Nargil Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Gdzie na płycie dvd są zapisywane dane ? Na tym kawałku "srebrnego ciach!a", który jest otoczony przezroczystym tworzywem, right ? Czy w tym tworzywie ? Pożyczylem kumplowi oryginalny nwn2:motb i wrócił z odrobiną kleju na spodniej części, a ja głupek nie mogąc tego zmyć płynem do monitora użyłem rozpuszczalnika, który się wżarł w płytę. Teraz się zastanawiam nad zeszlifowaniem drobnym papierem ściernym (wodnym) tego tworzywa, a potem wypolerowaniem tego Wiem, że w gram.pl mi wymienią nośnik, tylko gdzieś mi się karteczka od rejestracji produktu zapodziała i łatwiej będzie naprawić płytę w przydomowym garażu niż przeszukiwać wszystkie szafy i segregatory PS 1. I made your day PS 2. Kumpel radził mi rozgrzać płytę nad palnikiem i rozwałkować xD He made my day ! fota: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Kolega chyba zwariowal z tym podgrzewaniem, jak tak zrobisz to mozesz plytke powiesic sciane! Dane sa zapisywane na tym srebrny, wiec jak uszkodzisz to amen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Takiej masakry dawno nie widziałem. Pisz do gram i poproś o przysłanie nośnika. Z tego co jest na fotce nie za wiele się da zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 (edytowane) jak kumpel usyfil niech kumpel odkupi. jak gre wszczesniej rejestrowales na stronie to karteczka nie bedzie potrzebna, wystarczy kliknac "zamow nosnik" czy jakos tak. Edytowane 18 Grudnia 2008 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Etap 1/11. Zeszlifowane papierem wodnym P180. Zacieki zginęły. Została drobna plamka w miejscu gdzie początkowo skrobałem patyczkiem do uszu z rozpuszczalnikiem ;/ Pojawiła się kupa rys Etap 3/11 - Zeszlifowane papierami: P180, P240, P320. Efekt - boląca ręka. Co do płyty oceńcie sami - to ciągle są grube papiery, a i aparat za dobrze nie wychwyca. Te plamy w okolicy środka płyty to woda. Niemniej coś zaczyna się już w niej odbijać [prawa strona zdjęcia] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Oczywiście wziąłeś pod uwagę wyważenie nośnika? Jak już skończysz to zostanie ci płyta grubości kartki papieru. Radzę ją odpalić (jeśli się podejmiesz), po uprzednim skręceniu prędkości obrotowej napędu do 2x - 4x. Inaczej się rozleci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Porównując pacjentkę ze zdrową płytą to nie straciła grubości. Przynajmniej gołym okiem nie widać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 [...] Przynajmniej gołym okiem nie widaćWłaśnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 na początek możesz ją zamontować w jakiś wolnoobrotowy napęd (wieża CD, stacjonarne DVD) i sprawdzić czy są jakieś wibracje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Może pastą polerska + wirtarka z filcową końcówką pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zawiesina tlenku glinu + polerka mechaniczna inaczej nie uzyskasz lustra (takiego prawdziwego a nie GOŁYM OKIEM:P) Widzialem w Gadżet Lab taka polerke testowali, lales plyn (jakas zawiesina biala, dlatego strzelam ze to tlenek glinu) i wkladales plytke na 30min (mechanicznego) polerowania... efekty niezbyt..:) Twoja przeszla zabawe rozpuszczalnikiem, mam wrazenie ze nie ma szans aby zadzialala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...