VIBOR Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam! Mam problem, zrobiłem crossflash z 216D na 216L i było ok ( LabelFlash, DVD-RAM itd) ale musiałem wypalić CD-R i okazało się że brak jest możliwości zapisu na CD i CD-RW, kasować kasuje, odczytuje ale nie nagrywa, wywala info o nieobsługiwanym nośniku i kończy nagrywanie ( płyty Verbatim). Co z tym zrobić i jak wrócić do firmware 216D aby sprawdzić czy czasami napęd nie był uszkodzony i na oryginalnym firmware też nie nagrywał ( kupiona tydzień temu) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 a inne nośniki CD_R ...tez nie wypala .....[TDK,SONY..] te verbatimy z Made in China można dzieciom do zabawy dać .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 dzięki, masz rację użyłem Verbatim SuperAzo DL+ i nagrywa, ok. Strasznie czuła :) jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 ale to dvd a nie cdr......wgraj spowrotem stary firmware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 ale to dvd a nie cdr......wgraj spowrotem stary firmware co dvd ? bo nie bardzo rozumiem odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 nie kumasz co piszesz? uzyles verbatim DL+ a gledzisz o cdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 nie kumasz co piszesz? uzyles verbatim DL+ a gledzisz o cdr dla ścisłości Verbatim SuperAzo Crystal DL+ to właśnie CD-R a nie DVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ja znów mam inny problem z tą nagrywarką i płytami DVD-RAM. Otóż zawsze podczas nagrania takiej płyty, albo odczycie napęd się długo zastanawia, po czym przełącza się w tryb PIO - no i wtedy bardzo wolno działa. Wtedy muszę odinstalowywać stery IDE, by powróciło do normalnego stanu.... To już nagrywarka z mojego taniego laptopa Acer sto razy lepiej sobie radzi z tym typem nośników.... Bios najnowszy - 1.09 , płyty Panasonica, Verbatim. czy ktoś ma podobnie, czy to tylko mój egzemplarz ma takie problemy z DVD-RAM ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...