Skocz do zawartości
Marasek

stan przejściowy mojej obudowy (uwaga duże)

Rekomendowane odpowiedzi

zgodnie z prośbą wrzuciłem kilka zdjęć mojej obudowy.

Przepraszam za jakość ale wykonałem je przy pomocy MCA-25 czyli aparatu cyfrowego do telefonu SE T68i. Do robienia zdjęć w plenerach to jeszcze się nadaje pod warunkiem że jest dobre światło, ale wieczorem w domu to sobie można :evil:

wracając do budy pierwotnie FEEL NEXT 909 MidiTower o ile dobrze pamiętam. Jest to dopiero stan przejściowy, ponieważ permamentny brak czasu nie pozwala mi na pożądne zajęcie się projektem :(

co udało się zrobić do tej pory:

- lewy bok ze szkła 5mm zamocowany na zawiasach, w ten sposób powstały szklane drzwiczki które dają szybki dostęp do wnetrza

- góra ze szkła 5mm

- tył zrobiony ze szkła akrylowego (plexi) - z tym troszkę było pracy

- wnetrze obudowy polakierowane złotym chromem

ZASILACZ

- cała obudowa zasiłki zrobina z przezroczystej plexi

- dodałem drugi wiatrak

WENTYLATORY

wentylatory oprócz tego na procku zostały pomalowane

- wirniki flurescencyjnym zielonym sprayem

- obudowy wiatraków srebrnym chromem

kilka niebieskich LEDów powoduje że wiatraki ładnie świecą w ciemnościach (niestety na tych zdjęciach nie wiele da się zobaczć)

W najbliższym czasie czeka mnie:

-lekkie malowanie aby zmniejszyć prześwit szyb;

-wstawienie plexi na górę CD co by było widać płytkę w nim;

-zrobienie z plexi jakiejś półki do dysku twardego;

- zmiana tasiemek na okragłe kable

- modyfikacja kabli zasilających (na jednym zdjęciu widać leżące przed obudową osłonki od linek alpinistyczych które zostaną wykorzystane)

- dopieszczenie tego wszystkiego

No i jakieś WC

Zdjęcia znajdują się tutaj

www.republika.pl/maras_pcmod/

Pamiętajcie że to dopiero stan roboczy :lol:

tak to wygląda teraz

Dołączona grafika

a być może tak będzie wyglądać

Dołączona grafika

więcej zdjęć tutaj:

www.republika.pl/maras_pcmod/

mogą być problemy z limitem transferu dlatego przesłałem zdjęcia także do SpiderMANa żeby wrzucił na swój serwerek 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. góra i te drzwicznki to nie plexi tylko normalne prawdziwe szkło :wink:

***SpiderMan

Z tą galerią to jeszcze trochę poczekajmy jak się projekt skończy , a tak jak pisałem zostało trochę pracy

jak już skończę to i postaram się o lepsze jakościowo zdjęcia

---------------------------------------

Vipera też bym wolał prawdziwego ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma czyli BURAGO. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyszczaki są w zasadzie od niedawna. Do tej pory to były różne brzaneczki, kiryski, molinezje, żałobniczki, razbory, glonojady, itd. Dlatego tyle zieleniny w akwarium, która teraz nie pasuje do biotopu malawi.

W końcu jednak zdecydowałem się na pyszczaki i ze starej obsady zostały w zasadzie b. sumatrzańskie bo są na tyle szybkie że dadzą sobie radę i glonojady. reszta to pyszczaki. Przydało by się jeszcze kilka (2-3) bocje wspaniałe. Pozostałe rybki powędrowały do znajomych.

Wkrótce nastąpi zmiana wystroju co by bardziej przypominał Malawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikahehehe... też miałem takiego viper'a, ale rozpierdzieliłem go siekierą... Dołączona grafikabuhahaha... LOL!

:] hmmm... już dawno nic siekiera nie rozpierdzieliłem :[ ... Dołączona grafikaghyhyhyhy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

porządeczek z kablami to wiadomo że trzeba zrobić

Pracy jest jeszcze sporo, pisałem na początku, ale nie mam czasu. Do tego stopnia brak czasu że dawno nie byłem na forum :(

Zasilacz robiłem sam :wink:

Rybki niech lepiej nie zdychają :?

Być może wkrótce profesjonalnie zajmę się robieniem rzeczy z plexi/akrylu obudowy PC, obudowy do zasilaczy, grille do wentylatorów. wycinane laserowo. Wiec jak będzie duże zainteresowanie to biznes szybciej ruszy :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi