Skocz do zawartości
Filoo

Q6600 I Jaka Płyta ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanko, otóż..

posiadam procesor Intel Q6600(stepping SLACR G0) i karte graficzną GTX 280 eVGA.

Jaka będzie dobra płyta pod to?

Myślałem nad Gigabyte GA-EP45-UD3R - podobno duze mozliwosci OC.

Jaką Wy mi doradzicie ? + do tego jakis cooler na procka i zasilacz ?;>:)

Z góry dzięki za odpowiedz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej Asus P5Q Pro za 490 zł , ma 8 faz zasilania ( nie wiem czy ten GB ma ) , dobre OC i kosztuje podobnie .

Chłodzenie to może Pentagram Karakorum za 90 zł lub TR Ultra 120 Extreme za 199 zł + Wentylator Xthermal BTF120 Pro za 45 zł .

PSU to może Pentagram CAV-500 za 230 zł .

Ceny z esc.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również jestem za P5Q Pro. Solidne mobo pod Quada. Taniej może być P5QL-E, jest też niezła, ma 8 faz zasilania i z OC radzi sobie przyzwoicie również pod Quadem. Chłodzenie Pentagram Karakorum lub Auras Wave. Zasilacz dobry będzie Pentagram CAV 500W a coś z klasy wyższej z bardzo cichym wentylem to Enermax Pro82+ 525W (pomiędzy nim plasują się różne BeQuiety itd.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedz.

No to wychodzi na to ze P5Q Pro najlepszym bedzie rozwiązaniem.

btw zasilacz 500W pod taki sprzet wystarczy ? mam na mysli najbardziej karte bo to prawdziwy kombajn :P

Dobry zasilacz 500 spokojnie wystarczy. Jak masz troche wiecej kasy to polecam be quieta/corsaira (z naciskiem na pierwszego), a jak nie to pentagram albo ocz(dosc glosny) tez bedzie dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi