Skrzypa Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Witam. Wiem że to ciężka sprawa znaleźc dobrego laptopa do gier za taką cenę. Nie znam się za bardzo na tym, ale chodzi mi o to żeby chodziły chociarz na małych parametrach takie gry jak Call of Duty 5 lub GTA 4. Szukałem na allegro ale nie wiem czy mobilne karty graficzne są dobra i jakie wybrac. Komputer jak najbardziej może by bez systemu operacyjnego ponieważ już go mam ;] Znalazłem to: http://www.allegro.pl/item504423954_samsun...wys_gratis.html i prosze o inne linki .. Planuje kupic laptopa pod koniec stycznia, czyli ceny może sie jeszcze zmienią. Z góry dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Jeśli laptop nie będzie przenoszony, lepiej wziąć stacjonarkę - dostaniesz sprzęt z dużo mocniejszą grafą. W tej cenie minimum to HD3650 - http://www.allegro.pl/item510465639_asus_m...3650_bonus.html Tu masz porównanie - http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skrzypa Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Komputer bedzie przenoszony;) A co do tamtego komputera to czy 2 gb ramu wystarcza ? Jestem w tym temacie zupełnie zielony :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Grafa w notebooku jest najważniejsza - nie wymienisz jej, więc z jaką kupisz, taka zostanie już do końca. W GTA 4, w przypadku HD3650 czy 8600GT, może uda się wyciągnąć jakieś 25fps na minimalnych detalach, ale nie licz na więcej - możliwe, że coś załatają, jednak miej świadomość tego, że różnica raczej nie będzie zbyt wielka, a trochę głupio brać nowy sprzęcik, na którym już trzeba obniżać detale na max (choć naturalnie inne gry będą działać dużo lepiej, nawet na bardziej wymagających ustawieniach). Co do RAMu - 2GB w 1 kości to wydatek rzędu 60-70zł. Radziłbym najpierw kupić lapa i gry, a RAM dokupić w razie potrzeby (najpierw sprawdź, czy w laptopie jest 1 moduł 2GB, czy 2 moduły po 1GB - będzie raczej druga opcja, ale lepiej się upewnić). Sama wymiana to kilka minut - wyłączasz, wyjmujesz baterię, odkręcasz kilka śrubek i wymieniasz kość, albo wkładasz tylko nową w wolne miejsce - w stacjonarce jest już więcej roboty :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 (edytowane) Grafa w notebooku jest najważniejsza - nie wymienisz jej, więc z jaką kupisz, taka zostanie już do końca. W GTA 4, w przypadku HD3650 czy 8600GT, może uda się wyciągnąć jakieś 25fps na minimalnych detalach, ale nie licz na więcej - możliwe, że coś załatają, jednak miej świadomość tego, że różnica raczej nie będzie zbyt wielka, a trochę głupio brać nowy sprzęcik, na którym już trzeba obniżać detale na max (choć naturalnie inne gry będą działać dużo lepiej, nawet na bardziej wymagających ustawieniach). Co do RAMu - 2GB w 1 kości to wydatek rzędu 60-70zł. Radziłbym najpierw kupić lapa i gry, a RAM dokupić w razie potrzeby (najpierw sprawdź, czy w laptopie jest 1 moduł 2GB, czy 2 moduły po 1GB - będzie raczej druga opcja, ale lepiej się upewnić). Sama wymiana to kilka minut - wyłączasz, wyjmujesz baterię, odkręcasz kilka śrubek i wymieniasz kość, albo wkładasz tylko nową w wolne miejsce - w stacjonarce jest już więcej roboty :lol2: W niektórych laptopach karta graficzna jest wymienna. Przykładem takiego lapka jest Toshiba A200, niestety fabrycznie posiada ona słabą kartę :( Edytowane 24 Grudnia 2008 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 (edytowane) Dlatego napisałem, że grafy się nie wymieni. Problemem jest także cena i dostępność - a także typ złącza. Do tego dochodzi utrata gwarancji itd. - a w GTA 4 przydałoby się poszaleć chyba od razu, a nie za 2 lata :lol2: Edytowane 24 Grudnia 2008 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...