Xavi Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Z gory przepraszam, jezeli zly dzial, ale to raczej pod oprogramowanie sieciowe sie nie nadaje, otoz mam problem:) Powiedzmy, ze ktos mi przekazuje adres mail - dostaje do niego hasla, oczywiscie ja sobie zmieniam hasla, przekierowania i alternatywne maila, ale w GMAILU jest magiczna taka opcja jak resetowania hasla poprzez wyslanie maila, wlasnie na alternatywny adres. Z tego co zauwazylem, moze dojsc do takiej sytuacji: Osoba oddajaca wysyla sobie maila do resetowania hasla(nie uzywa go poki co) i przekazuje mi maila, ja sobie wszystko zmieniam - dla pewnosci sam sobie specjalnie wysylam linka i resetuje haslo, ale z tego co zauwazylem poprzedni link jest nadal aktywny - testowalem to zmieniajac mail alternatywny i sprawa wyglada tak: 2 przypomnienia wyslane pod rzad na jeden mail - dziala tylko nowsze, ale: 2 przypomnienia, jeden wyslany na mail X, a drug na Y - dzialaja obydwa. Moze to kwestia tego, ze robilem to praktycznie bez odstepow czasowych, ale watpie w to. Czy istnieje jakis "myk", zeby zablokowac resetowanie hasla poprzez "stare linki"? Czy jak usune mail "alternatywny", to linki, ktore zostaly wyslane poprzednio beda nieaktywne? Czy moze zrobic tak, ze jak dostane konto to wyslac przypomnienia na 4 rozne maile - ale czy wtedy link starego posiadacza tego konta bedzie aktywny, czy nie? Moze ktos juz "przechodzil to" i wie jak mozna sie zabezpieczyc przed "starymi" linkami? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 1. Prościej chyba zapytać w Google. 2. Taki link nie powinien być aktywny dłużej niż 24 godziny. Więcej! On nie powinien być aktywny dłużej niż 1 godzinę. 3. Taki link powinien być powiązany z kontem alternatywnym, więc po zmianie adresu konta alternatywnego, link nie powinien działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 3. Taki link powinien być powiązany z kontem alternatywnym, więc po zmianie adresu konta alternatywnego, link nie powinien działać.Niestety - nie jest, ba... na obydwa maile dostalem TEN SAM link - literka w literke to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 ale po co przejmowac od kogos konto? nie lepiej wykupic wlasna domene i podpiac ja pod gmaila? np poczta@nowak.pl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 dokladnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Nie o to chodzi, ja nabywam konto w pewnej grze MMO do ktorego jest przypisany ten mail - nabywam razem z mailem, gdzie zmiana maila trwa 7 dni, wiec przez 7 dni musze miec bezpiecznego tego nabytego maila, zeby nikt mi nie przejal konta do czasu zmiany na moj mail. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...