wwwojtek1 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Witam. Mam następujący problem z dwoma (z jednym zwłaszcza) dyskami Samsunga: Pacjenci: Samsung SpinPoint SP2504C 250 GB SATA II (system, oprogramowanie, SWAP) Samsung SpinPoint SP1645N 160 GB ATA 133 (magazyn danych) Pierwszy dysk systemowy, zaczął niemal za każdym uruchomienem komputera załączać scandiska, system chodzi nieznośnie wolno, a w odczycie S.M.A.R.T. wartość Hardware ECC Recovery osiągnęła wartość prawie 16 800 000. Microsoft Office wywala błędy zapisu plików na tym dysku. HD Tune wyświetla stan dysku jako OK. W drugim dysku ta wartość również dość gwałtownie rośnie. Czy padają oba dyski? Kontrolery na płycie głównej? Nie mam wirusów, dyski regularnie defragmentowane, system z poprawkami i do tej pory wszystko chodziło super. Załączam screeny z HD Tune Reszta sprzętu: Płyta główna: Gigabyte GA-7N400SL Procesor: AMD Duron 1600 Mhz Ram: 3x 512MB DDR400 Kingston Grafika: Sapphire Radeon 9600 Zasilacz: Chieftec GPS-350EB-101A System: WinXP SP2 Pro PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) mój ma 14 tys godz. przepracowane i ma tak jak na screenie ale ta wartość nie jest chyba powodem do obaw: Edytowane 20 Grudnia 2008 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 dysk w pełni sprawny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Propozycje: 1. Podepnij inny zasilacz. 2. Sprawdź kable. 3. Sprawdź pamięci przy pomocy GoldMemory. 4. Zainstaluj od nowa system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...