devilll1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Witam wszystkich. Chciałbym abyście mi doradzili czy ten sprzęt, który zamierzam kupić w lutym 10-15 jest mocny i wydajny, aby starczył mi na trochę hehe. Mój budżet wynosi ok. 2500 Tak więc tak: Procek: Core 2 Duo E8400 3,00Ghz (Będzie kręcony do 4,00Ghz) Płyta: MSI P45 Neo3-FR RAM: OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Platinium CL5-4-4 Grafika: GeForce GTX 260 Core 216 EVGA Super Superclocked 55nm. Zegary 675 rdzeń/ 1458 shadery/ 2300 pamięć. Zasiłka: Corsair 550W Chłodzenie CPU: Pentagram Karakarum. I co sądzicie o tym komputerku, starczy na troszki?? :rolleyes: Edytowane 20 Stycznia 2009 przez devilll1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 E8400 może być , lepszy tylko będzie Xeon E3110 , szczególnie do OC . EVGA ma strasznie drogie karty , poszukaj czegoś tańszego ; albo kup HD4870 od Asusa lub Sapphire . reszta może być . A do 10 lutego dużo się może zmienić - zarówno cenowo jak i sprzętowo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilll1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) tylko, że ta karta od EVGI jest bardzo dobra, bo jest wydajniejsza niż GTX 280 w większosci testów. W lutym chciałbym aby kosztowała max 1200zł. Obecnie można kupic za 1100zł. Radeony 4870 nie wchodzą w grę ponieważ GTX 260 Core 216 kazda jest lepsza od radka, a ta tym bardziej więc... Edytowane 20 Stycznia 2009 przez devilll1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilll1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Może jakieś inne oceny??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Ale powiedz, co tu oceniać? W zasadzie to zestaw bardzo dobry, nic nie trzeba zmieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Dolar idzie mocno w górę, nie oczekiwałbym że ceny spadną. Raczej wzrosną. Ja czekałem, czekałem i doczekałem się 4870 po 935 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilll1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 a myślicie, że do 10 lutego ceny spadną?? lub jakoś drastycznie pójdą w górę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n73mefiu Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Poczytaj sobie "pocieszające" prognozy w sprawie kursu dolar/złoty. Jak stanie się cud to ceny będą w miarę normalne. Zobacz jak dolar szybko idzie w górę http://waluty.onet.pl/NN,22,wykres.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilll1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 A to moja obudowa, czy zmiesci sie do niej wszystko?? PS. Nie zwracajcie uwagi na burdel bo dawno nie czysciłem hehehe. http://images35.fotosik.pl/51/1e340768aa2a08a2.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 O, codegen. Jeżeli całego kompa wymieniasz, to aż wypada zafundować mu nową budę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilll1 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 nie całego tyko 4 podzespoly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 ja tam w 1 poście naliczyłem 5 + karakorum Wsadzić nowego kompa do starej budy to dziwne rozwiązanie, no chyba, że ma to wyglądać jak trabant z silnikiem porshe ;) CoolerMaster Elite/Sharkoon Rebel 9 to nie duży wydatek, a zupełnie inaczej będzie to wyglądać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) chyba, że ma to wyglądać jak trabant z silnikiem porshe ;)No i to się nazywa tuning :D Zestaw fajny, ale nie rozumiem tego stwierdzenia prawiącego o wyższości GTX260 Evga. Proca masz zamiar kręcić, a RivaTuner to co? Śmierdzi? Edytowane 20 Stycznia 2009 przez -=Qroń=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilll1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 ja nigdy nie kreciłem wiec wole grafe kupic juz podkrecona by jej nie spieprzyc bo moze tak sie zdarzyc a po drugie i tak pewnie jakbym probował to by mi sie nie udało podkrecic na takie zegary. Skoro mam kase to chyba mogę kupic sobie od razu podkreconą prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 ja nigdy nie kreciłem wiec wole grafe kupic juz podkrecona by jej nie spieprzyc bo moze tak sie zdarzycA co ma się spieprzyć? Komp się zawiesi? Nie bądź śmieszny... a po drugie i tak pewnie jakbym probował to by mi sie nie udało podkrecic na takie zegary.Z reguły właśne OC jest wyższe niż OC na kartach seryjnie kręconych. Skoro mam kase to chyba mogę kupic sobie od razu podkreconą prawda?Możesz. Możesz wyrzucić tą kase w błoto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilll1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Czyli co mam kupić zwykłą GTX 260 EVGA 55nm tak? I ja krecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Masz brać zwykłą GTX 260 Core 216. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilll1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 w 55nm bo w 65 nie bede brał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damaioshin Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Nikt nei bedzie ci przeciez polecal 65nm skoro mozna 55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilll1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 tylko ze zwykłą Core 216 w 55nm a tą moją dzieli 100 kilka złotych więc gra nie wiem czy gra warta świeczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Core 216 to zupełnie inny układ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilll1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 yyy co? Jak to inny układ nie skumałem, ta ktora chce kupic jest przecież Core 216 wiec o co ci chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Nie ma Core 216 w 65 nm... Skoro chcesz 216, to ona występuje wyłącznie w wersji 55nm. edit. chory jestem, źle zrozumiałem - nie bierz wersji podkręconej, bo to się naprawdę nie opłaca. Za te 100 zł możesz dołożyć do lepszej obudowy. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilll1 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 jest Core 216 w 65nm choćby od Gainwarda. Zobaczę jakie będą ceny i wtedy się pomyśli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...