Marasek Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 zgodnie z prośbą wrzuciłem kilka zdjęć mojej obudowy. Przepraszam za jakość ale wykonałem je przy pomocy MCA-25 czyli aparatu cyfrowego do telefonu SE T68i. Do robienia zdjęć w plenerach to jeszcze się nadaje pod warunkiem że jest dobre światło, ale wieczorem w domu to sobie można :evil: wracając do budy pierwotnie FEEL NEXT 909 MidiTower o ile dobrze pamiętam. Jest to dopiero stan przejściowy, ponieważ permamentny brak czasu nie pozwala mi na pożądne zajęcie się projektem :( co udało się zrobić do tej pory: - lewy bok ze szkła 5mm zamocowany na zawiasach, w ten sposób powstały szklane drzwiczki które dają szybki dostęp do wnetrza - góra ze szkła 5mm - tył zrobiony ze szkła akrylowego (plexi) - z tym troszkę było pracy - wnetrze obudowy polakierowane złotym chromem ZASILACZ - cała obudowa zasiłki zrobina z przezroczystej plexi - dodałem drugi wiatrak WENTYLATORY wentylatory oprócz tego na procku zostały pomalowane - wirniki flurescencyjnym zielonym sprayem - obudowy wiatraków srebrnym chromem kilka niebieskich LEDów powoduje że wiatraki ładnie świecą w ciemnościach (niestety na tych zdjęciach nie wiele da się zobaczć) W najbliższym czasie czeka mnie: -lekkie malowanie aby zmniejszyć prześwit szyb; -wstawienie plexi na górę CD co by było widać płytkę w nim; -zrobienie z plexi jakiejś półki do dysku twardego; - zmiana tasiemek na okragłe kable - modyfikacja kabli zasilających (na jednym zdjęciu widać leżące przed obudową osłonki od linek alpinistyczych które zostaną wykorzystane) - dopieszczenie tego wszystkiego No i jakieś WC Zdjęcia znajdują się tutaj www.republika.pl/maras_pcmod/ Pamiętajcie że to dopiero stan roboczy :lol: tak to wygląda teraz a być może tak będzie wyglądać więcej zdjęć tutaj: www.republika.pl/maras_pcmod/ mogą być problemy z limitem transferu dlatego przesłałem zdjęcia także do SpiderMANa żeby wrzucił na swój serwerek 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 no nooo szacuken :D Wyszlo ci zajebioza, chociaz pozostaje przy moim zdaniu ze okno lepsze niz caly bok przezroczysty. P.S. Co to za modelik Vipera? Burago? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Może i niezły pomysł (w tej obudowie to źle nie wygląda ) ale trzeba mieć dużooo miejsca żeby otworzyć te drzwiczki a przeważnie każdy ma mało miejsca :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 fajny pomysł z tym VIPEREM w budzie hehe :) zrob cała buda z plexy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 fajno :) czekamy na dalszy ciag projektu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 viper jest niezly..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Juz sa fotki Fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahu Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Buda pierwsza klasa...wyszlo zaje...fajnie :) . Podobaja mi sie te wiatraki...Gratulacje :P . BTW. Rybki tez fajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Fajny golas :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 niezle, niezle, ale tego vipera to bym wolal w skali 1:1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Buda naprawde fajnie zrobiona. Moja rada - nie mauj tej pleksy niczym, zepsujesz efekt. Tak jest zarabiscie. Super case. Napisz info o kompie do mnie na maila i krotki opis modyfikacji. Wrzuce ja do galerii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naro Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 fajne rybki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 bardzo mi sie podoba! extra - ani mi sie waz malowac tej plexy ;) !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 16 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2003 spoczko wyszło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 1. góra i te drzwicznki to nie plexi tylko normalne prawdziwe szkło :wink: ***SpiderMan Z tą galerią to jeszcze trochę poczekajmy jak się projekt skończy , a tak jak pisałem zostało trochę pracy jak już skończę to i postaram się o lepsze jakościowo zdjęcia --------------------------------------- Vipera też bym wolał prawdziwego ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma czyli BURAGO. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 pomaluj cala na bialo ;) bedzie zaje... efekt a tak na serio to swietna robota oby tak dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 To akwarium fajnie wyglada :) Jakie tam masz rybki ? z tego co widze to jakies brzanki i pyszczaki Maylandia Zebra Red - Blue rlzz, jeszce widze Maigano i Yellowki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Pyszczaki są w zasadzie od niedawna. Do tej pory to były różne brzaneczki, kiryski, molinezje, żałobniczki, razbory, glonojady, itd. Dlatego tyle zieleniny w akwarium, która teraz nie pasuje do biotopu malawi. W końcu jednak zdecydowałem się na pyszczaki i ze starej obsady zostały w zasadzie b. sumatrzańskie bo są na tyle szybkie że dadzą sobie radę i glonojady. reszta to pyszczaki. Przydało by się jeszcze kilka (2-3) bocje wspaniałe. Pozostałe rybki powędrowały do znajomych. Wkrótce nastąpi zmiana wystroju co by bardziej przypominał Malawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob3k Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 zmien te tasmy w srodku na jakiej o mniejszej objetosci :) tak to mi sie bardzo podoba :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 zmien te tasmy w srodku na jakiej o mniejszej objetosci :)I ogolnie zrob porzadek z kablami :) Tak czy inaczej - spoko modzik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Naprawde cos pieknie. Super bardzo mi sie podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 fajo fajo ... tylko nie ruszaj szyby ... tak jak jest wyglada swietnie ... choc jak wolisz oczywiscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnjack Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 na innym forum to by cie zaje 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 No coraz wieksza chec ma do modyfikacji:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 no musze powiedziec ze super. zasilacz sam robiles? wyszlo CI lepiej niz mi :( gratulacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 hehehe... też miałem takiego viper'a, ale rozpierdzieliłem go siekierą... buhahaha... LOL! :] hmmm... już dawno nic siekiera nie rozpierdzieliłem :[ ... ghyhyhyhy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 hehe kozak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 jak rybki zdechną to masz niezły ziornik na WC :D Ale ogólnie klasa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 porządeczek z kablami to wiadomo że trzeba zrobić Pracy jest jeszcze sporo, pisałem na początku, ale nie mam czasu. Do tego stopnia brak czasu że dawno nie byłem na forum :( Zasilacz robiłem sam :wink: Rybki niech lepiej nie zdychają :? Być może wkrótce profesjonalnie zajmę się robieniem rzeczy z plexi/akrylu obudowy PC, obudowy do zasilaczy, grille do wentylatorów. wycinane laserowo. Wiec jak będzie duże zainteresowanie to biznes szybciej ruszy :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...