Skocz do zawartości
abc123

Co Poradzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam ASUSA z serii F5SR z parametrami:

3GB RAM

INTEL PENTIUM T3200

karta graficzna: ATI MOBILILTY RADEON HD 3470; VRAM: 512 MB

Chodzi mi o gry. Spokojnie działa m.in. GTA SA, czy FIFY. Zainteresowałem się ostatnimi czasy GTA IV. Informatycy, których znam, mówią, że powinno działać. Patrząc na wymagania i porównując z parametrami to powinno być faktycznie ok. Zainstalowałem i generalnie nie da się grać, bo nie chodzi płynnie - potocznie ''się tnie''.

Może trzeba ściągnąć jakieś sterowniki? Jeszcze tego nie robiłem.

Liczę na pomoc.

I podam jeszcze wymagania GTA IV, jeżeli nie znacie ich jeszcze na pamięć:

Wymagania minimalne:

Windows XP - Service Pack 3 / Windows Vista - Service Pack 1

Intel Core 2 Duo 1.8 GHz lub AMD Athlon X2 64 2.4 GHz

1,5 GB RAM

16 GB miejsca na dysku twardym

nVidia GeForce 7900 lub ATI Radeon X1900 (256 MB)

Wymagania zalecane:

Windows XP - Service Pack 3 / Windows Vista - Service Pack 1

Intel Core 2 Quad 2.4 GHz lub AMD Phenom X3 2.1 GHz

2 GB RAM (XP) / 2,5 GB (Vista)

18 GB miejsca na dysku twardym

nVidia GeForce 8600 lub ATI Radeon HD3700 (512 MB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twoja karta graficzna w lapie jest o wiele za słaba do GTA IV, twój radeon w 3dmarku 2003 uzyskuje około 12 000 pkt a taki Geforce 7900GS z desktopa (który jest w minimalnych wymaganiach według producenta) uzyskuje około 18-20 ty.s pkt w 3dmarku.

Oczywiście możesz spróbować instalować grę ale o plynności zapomnij, po drugie gra jest tragicznie zoptymalizowana i klatkuje nawet na dobrych kartach z dx10

Edytowane przez romek-o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abc123 napisał(a):

Informatycy, których znam, mówią, że powinno działać. Patrząc na wymagania i porównując z parametrami to powinno być faktycznie ok.

To tak, jakby powiedzieć, że nowy Smart będzie przestronniejszy od Merola S-klasy z 1998, bo w końcu jest nowszy. Ktoś Ci wcisnął kit (chyba, żę "działa" to znaczy "uruchamia się i wyświetla klatki" - a to, że w ciągu sekundy jest ich tyle, ile widzisz, to już odpowiedź na inne pytanie). Samochód bez uszkodzeń mechanicznych? Tak, tylko całkowicie spalony.

Gra ledwo działa na dużo lepszych kartach. Sterowniki niczego tu nie zmienią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi