Skocz do zawartości
kaykay

Jaki Dysk 320? Najwazniejsza Cisza.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Miguel poleca WDAAKS w swoich zestawach, jednak wg danych na agito i esc samsungi i seagate'y sa cichsze. Moj stary Seagate tak wyje ze juz sie nawet filmu spokojnie nie da obejrzec ale w sumie niewiem czy zauwaze ta roznice 2.8-3.3dB ;/ Co byscie poradzili? Czy moze te WD sa serio tak wydajne ze oplaca sie poswiecic te 0.5dB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem F1 to shit. Ja kupiłem swojego bo na forum polecali, że elofajny i szybki i za nic w świecie bym go nikomu nie polecił, bo mam z nim idiotyczne problemy. Te dyski mają problem z pojawiającym się błędem który S.M.A.R.T rozpoznaje jako B8 i mimo że ponoć z dyskiem nic złego się nie dzieje, to przez błąd SMART uznaje dysk za uszkodzony i kontrolery raid ostrzegają przy uruchomieniu że dysk zaraz padnie, a windows vista co 10 minut wywala komunikat o tym, że trzeba jaknajszybciej zrobić backup danych. Już mnie szlag z tym trafia i nie jestem w tym osamotniony. Poza tym odkąd mam ten dysk czasem zdarzają się dziwne zwolnienia i bsody (choć nie jestem pewien czy to wina dysku lub tego błędu B8) W każdym razie wcześniej miałem WD1600aaks i wszystko bylo pieknie, żałuję bo było wziąć kolejnego WD, a nie ten koreański crap, a zanim zjadę znowu do Polski, żeby wymienić tego szajsunga minie 3 miesiące... O tym, że w dyskach o identycznej nazwie mogą się trafić 2 talerze zamiast 1 już nie wspominam bo to zakrawa na kpinę. Weź WD, bo naprawdę jeszcze nie spotkałem na forum niezadowolonych (choć może gdzieś jacyś są ;-) ), a co do samsunga zdania są podzielone.

To może 500gb aacs? W agito jest za 212zł

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem F1 to shit. Ja kupiłem swojego bo na forum polecali, że elofajny i szybki i za nic w świecie bym go nikomu nie polecił, bo mam z nim idiotyczne problemy. Te dyski mają problem z pojawiającym się błędem który S.M.A.R.T rozpoznaje jako B8 i mimo że ponoć z dyskiem nic złego się nie dzieje, to przez błąd SMART uznaje dysk za uszkodzony i kontrolery raid ostrzegają przy uruchomieniu że dysk zaraz padnie, a windows vista co 10 minut wywala komunikat o tym, że trzeba jaknajszybciej zrobić backup danych. Już mnie szlag z tym trafia i nie jestem w tym osamotniony. Poza tym odkąd mam ten dysk czasem zdarzają się dziwne zwolnienia i bsody (choć nie jestem pewien czy to wina dysku lub tego błędu B8) W każdym razie wcześniej miałem WD1600aaks i wszystko bylo pieknie, żałuję bo było wziąć kolejnego WD, a nie ten koreański crap, a zanim zjadę znowu do Polski, żeby wymienić tego szajsunga minie 3 miesiące... O tym, że w dyskach o identycznej nazwie mogą się trafić 2 talerze zamiast 1 już nie wspominam bo to zakrawa na kpinę. Weź WD, bo naprawdę jeszcze nie spotkałem na forum niezadowolonych (choć może gdzieś jacyś są icon_wink.gif ), a co do samsunga zdania są podzielone.

To może 500gb aacs? W agito jest za 212zł

Pewnie kupiłeś tą felerną rewizje na starych talerzach. Przez jakiś czas F1 były robione na talerzach 333gb. I ta rewizja była zachwalana. Sam posiadam jeszcze tą ,,starą,, rewizje i złego słowa nie powiem. Bardzo szybki i cichy i jak narazie zero problemów po pół roku użytkowania. Ale że obecnie można trafić tę kiepską wersje F1, polecałbym WD AAKS. Ma duże grono zadowolonych userów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi Ci o F1? Bo one były robione na talerzach 333gb (lepszych) i na 250gb (gorszych) a WD to zdaje się na dwóch talerzach.

Nowe WD 3200AAKS są robione na 333gb talerzach. od starych aaks można je odróżnić że od spodu to miejsce w którym zamocowane są talerze ma 11 wyżłobionych żeberek podtrzymujących zamiast chyba 6.

Chodzi mi dokładnie o F1 320GB. Nigdy nie słyszałem żeby ten model był robiony na talerzach 250GB lub mniejszych.

właśnie ponoć się zdarzały nowsze serie na 250-kach. robili je pewnie z 500-tek ograniczonych do 320.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi