borsuk_1 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Powiedzcie mi z której stajenki (tak świątecznie brzmi :P) brać GF'a 96GT. Na pewno 512 MB i nie coś co się spsuje po miesiącu użytkowania. Wiem, że pewnie ktoś już ruszał ten temat na forum, ale nie odnalazłem nic co by mnie zadowoliło w gęstwinie postów dzielonych innymi tematami w dziale o kartach grafiki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 IMHO lepiej 9600GSO 768MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Dosyć takie mało awaryjne i stosunkowo tanie są Pality i TwinTechy. Gigabyte i BFG lubi się przegrzewać, Gainward to kupiona stajnia przez Palita i prowadzona do śmierci, co do reszty nie chce mi się rozpisywać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 IMHO lepiej 9600GSO 768MB.Dobrze, tylko znajdź sklep, w którym się jeszcze ustały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Dobrze, tylko znajdź sklep, w którym się jeszcze ustały.chyba tylko komputronik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Nie ma w komputroniku wersji 768Mb ale jak wrócę po świętach do Białego to poszukam w innych źródłach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 (edytowane) Spytałem, bo jeżeli miałbym kupić GF 96GT 1GB to od niego już tylko 100PLN do Radeona HD4850, więc w kwestii GPU idę na kompromis gotówkowy btw: kumpel miał Asusa i mu się sfajczył (standardowe chłodzenie), więc chyba ten producent w grę nie wchodzi Edytowane 24 Grudnia 2008 przez borsuk_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Poszukaj 8800GT. Za mniej jak 400zł mozna już znajść. 1GB na 9600GT nie da nic. Karta wymieknie w wysokich rozdziałkach i z tego 1GB nie skorzystasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Dla mnie max to będzie 1280x1024, gdyż nie mam nic większego w domu niż 17" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhell Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 chyba felerny model albo brak jakikolwiek wentów przy tym asusie.....ja mam asusa i sobie chwale... 38 st idle 55 stress.... więc nie wiem jakim cudem to może się sfajczyc :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 chyba felerny model albo brak jakikolwiek wentów przy tym asusie.....ja mam asusa i sobie chwale... 38 st idle 55 stress.... więc nie wiem jakim cudem to może się sfajczyc :> pewnie zasilacz firmy "czanczuj" :razz: zapodał karcie 20V to się zjarała :lol2: to raczej nie jest wina chlodzienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 ...A może, może... nigdy nie wnikałem w powód, czyli Asusa polecacie? a jak kwestia wersji 'silent' chodzi to znośnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhell Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 hm ta od asusa jest niezla ... ale nie wiem jak jest z tym "nowym" chlodzeniem od niej... ja mam jednoslotowe > fullcover a teraz sprzedaja coś al'a zalman .... więc powiem Ci tyle że ta moja jest cicha jak te nowsze chlodzenie... niewiem pewnie cichsze z jakiegoś powodu pewnie zmienili :D moge Ci zapodać wyniki z marków na niej jak potrzebujesz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 (edytowane) na asusie i gigabyte silent to zbrodnia .... trzeba im dać chociaż najwolniejszy i najcichszy wentylatorek bo potrafią się przegrzać w najdziwniejszych momentach (czasem na grach a czasem w 2D). Niedawno koleżance obcinałem połowę uszkodzonych shaderów riva tunerem bo nie dało się normalnie korzystać z pulpitu. 3/4 przegrzanych kart to właśnie silent, dlatego nie polecam takiego rozwiązania a przykładowo wentylatorki SilentiumPC to wystarczające, bezgłośne i jedne z najtańszych urządzenń. Edytowane 25 Grudnia 2008 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaRRnek Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 jak chcesz to sprzedam Ci mojego 9600GT Gainwarda. gg: 3229017 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 hm ta od asusa jest niezla ... ale nie wiem jak jest z tym "nowym" chlodzeniem od niej... ja mam jednoslotowe > fullcover a teraz sprzedaja coś al'a zalman .... więc powiem Ci tyle że ta moja jest cicha jak te nowsze chlodzenie... niewiem pewnie cichsze z jakiegoś powodu pewnie zmienili :D moge Ci zapodać wyniki z marków na niej jak potrzebujesz:) Nie potrzebuje wyników 3DMarka, bo ja nie jestem fanatykiem gier ani wydajności na poziomie GF 280 :D, po prostu szukam karty, na której pójdą nowe tytuły i przez najbliższy rok będę w stanie coś na niej odpalić niekoniecznie na full detal przy AA4x jak chcesz to sprzedam Ci mojego 9600GT Gainwarda. gg: 3229017 Szukam czegoś nowego do zestawu... Okej, z silentów się wyleczyłem, teraz pozostaje co jest fajne a co nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 ...I się zakupił - GF9600GT by Gigabyte, ten z chłodzeniem Zalmana. Ogólnie pozytywnie zaskoczony jestem, polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Gigabyte, to IMO jeden z nagorszych wyborów. Zwłaszcza znając jakość wyrobów Gigabyte w kartach graficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Gigabyte, to IMO jeden z nagorszych wyborów. Zwłaszcza znając jakość wyrobów Gigabyte w kartach graficznych.Dlaczego taka opinia? Powiem Ci za 3 miesiące jakie z niej wrażenia mam, ale pierwsze są bardzo bardzo pozytywne, zwłaszcza na temat zalmanika. To mój któryś z kolei sprzęt od gigabyte (fakt, że grafika pierwsza) i jakoś nie mam uprzedzeń a wręcz przeciwnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Możesz mieć po prostu szczęście. Sławne ze swojej "słabości" Gigabyte, to m. in. 8800GT, 9800GT, HD4850... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swirus'91 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Nie wiem dlaczego nikt tu nie zaproponował MSI 9600GT 512MB karta za około 380zł. Miguel707 mi ją polecił a po za tym czytałem kilka testów i na prawdę chwalą tę karte. Jeśli chodzi o Palita 9600GSO 768MB bardzo dobra wydajność ,ale jest straszliwie głośna (suszara) dlatego ja chyba będę kupował MSi 9600GT :) Kilka testów MSI 9600GT: - http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/M...trona/1525.html - http://www.purepc.pl/porownanie_gf_9600gt_vs_8800gs?page=all - http://www.frazpc.pl/artykuly/584/GEFORCE/...natywnie/od/MSI Edytowane 11 Stycznia 2009 przez swirus'91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...