Skocz do zawartości
ABI-FOX

Call Of Juarez: Więzy Krwi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość malybenek

Bardzo przyjemnie się gra, dużo opcji detali. Część pierwsza była znakomita, ta zapowiada się jeszcze lepiej :D Gdyby tylko takiego upału nie było na dworze :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość malybenek

A co Ci upał przeszkadza? Sprzęt się topi od tej gry? Cyna kapie?

Bo w taki upał nieprzyjemnie się siedzi przed komputerem, a na lapciaku (z którym mogę wyjść na taras pod daszkiem przed dom, gdzie jest znacznie przyjemniej) z GF7000 chyba nawet instalka nie pójdzie :P Edytowane przez malybenek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po godzince grania mogę rzec jedno: rewelacja!

Może nie rewolucja, ale - rewelacja :P

1) Dużo większa dynamika niż w pierwszej części.

2) Bardzo dużo miodność.

3) Gra nie ma wymagań sprzętowych.

Tzn moge odpalić ją na ksiażce albo czymś innym ? A tak poważnie to oznacza ze dużo lepiej chodzi niż CoJ ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn moge odpalić ją na ksiażce albo czymś innym ? A tak poważnie to oznacza ze dużo lepiej chodzi niż CoJ ?

Nadinterpretujesz :P

Tutaj mogę powiedzieć, że gra jest zoptymalizowana. Oferuje ładną grafę nie odstraszając wymaganiami. Ciśnie sprzęt ile się da :)

Działa tak samo albo i lepiej niż CoJ1.

Bardzo wciąga... oderwać się nie można od monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogrywam od wczoraj wieczora - naparwde solidny Fps i kawal dobrej zabawy :> Nic odkrywczego, ale rzemioslo przyzwoite - w piatek recka :>

Giera ma swietna grafe, ale nawet na GTX 295 nie ma co liczyc na 100 Fps w full detali ;]

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogrywam od wczoraj wieczora - naparwde solidny Fps i kawal dobrej zabawy :> Nic odkrywczego, ale rzemioslo przyzwoite - w piatek recka :>

Giera ma swietna grafe, ale nawet na GTX 295 nie ma co liczyc na 100 Fps w full detali ;]

No jak nie?? - ja mam prawie tyle i to w 1920x1080. To widać ile tu od CPU zależy najwyraźniej.

Pod Vista x64 gram i nie widzę jakiejś dedykowanej opcji DX10. Więc chyba tu nie ma na razie nic z tym związanego.

Ale gierka jest rewelacyjna , wciąga jak odkurzacz. Super nasi to zrobili. Na prawdę rewelacja. Warta kaski.

EDIT. Ok coś znalazłem , w pliku Video.src (otworzyć w WordPad) ( ścieżka do pliku - C:\Users\TWOJA NAZWA\Documents\Call of Juarez - Bound in Blood\Out\Settings )

Jest wpis !ShaderPath(i) // 0 - 1.1, 1 - 1.4, 2 - 2.0, 3 - 3.0, 4 - x360, 5 - 4.0, 6 - ps3.

Default to 3 - 3.0. Zobaczę czy to coś zmienia.

EDIT2. Ja tu różnic nie widzę miedzy 3.0 a 4.0. Plik ustawiony tylko do odczytu - bo inaczej resetuje ustawienia custom. Ani wzrostu jakości obrazu , czy jakiś tam efekt dodatkowy - brak. Ani różnicy w wydajności - też brak. Po tej zmianie.

Edytowane przez ^mobo*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza się choć w 1 część to grałem na GT 6600Gt więc to inna bajka ;) ; teraz all @max 1400x900 [na więcej moja 19' nie pozwala;p] i gra chodzi super płynnie ile fps'ów jest to nie wiem ale na oko dobre 40+ / sama grafika b.dobra czasami lepsze tekstury by się przydały ale generalnie jest wysoki poziom.

A jeżeli chodzi o samą grę to grałem przeszło 2h i akcja non-stop powiedziałbym, że to taki pół film pół gra :) Obecnie utknąłem na drugim pojedynku, który przegrałem z 15x :D :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie ,zescie ludzie sprzeta pozmieniali i teraz wam sie zdaje ze silnik gry zoptymizowali .

No w tych czasach to wrecz nie mozliwe zeby devoloperzy cos usprawnili graficznie i zmniejszyli wymagania sprzetowe :)

b.t.w

czy ktos sprawdzal gre pod windows 7 x64 ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie ,zescie ludzie sprzeta pozmieniali i teraz wam sie zdaje ze silnik gry zoptymizowali .

No w tych czasach to wrecz nie mozliwe zeby devoloperzy cos usprawnili graficznie i zmniejszyli wymagania sprzetowe :)

:) Właśnie o to chodzi, że coj1 odpalałem na tym samym sprzęcie ;) i pamiętam, że tak fajnie to on nie chodził. Edytowane przez ojejku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak nie?? - ja mam prawie tyle i to w 1920x1080. To widać ile tu od CPU zależy najwyraźniej.

Prawie, tzn ile i czy stale ~100 Fps? :> U mnie smiga tak luzem na 60+ w krytycznych momentach, choć wskakuje i 150 :) Ale troche w kwestii rozdzialki ogranicza mnie teraz monitor - podejrzewam ze nawet w 1920x1080 roznicy w klatkach by nie bylo i CPU ma tu niewiele do gadania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość malybenek

Prawie, tzn ile i czy stale ~100 Fps? :> U mnie smiga tak luzem na 60+ w krytycznych momentach, choć wskakuje i 150 :) Ale troche w kwestii rozdzialki ogranicza mnie teraz monitor - podejrzewam ze nawet w 1920x1080 roznicy w klatkach by nie bylo i CPU ma tu niewiele do gadania.

To masz coś zepsute. U mnie fraps w 1360x768 i wszystkim na max pokazuje najczęściej ok 80 fpsów :> C2D3Ghz i GF9600GT po oc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silnik chodzi pięknie, tutaj trochę screenów ode mnie:

KLIK

Na prawdę jestem pod wrażeniem! Miażdzy jedynkę a silnik po prostu pływa. Dla mnie hit, kilka rewolucyjnych rozwiązań: lasso (kręcimy myszką żeby je zarzucić), walka jak na prawdziwym dzikim zachodzie xD (myszką szarpiemy za broń w pojedynku).

Jedyna wada: niska jakość dialogów, słychać jakby 96kbps MP3.

Dla mnie 9/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To masz coś zepsute. U mnie fraps w 1360x768 i wszystkim na max pokazuje najczęściej ok 80 fpsów :> C2D3Ghz i GF9600GT po oc

Też cienie na 1024, aa x4, anizo x8 i reszta full??

Może giera średnio radzi sobie ze SLI - Crysis plywa w 1680 High + AA i AN w 60 fps, wiec.... :>

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi