L.Viadro Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Pisałemn już o moim problemie pare miesięcy temu ale wtedy jakoś nikt mi nie potrafił pomóc a i sam problem jakoś zniknął. Ale teraz znowu u mojego brata sie zaczyna. Sprzęt to Athlon 2200,256DDR 333MHz Kingston, MSI KT3 Ultra2 Problem jest taki: jak tylko zaczynam coś ściagać (SDI pod XP) to komputer po chwili sie resetuje... mało tego, cofają sie rejestry wszystkie i to co sciągałem albo zrobiłem przed restartem znika. Przykład: skopiowałem mp3 z C: na D: i zaczynam po tym sciągac film i sru! reset. Uruchamia sie komputer a ta mp3 jest znowu na C: zamaist na D: Czy ktoś wie o co chodzi? Czy to napięcie na obudowie? czy cio? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Nie napisałeś czy XP jest z service packiem,jeśli nie to zainstaluj. Przestaw system aby w przypadku awarii sie nie restartował, to zamiast restartów powinny byc niebieskie ekrany a z nich mozna już sie czegoś dowiedzieć .A co do cofania wszystkich ostatnio wykonywanych operacji to w XP tak potrafi działać kontrola plików systemowych i przywracanie systemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 zainstaluj VIA latency patch ,mialem podobny problem i to pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Sciagnij łatke dla SDI pod windowsa XP Usuwa problem wieszających się/resetujących się Windowsów 2000/XP na komputerach podłączonych do Internetu terminalem HiS firmy Ericsson w ramach usługi SDI tu masz linka http://www.infojama.pl/modules.php?name=Do...wdownload&cid=7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 hieh ja tesh mam taki problem i nic nie pomaga. niebieski ekran: "IRQ_LESS_OR_EQUAL_costam" troche nizej ndiswan.sys czy jakos tak i rzadek <span style="color:red;">[ciach!]</span>l chyba cyferek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 a tak przy okazji to gdzie wylaczyc to, ze po resecie nie trace plikow ktore sciagam np download akceleratorem, flashgetem albo kaazą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 No więc tak: ten może pomoże ale z tego linka co podałeś to nie działa sam link do pliku ;/ ale spox poszukam a co do wyłączenia resetowania sie kompa przy zwisie to nie wiem gdzie to sie robi ; / ale dzienx wszystkim za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 No więc tak: ten może pomoże ale z tego linka co podałeś to nie działa sam link do pliku ;/ ale spox poszukam a co do wyłączenia resetowania sie kompa przy zwisie to nie wiem gdzie to sie robi ; / ale dzienx wszystkim za pomoc podałem ci takiego linka bo nie wiem czy masz xp pl czy ang :D :wink: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Xp Pro PL I mi qwa link do tego ostatniego pliku nie działa ;/ ma ktoś może jakiś inny? albo może podesłać na mejla? l_viadro@go2.pl viadro@xcom.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 a tego service packa do xp chetnie bym zainstalował ale nie wiem jak zrobic ten trik z kluczem i aktywacją... ma ktos moze linka do strony z tym packiem i instrukcja obsługu dla "niezbyt legalnej" wersji xp? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 No więc tak: ten może pomoże ale z tego linka co podałeś to nie działa sam link do pliku ;/ ale spox poszukam a co do wyłączenia resetowania sie kompa przy zwisie to nie wiem gdzie to sie robi ; / ale dzienx wszystkim za pomoc wlasciwosci systemu->zaawansowane->ustawienia (informacje o uruchamianiu i debugowaniu) nastepnie wylacz opcje "automatycznie uruchom ponownie" a przy okazji "wyslij alert administracyjny" powinno pomodz a na przyszlosc rada SZUKAJ SZUKAJ i jeszcze raz SZUKAJ (nie koniecznie na tweaku :) ) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 no więc szukałem qwa wszędzie i nigdzie indziej nie ma tego SDI fix ; / A nie moge sciągnąć service packa bo: 1- przy sciąganiu mi sie RESETUJE komp!!! 2- nie wiem jak obejśc te klucze itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Z tymi kluczami to było w Chipie 12/2002 .Było to mniejwiecej