Skocz do zawartości
Gosu

Podejrzenie Cheifteca 560 W O Awarię.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,niedawno opisałem swoje problemy z prockiem,http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-479-f72/Problem-E7300-t284824.html

Dziś zobaczyłem log z ASUS probe który wklejam poniżej,zawierzyć temu programowi?

Może te wszystkie problemy są przez zasilacz?

Co o tym myślicie?

[12-25-2008 at 06:04 pm] Vcore Voltage Abnormal, 0.00 V

[12-25-2008 at 06:05 pm] Vcore Voltage become normal, 1.39 V

[12-25-2008 at 06:06 pm] Vcore Voltage Abnormal, 2.04 V

[12-25-2008 at 06:06 pm] Vcore Voltage become normal, 1.38 V

[12-26-2008 at 03:47 am] +12 Voltage Abnormal, 1.79 V

[12-26-2008 at 03:47 am] +12 Voltage become normal, 11.98 V

[12-26-2008 at 04:35 am] +12 Voltage Abnormal, 0.00 V

[12-26-2008 at 04:35 am] +12 Voltage become normal, 12.04 V

[12-26-2008 at 05:10 am] +3.3 Voltage Abnormal, 0.00 V

[12-26-2008 at 05:10 am] +3.3 Voltage become normal, 3.38 V

[12-26-2008 at 08:04 am] Vcore Voltage Abnormal, 2.04 V

[12-26-2008 at 08:04 am] Vcore Voltage become normal, 1.35 V

[12-26-2008 at 08:41 am] Vcore Voltage Abnormal, 0.00 V

[12-26-2008 at 08:41 am] Vcore Voltage become normal, 1.35 V

[12-26-2008 at 09:03 am] Vcore Voltage Abnormal, 0.27 V

[12-26-2008 at 09:03 am] Vcore Voltage become normal, 1.35 V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd wiesz że to coś z płytą?

Kurdę,nie będe się sugerował jakimiś duperelami z programu.

Zapomniałem dodać ze Orthos był wtedy odpalony na priorytecie 8em.

+ do tego ściągałem z neta patcha do Company of Heroes (1.8 gb)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

sorry Gościu, może jestem nawalony, ale nawet w takim stanie nie ufałbym pseudopomiarom programowym - bez miernika nawet nuie ma o czym gadać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe,popiło się w święta?I dobrze :-)

No ja też nie ufam,jestem pewien że procek po porstu stracił swoje właściwosic o/c na 3520 mhz chodzi stabilnie przy napiecu 1.35 wczesniej robil to na 3740.

Trudno,w pon postaram się go wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz widze jak leca sprzedawcy na kolanach by wydac ci nowy procek bo ten chodzi slabiej niz kiedys...

Poza tym nie wydaje Ci sie dziwne ze skacze Ci napiecie jak szalone i moze to jest powod tego ze proc sie tak nie kreci?? Skad bierzesz napiecia na procu?? Zgadnijmy... z programow... z tych samy ktore pokazuja Ci takie piekne wartosci jak "0" a komp dziala

Wiec zamiast pierdzielic o wymianach,ktorych nikt nie dokona, idz po miernik, plyte, zasilacz i dopiero sie pobaw....

PS

Ja nie popilem przez swieta, za to jak czytam takie tematy to az noz w kieszeni mi sie otwiera...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swiat sie wali... 12 postow, a jeszcze nikt nie wyslal autora na drzewo, zeby bez pomiarow z miernika nie wracal.

Cytujac sygnature Benita:

NAPIĘCIA W KOMPUTERZE MIERZY SIĘ MIERNIKIEM, A NIE PROGRAMAMI!

A jesli nie wiesz jak, to nasci temacik: http://forum.purepc.pl/FAQ-f8/Metodologia-...row-t31678.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jonathan to chyba masz mało powodów do radości skoro z byle dupereowatego powodu Ci się nóz otiera :-)

Uśmiechnij się.

Po za tym napisałem że nie ufam programowm,a procek wcszoraj poleciał parę godzin w Orthosie na zmniejszobym taktowaniu do 3600 mhz,wszystko inne było podkecone jak wczesniej.

Co do sprzedawcy,to załatwię to w inny sposób, kiedys podgbnie ramy wymieniłem z 2x 1 gb na 2x2 gb nie było problemów, i tak się im opłaca bo zarobią na tym a proca pewnie wsadzą w nowe pudełko-tak się to robi,przecież nie yrzucają sprzętu :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj,nie kierowałem się logią tylko emocjami -przyznam szczerze i tyle,wiesz no to jest moja pierwsza sytuacja gdzie procek takie ackje zączął mieć więc bywa.

Co do wymiany sprzętu to jakiś czas temu około 3ch tygodni dokładnie pojechałem z pamięciami 2x1 GB A-Daty i powiedzilem ze chciał bym za dopłatą wymienić na 2x2 Gb ponieważ moja płyta głowna ma problemy z obsługą pamięci 1066 mhz w innych niż czarne sloty,i nie było problemu proszę ja Ciebie z wymianą, mimo tego że pudełko było lekko mówiąc rozpieprzone :-)

Więc mam nadzieje ze z prockiem też nie będzie8ale to inny sklep) tym bardziej ze jak kupowalem go + płytę tez tam to złapałem świetny kontakt ze sprzedawcą, myślę ze jesli trafię na tego gościa to będzie luz :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... procek wcszoraj poleciał parę godzin w Orthosie na zmniejszobym taktowaniu do 3600 mhz,wszystko inne było podkecone jak wczesniej.

Jeśli obniżyłeś tylko fsb to nie ma takiej opcji aby wszystko innne było podkręcone jak wcześniej. Zmniejszając fsb dałeś oddech pamięci. Może to właśnie pamięć nie chce iść jak szła wcześniej. Nie pisałeś nic na temat puszczenia pamięci synchro z fsb i efektów tej próby.

jak kupowalem go + płytę tez tam to złapałem świetny kontakt ze sprzedawcą, myślę ze jesli trafię na tego gościa to będzie luz

Moi znajomi też łapią dobry kontakt za sprzedawcą gdy mają do wydania 5 000zł na sprzęt. Gdy zaciera się po roku wentylator w karcie 8400gs :damage_wall: wtedy ja muszę przechodzić prawdziwą batalię na argumenty. Sprzedawca ze znajomymi nie łapie wtedy wcale kontaktu. Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozpiepszone pudelko?jak?

intela jak otwierasz to widac ze byl otwierany - nie da sie wyjac procka bez rozwalenia pudelka

ps.nikt ci nie wymieni bo na def dziala i wszystko

a jak ich wkurzysz to i zapisza ze tracisz gwarancje bo podkrecales.......tak jak bylo przy athlonach xp - zmienil sie kolor rdzenia po podkreceniu - to pocaluj sie w d....

lepiej jakbys go ubil tylko co powiesz sprzedawcy?

ps2.klaus uszkodzenie mechaniczne - element ktory zwyczajnie sie zuzywa...takich zadna gwarancja nie obsluguje

Edytowane przez zzZZzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz a-daty a one są pakowane tak ze zeby je wyjąc to trzeba pociać pudełko :-)

Co do proca, to no jaraćgo nie będe, a pudełko od Intela jest w dobrym stanie, wiadomo że jest przerwany ten foliowy "zaczep" no ale to normalne :-)

A może tego procka kupić?One się chyba nieźle kręcą warto za tą cenę?

http://www.allegro.pl/item508152323_intel_...lga775_box.html

Edytowane przez Gosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps2.klaus uszkodzenie mechaniczne - element ktory zwyczajnie sie zuzywa...takich zadna gwarancja nie obsluguje

Chcesz mi powiedzieć, że w komputerze z gwarancją na 2 lata, po roku ma prwo pozacierać się wentylator i to nie podlega gwarancji? Równie dobrze - kierując się Twoim rozumowaniem wentylator ma prwo zatrzec się po tygodniu i nie podlega to gwarancji.

Należy rozróżnić uszkodzenie mechaniczne wynikające z interwencji z zewnątrz od uszkodzenia mechanicznego wynikającego ze złego/wadliwego wykonania/użycia niewłaściwych materiałów.

Wyobraź sobie, że samochodzy mają gwarancję nie tylko na elektornikę ale i na całą mechanikę (silnik, przeniesienie napędu, zawieszenie itd.).

Pozostawię to bez dalszego komentarza.

Zmiejszyłem mnoznik w porcku a nie FSB.

3600MHz/440MHz = 8,(18)

Nie wiedziałem, że są takie fajne mnożniki dostepne. U mnie, mam komputery z procesorami AMD, dostępne są tyllko mnożniki całe i połówkowe (x5; x5,5; x6 itd.).

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żle mnie zrozumiałeś i napisałeś to w formie jak byś był przekonany o tym że mam rację, nie mam to jak poytywna forma ironii co? :-)

Luz, 3520(440x8) mhz zeby nie było nie domówień, ale i na 3600 też (400x9) a obecnie tetsuje na 440 x7x5(3300 mhz)

Jutro poniedziałek więc zobaczy się czy będe miał nowego procka za niewielką dopłatą, grunt to nastawienie a z ludźmi rozmawiać potrafię... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi