Skocz do zawartości
lspm

K6-2 475

Rekomendowane odpowiedzi

Napieciem to on sie nie za bardzo rozni. :)

Co do Zlacza mialbym jednak obawy

Poszukaj specyfikacji tych prockow do notebookow w necie. Jesli znajdziesz, ze jest zgodny z Socket Super 7 to powinien byc OK. Sprawdz czy twoja plyta obsluguje VCore 2.0V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko spoko. moja plyta (ma już 4 latka :)) obsługuje napięcia od 2.0 V

No i podobno jest w 100% zgodny z supersocket 7

chodzi mi tylko o to czy jego wydajność jest inna niż k6-2 475 w wersji nie dla notebooków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym 600MHz to sciema,laptopowe proce nie daja sie tak taktowac,bo sa zoptymalizowane na niski pobor pradu

co do zgodnosci z s7 to pojecia nie mam,ale moze byc to prawda,bo byly laptopy z mozliwoscia wymiany proca (zadko ale byly)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi tylko o to czy jego wydajność jest inna niż k6-2 475 w wersji nie dla notebooków

Niczym sie nie rozni!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niczym sie nie rozni!
skoro tak to dlaczego w oficjalnych pdf'ach amd sa podane rozpiski wszystkich pinow w gniazdach s7 i tych mobilnych ? co prawda nie chcialo mi sie sprawdzac czy na wszystkich pinach jest to samo ale jaki bylby sens ich umieszczania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro gościu sprzedaje takie procki i ma pozytywne opinie to chyba jest ok?

a ja nie chcę podkręcać bo moja płyta i tak wyciąga max 500 tylko chcę kupić tani procesor.. a używany na allegro jest w podobnej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro gościu sprzedaje takie procki i ma pozytywne opinie to chyba jest ok?

a ja nie chcę podkręcać bo moja płyta i tak wyciąga max 500 tylko chcę kupić tani procesor.. a używany na allegro jest w podobnej cenie

W dobrej cenie ?? min 80zł - kup teraz za 120 ??

za 120 to można Durona1200 na gwarancji kupić i jeszcze kręcić go na 1500MHz ...

Według mnie nie warto już takiego proca qpować - lepiej D1200+mobo (razem ok. 300-330) i jest sprzęcik że hej (wkońcu 1,5GHz) ;)

a tak wywalisz ok. 100 zł i komp będzie i tak poniżej współczesnych standardów ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak ale ja mam obudowę AT.. :(

więc dolicz do tego kasę na wymianę obudowy...

nie stać mnie na tyle a na procek za 90zł mogę sobie pozwolić (jest taka aukcja z opcją kup teraz)

No tak z budą ATX koszt wzrasta o 60 zeta (z zasilaczem 300W- "używane" z Łódzkiego ACT)

Ja bym pożyczył od kogoś te brakujące 260 zeta i cieszył się nowym kompikiem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...