba dobrze operować grafiką. HTML jest niczym, tylko pusty tekst, pare linijek kody, który odpowiada za rozmieszczenie grafiki na stronie. Co do grafiki, to bawie się narazie (ucze się) 3D Studio Max 4.2, Paint Shop Pro 7 mam już dosyć dobrze opanowany, Adobe Photoshop 7 już mi dużo rzeczy wychodzi (używam do tworzenia tekstur do studio maxa). Staram się również uczyć Flasha i Swisha. Wiem że wszystko na arz to za dużo, napewno zaraz mnie ktoś skrytykuje :). Ale to nic. ja chce umieć dużo więcej niż przeciętny webmaster ;). Przy okazji spytam się jeszcze, czy można tutaj na forum zarzucić topic w stylu oceń moją stronkę? Nie zablokuje mi nikt go? Bo gdybym wykonal np. kilka szablonów, to chciałbym wiedzieć potem który warto wykorzystać (oczywiście szablony własnej roboty a nie jakieś badziewa z szablon.pl ;)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie stronki za kase to przewaznie pic na wode i nic z tego nie wypala :)

Zalezy. Jak juz mowilem minal czas ze sie bralo z lapanki bo potrafil uzywac FrontPage'a. Nie te czasy. I dobrze nie musze sie martwic ze klient mi powie ze za drogo bo syn szwagra ciotki zna Office'a i zrobi za 50 zlotych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi