misieek Opublikowano 26 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam! ;) Nie wiedziałem gdzie ten temat umieścić, dałem go tutaj. Kiedyś, jakieś dwa miesiące temu spakowałem zdjęcia z wakacji w dwa pliki rar. Oba zajmują po 284MB. Dziś nie pamiętam hasła a wiem że te mogło być długie (do 18 znaków)... czy można jakoś odczytać hasło z pliku za pomocą jakiegoś programu czy cosik? Są to SFXy...choć to bez znaczenia raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 O ile mi wiadomo, to odczytanie nie jest możliwe. Programy bruteforce też nie wiele zdziałają przy 18 znakach - rozszyfrowanie może zając wieki. Najszybciej byłoby wykorzystać moc obliczeniową kart graficznych serii X, tylko: a) trzeba mieć taką kartę b) trzeba mieć odpowiednią aplikację Są jakieś programy, które próbują wyciągnąć zawartość na podstawie podania nazwy plików i ewentualnej ich zawartości, ale do tego musiałbyś tam mieć upakowane jakieś TXT/HTML itp, bo z binarnymi może być problem. Generalnie szukaj w sieci RAR Password Recovery itp aplikacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...