Dawid afg Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Mam problem z kilkoma piosenkami, otóż są one tak nagrane że np.: w jednej części dźwięk jest po prostu za cichy, a nieco dalej narasta tak bardzo że staje się za głośny. Nie chodzi mi o typową normalizację kilkunastu plików na raz (tych akurat znalazłem mnóstwo w Internecie), tylko o wyrównanie głośności w jednym pliku, aby był w miarę równy ( różnica 40db w poszczególnych fragmentach utworu to ciut za dużo) =x Czy ktoś wie jak/czym można coś takiego wyrównać? Nie bardzo mi się uśmiecha odtwarzając po kolei utwory nagrywać je sterując suwakiem od poziomu głośności :mur: Edytowane 16 Stycznia 2009 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 foobar -->zaznaczyc album --> ppm-->scan as single album http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Replaygain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Mam problem z kilkoma piosenkami, otóż są one tak nagrane że np.: w jednej części dźwięk jest po prostu za cichy, a nieco dalej narasta tak bardzo że staje się za głośny. Nie chodzi mi o typową normalizację kilkunastu plików na raz (tych akurat znalazłem mnóstwo w Internecie), tylko o wyrównanie głośności w jednym pliku, aby był w miarę równy ( różnica 40db w poszczególnych fragmentach utworu to ciut za dużo) =x Czy ktoś wie jak/czym można coś takiego wyrównać? Nie bardzo mi się uśmiecha odtwarzając po kolei utwory nagrywać je sterując suwakiem od poziomu głośności Wtyczka Vlevel. Musisz trochę pokombinować z ustawieniami. Ogólnie takie działanie zwie się kompresją dynamiki dźwięku i nie ma ono nic wspólnego z normalizacją ;) Edytowane 16 Stycznia 2009 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...