Sheenek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam. Mam dylemat jak w temacie. Chce zamowic monitor dzisiaj albo jutro, jak do tej pory moim typem byl: LG 2252 No i zglupialem po przeczytaniu o imput lagach. Jak to z nimi w rzeczywistosci jest, monitor wylacznie do grania? Znalazlem Iiyama ProLite E2201W B1, ponoc nie ma lagu. Tyle ze ma problemy z katami widzenia. Cos godnego polecenia rowniez bez input laga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam. Mam dylemat jak w temacie. Chce zamowic monitor dzisiaj albo jutro, jak do tej pory moim typem byl: LG 2252 No i zglupialem po przeczytaniu o imput lagach. Jak to z nimi w rzeczywistosci jest, monitor wylacznie do grania? Znalazlem Iiyama ProLite E2201W B1, ponoc nie ma lagu. Tyle ze ma problemy z katami widzenia. Cos godnego polecenia rowniez bez input laga? tzn? Co przeczytałeś? Pokaz mi choc jeden przyklad gdzie ktos napisal ze W2252TQ nie nadaje się do gier z jakiegos powodu, ze np. inputlag przeszkadza. Co z tego ze monitor ma laga skoro jest on tak niski ze nieodczuwalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 http://www.behardware.com/articles/689-2/2...e-3rd-wave.html Kąty pewnie ma podobne do innych TN. Do gier to dobry monitor. Zasada w LCD jest taka: wybierasz TN do grania z gorszymi kontami i kolorami ale lepszym czasem reakcji i mniejszym il lub wybierasz nie TN z lepszymi kontami i kolorami ale gorszym czasem reakcji i większym il. Nie ma uniwersalnego LCD i nie będzie (na razie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Załóżmy że lubię wymiatać po sieci (input lag). Nie lubię też wydawać dzięków bez potrzeby (500). Siedzę na 19' crt. Jestem ponadto zielony w kwestii monitorów i z rezerwą podchodzę do formatu innego niż 4/3. Istnieje dla mnie monitor lcd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Załóżmy że lubię wymiatać po sieci (input lag). Nie lubię też wydawać dzięków bez potrzeby (500). Siedzę na 19' crt. Jestem ponadto zielony w kwestii monitorów i z rezerwą podchodzę do formatu innego niż 4/3. Istnieje dla mnie monitor lcd ?Obecnie w cenie 500 zł nie produkuje się monitorów o proporcjach 4:3. Są tylko 5:4 , 16:10 , 16:9 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheenek Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zdecydowalem sie na ta iiamke, monitor nie najnowszy ale to wlasnie brak laga mnie przekonal. Powinna dotrzec za 2 dni, podziele sie wtedy wrazeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spiegelmann Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zdecydowalem sie na ta iiamke, monitor nie najnowszy ale to wlasnie brak laga mnie przekonal. Powinna dotrzec za 2 dni, podziele sie wtedy wrazeniami. i jak monitor sie sprawuje? sam mam podobne wymagania i sie zastanawiam na tym monitorkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deliriously Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Sąsiad ma właśnie E2201, ja posiadam obecnie E2003 i obydwa sprawują się wyśmienicie. Moim zdaniem marka zdecydowanie godna polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheenek Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Heh niestety mialem bardzo dziwne przejscia z tym monitorkiem, a raczej z proba jego zakupienia. 2x anulowalem zamowienia z roznych sklepow bo po zamowieniu odpowiadali ze nie maja i trzeba czekac (mimo podawania na stronie ze sa na stanie). W koncu jak juz zamowilem, to dostalem e2001- B2, a jak wynika z testow na digitalversus, ma on duzego laga (znacznie gorszego od LG w2252tq, L227). Niestety nie malem crt zeby to sprawdzic, odeslalem w zeszlym tygodniu i czekam na zwrot kasy. Jutro jade na wakacje wiec sie wstrzymuje z zakupem. Co do tego B2 to calkiem fajny monitor, gdyby nie lag jakiego podobno ma pewnie bym go zostawil. Obraz i kolorki po ustawieniu bez zarzutu jak na moje wymagania (gry, gry, gry). Jesli nie znajde wersji B1 prawdopodobnie bede wybieral miedzy LG w2284f a L227. Co do tego drugiego to czy ktos z was naprawde mierzyl laga ? Prad.de podaje 0 lagu, digitalversus srednio 27ms? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 poluj na Benq E2200HD, bdb kąty jak na TN i brak problemu IL http://www.anandtech.com/displays/showdoc....?i=3449&p=8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...