kaykay Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Witam, Miguel poleca WDAAKS w swoich zestawach, jednak wg danych na agito i esc samsungi i seagate'y sa cichsze. Moj stary Seagate tak wyje ze juz sie nawet filmu spokojnie nie da obejrzec ale w sumie niewiem czy zauwaze ta roznice 2.8-3.3dB ;/ Co byscie poradzili? Czy moze te WD sa serio tak wydajne ze oplaca sie poswiecic te 0.5dB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Dla ciszy radziłbym Ci dołożyć do WD AACS (najlepiej 640GB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Tylko ze dwa razy wiekszy dysk jest mi zupelnie nie potrzebny, nie archwizuje raczej niczego a roznica to prawie 100zl, w tej chwili to niestety dla mnie sporo... Co byloby najsensowniejsze sposrod 320gb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zdecydowanie Samsung F1, jest nawet tańszy od tego WD, a przy tym szybszy i cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Najcichszy dysk jaki spotkałem to Seagate 320.7200.11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Co do Samsungów F1, to z tego co wiem można dostać dwutalerzową wersję... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Najcichszy dysk jaki spotkałem to Seagate 320.7200.11 Seagate to totalna loteria, trafił Ci się udany model po prostu, ale inny może chodzić jak ruski traktor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zapomniałem dodać, że dwutalerzowa wersja F1 jest od WD gorsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Z tymi talerzami w F1 to loteria czy da sie gdzies dostac wersje 320GB z jednym talerzem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Moim skromnym zdaniem F1 to shit. Ja kupiłem swojego bo na forum polecali, że elofajny i szybki i za nic w świecie bym go nikomu nie polecił, bo mam z nim idiotyczne problemy. Te dyski mają problem z pojawiającym się błędem który S.M.A.R.T rozpoznaje jako B8 i mimo że ponoć z dyskiem nic złego się nie dzieje, to przez błąd SMART uznaje dysk za uszkodzony i kontrolery raid ostrzegają przy uruchomieniu że dysk zaraz padnie, a windows vista co 10 minut wywala komunikat o tym, że trzeba jaknajszybciej zrobić backup danych. Już mnie szlag z tym trafia i nie jestem w tym osamotniony. Poza tym odkąd mam ten dysk czasem zdarzają się dziwne zwolnienia i bsody (choć nie jestem pewien czy to wina dysku lub tego błędu B8) W każdym razie wcześniej miałem WD1600aaks i wszystko bylo pieknie, żałuję bo było wziąć kolejnego WD, a nie ten koreański crap, a zanim zjadę znowu do Polski, żeby wymienić tego szajsunga minie 3 miesiące... O tym, że w dyskach o identycznej nazwie mogą się trafić 2 talerze zamiast 1 już nie wspominam bo to zakrawa na kpinę. Weź WD, bo naprawdę jeszcze nie spotkałem na forum niezadowolonych (choć może gdzieś jacyś są ;-) ), a co do samsunga zdania są podzielone. To może 500gb aacs? W agito jest za 212zł Edytowane 10 Stycznia 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Seagate to totalna loteria, trafił Ci się udany model po prostu, ale inny może chodzić jak ruski traktor. Dobre sobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Moim skromnym zdaniem F1 to shit. Ja kupiłem swojego bo na forum polecali, że elofajny i szybki i za nic w świecie bym go nikomu nie polecił, bo mam z nim idiotyczne problemy. Te dyski mają problem z pojawiającym się błędem który S.M.A.R.T rozpoznaje jako B8 i mimo że ponoć z dyskiem nic złego się nie dzieje, to przez błąd SMART uznaje dysk za uszkodzony i kontrolery raid ostrzegają przy uruchomieniu że dysk zaraz padnie, a windows vista co 10 minut wywala komunikat o tym, że trzeba jaknajszybciej zrobić backup danych. Już mnie szlag z tym trafia i nie jestem w tym osamotniony. Poza tym odkąd mam ten dysk czasem zdarzają się dziwne zwolnienia i bsody (choć nie jestem pewien czy to wina dysku lub tego błędu B8) W każdym razie wcześniej miałem WD1600aaks i wszystko bylo pieknie, żałuję bo było wziąć kolejnego WD, a nie ten koreański crap, a zanim zjadę znowu do Polski, żeby wymienić tego szajsunga minie 3 miesiące... O tym, że w dyskach o identycznej nazwie mogą się trafić 2 talerze zamiast 1 już nie wspominam bo to zakrawa na kpinę. Weź WD, bo naprawdę jeszcze nie spotkałem na forum niezadowolonych (choć może gdzieś jacyś są icon_wink.gif ), a co do samsunga zdania są podzielone. To może 500gb aacs? W agito jest za 212zł Pewnie kupiłeś tą felerną rewizje na starych talerzach. Przez jakiś czas F1 były robione na talerzach 333gb. I ta rewizja była zachwalana. Sam posiadam jeszcze tą ,,starą,, rewizje i złego słowa nie powiem. Bardzo szybki i cichy i jak narazie zero problemów po pół roku użytkowania. Ale że obecnie można trafić tę kiepską wersje F1, polecałbym WD AAKS. Ma duże grono zadowolonych userów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Ale wersja 320GB jest chyba robiona tylko na talerzach 320GB, czy może mnie coś ominęło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Chodzi Ci o F1? Bo one były robione na talerzach 333gb (lepszych) i na 250gb (gorszych) a WD to zdaje się na dwóch talerzach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Chodzi mi dokładnie o F1 320GB. Nigdy nie słyszałem żeby ten model był robiony na talerzach 250GB lub mniejszych. Dobre sobie :) Trafiłem już takie dyski od seagate, więc wiem co mówię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Chodzi Ci o F1? Bo one były robione na talerzach 333gb (lepszych) i na 250gb (gorszych) a WD to zdaje się na dwóch talerzach. Nowe WD 3200AAKS są robione na 333gb talerzach. od starych aaks można je odróżnić że od spodu to miejsce w którym zamocowane są talerze ma 11 wyżłobionych żeberek podtrzymujących zamiast chyba 6. Chodzi mi dokładnie o F1 320GB. Nigdy nie słyszałem żeby ten model był robiony na talerzach 250GB lub mniejszych. właśnie ponoć się zdarzały nowsze serie na 250-kach. robili je pewnie z 500-tek ograniczonych do 320. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Właśnie dlatego Samsungi F1 zostały usunięte z FAQ - właśnie z powodu tych talerzy. I to jest w wersji i 320GB, jak i 640GB. Dlatego polecam WD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Trafiłem już takie dyski od seagate, więc wiem co mówię. W takim razie to nia ja miałem szczęście, ale Ty miałeś pecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...