tak: Zmienić w rejestrze jedną cyfrę zmiennej OOBETimer w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINEsoftwareMicrosoftWindowsNTCurrentVersionWPAEvents potem trzeba wydać polecenie start|uruchom %systemroot%system32oobemsoobe.exe /a i wybrać aktywacje telefoniczną i dalej,potem zmien klucz produktu , po wpisaniu nowego klucza zaktualizuj i restart i instalacja Service Pack. Instrukcja dotyczy legalnych użytkowników którzy korzystali z nielegalnego klucza po to aby ominąc aktywację i pochodzi z MS, ale działa u wszystkich pod warunkiem posiadania odpowiedniego klucza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Z tymi kluczami to było w Chipie 12/2002 .Było to mniejwiecej tak: Zmienić w rejestrze jedną cyfrę zmiennej OOBETimer w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINEsoftwareMicrosoftWindowsNTCurrentVersionWPAEvents potem trzeba wydać polecenie start|uruchom %systemroot%system32oobemsoobe.exe /a i wybrać aktywacje telefoniczną i dalej,potem zmien klucz produktu , po wpisaniu nowego klucza zaktualizuj i restart i instalacja Service Pack. Instrukcja dotyczy legalnych użytkowników którzy korzystali z nielegalnego klucza po to aby ominąc aktywację i pochodzi z MS, ale działa u wszystkich pod warunkiem posiadania odpowiedniego klucza. za duzo zabawy, lepiej załatwić xp'eka z sp1 i bez kombinowania zainstalowac windowsa ze zintegrowanym service packiem l.viadro looknij tu na forum SDI powinno coś być http://www.klubin.hrleon.com/cgi-bin/ikonb...d/ikonboard.cgi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 to chyba jakaś plaga bi mnie rówież sie komp restaruje jednak nie trace sciąganych plików , restary są podczas grania np włączyłem winmapa i restart. Mam xp + sp1 i qpa.Odkręciłem karte i dalej to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 LUDZIE POWTARZAM 2gi RAZ WYLACZCIE TA OPCJE: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Lagier czy ty wiesz w ogóle co Ty piszesz??? Co mi qrde da to że wyłącze restarty i wysyłanie raportów skoro przy sciąganiu pliku wyskakuje mi niebieski ekran i jedyne co moge zrobić do ZRESETOWAĆ KOMPAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak więc to że zamiast komp od razu sie restartowac pokazuje mi niebieskie okno po czym sam musze zrestartowac to raczej mojego problemu NIE ROZWIĄZUJE, nie uwarzasz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Preatorian: dzienx za konkretną pomoc A co do tej instrukcji z CHIP'a to powtarzam że moja wersja windowsa nie jest legalna :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 OK ZNalazłem w końcu ten plik i mam nadzieje że teraz będzie działało... jakby ktoś potrzebował to ten link Preatoriana właśnie Znalazłem jeszcze jakies nowe drivery do SDI: http://www.klubin.hrleon.com/download.php3 dziękuję wszystkim za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 i co nie resetuje ci nie nic juz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Komp chodzi od południa a teraz jest 22:17 i ciągle coś sciągam :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Komp chodzi od południa a teraz jest 22:17 i ciągle coś sciągam :> no to looozik 8) 8) 8) 8) :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Lagier czy ty wiesz w ogóle co Ty piszesz??? Co mi qrde da to że wyłącze restarty i wysyłanie raportów skoro przy sciąganiu pliku wyskakuje mi niebieski ekran i jedyne co moge zrobić do ZRESETOWAĆ KOMPAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak więc to że zamiast komp od razu sie restartowac pokazuje mi niebieskie okno po czym sam musze zrestartowac to raczej mojego problemu NIE ROZWIĄZUJE, nie uwarzasz??? sorx moj blad :oops: zle cie zrozumialem myslalem ze masz po prostu nieoczekiwane restarty i tyle pisales tez ze nie wiesz gdzie sie to wylacza wiec ci napisalem :) peace brother Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 A prog do zminiania korporacyjnego seriala masz na www.winxp.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...