exmister Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Do wyboru mam: Canon A40 HP 720 Olympus C-300 Kodak DX4330 Może ktoś ma jakiegoś z w/w modeli i może wrzucić gdzieś jakieś zdjęcia, ewentualnie wyrazić opinię. Pozdr. wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Canon albo Olympus ewentualnie Kodak na HP wogule nie patrze bo to syf. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Canon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 moim skromnym zdaniem canon..... ;] widzialem w akcji niejednego ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Olympus - bardzp dobra firma , ma bardz dobra opinia Polecam HP- niech pozostanie przy robieniu drukarek Canon - ta firma ma swoich zwolennikow godna polecenia , kiedys robila dosyc slabe klasowo produkty , teraz to sie zmienilo i jest jedna z lepszych firm . Polecam Kodak - Niegdys robil dobre klisze i aparaty , teraz niestety nie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Kodak - Niegdys robil dobre klisze i aparaty, teraz niestety nie ...Chyba jedynie klasy compact :P A wracając do tematu, to nie kupiłbym żadnego z w/w, wolałbym za te pieniądze kupić sobie lustrzankę. W Niemczech jest obecnie promocja na Nikona F80, cena 320 EURO za model z podstawowym obiektywem :) Jeśli chodzi o cyfrówki, wejdź sobie stronę http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html - znajdziesz tam dosyć dokładne recenzje wielu modeli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Znam kogoś kto miał podobny problem z wyborem cyfrówki i wybrał canona. testował je w praktyce i jak etra mowie nei załuję.Sam widziałem efekty.... nei trzeba nic chyba mowic :) Zdjęcia bomba... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Do wyboru mam: Canon A40 HP 720 Olympus C-300 Kodak DX4330 Może ktoś ma jakiegoś z w/w modeli i może wrzucić gdzieś jakieś zdjęcia, ewentualnie wyrazić opinię. Pozdr. wszystkich mozesz podac ceny?? co do wyboru to olympus albo canon ze wskazaniem na canona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Mam Canona - jakbys cos chcial to pisz, jakies testy albo cos. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 panowie a propo aparatow co kupic do kwoty 1500zl??? Bede robil amatorskie zdjecia nie bedzie ich duzo ale zawsze... mam kamerke inetowa creativa 1,3 mpixela zdjecia robi tragicznie :( az zal komus pokazywac tych fotek... uparlem sie na cos co ma 3MP a co sadzicie o 2MP??? jak wygladaja fotki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 czemu krytykujecie aparaty HP'ka ??? uzywaliscie je ??? 8O bo jezeli nie , to po cholere gadacie ?? 8O to jest pieprzenie nie od rzeczy..... chyba ze trafily sie wam denne modele ja mam hpka 308C (czy jakos tak) , 2,13 (bodajze mpix) i spisuje sie elegancko , zdjecia dobrze robi , bardzo dobrze radzi sobie z ciemnymi miejscami....... jak cos , to szukajcie sobie fotek na moim koncie : http://members.lycos.co.uk/b3t0n - niektore dennie wyszly , bo jeszcze nie umialem go obslugiwac , ale teraz zajebiscie wychodza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 suchyy --> jakbys mogl gdzies wrzucic zdjecia z tego canon'a... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Kodak - Niegdys robil dobre klisze i aparaty, teraz niestety nie ...Chyba jedynie klasy compact :P A wracając do tematu, to nie kupiłbym żadnego z w/w, wolałbym za te pieniądze kupić sobie lustrzankę. W Niemczech jest obecnie promocja na Nikona F80, cena 320 EURO za model z podstawowym obiektywem :) Jeśli chodzi o cyfrówki, wejdź sobie stronę http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html - znajdziesz tam dosyć dokładne recenzje wielu modeli. No wlasnie. Zal by mi bylo tyle kasy na cyfrowke. http://www.pstryk.com.pl/zaaw?did=80 <<< Sprawdzales tu. Ja nie mam na razie czasu zeby sie dokladnie przyjzec . Ale nasowa mi sie taka mysl ze lepiej kupic z firmy ktora od dluzszego czasu produkuje aparaty analogowe (optyka). Dlatego w pierwszym rzedzie postawilbym na Canona a potem Olympusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 czemu krytykujecie aparaty HP'ka ??? uzywaliscie je ??? 8O bo jezeli nie , to po cholere gadacie ?? 8O to jest pieprzenie nie od rzeczy..... chyba ze trafily sie wam denne modele ja mam hpka 308C (czy jakos tak) , 2,13 (bodajze mpix) i spisuje sie elegancko , zdjecia dobrze robi , bardzo dobrze radzi sobie z ciemnymi miejscami....... jak cos , to szukajcie sobie fotek na moim koncie : http://members.lycos.co.uk/b3t0n - niektore dennie wyszly , bo jeszcze nie umialem go obslugiwac , ale teraz zajebiscie wychodza nikt nie mowi ze robi je do kitu ale bez watpienia olympus i canon sa lepsze i nie ma tu czego ukrywac pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Kodak - Niegdys robil dobre klisze i aparaty, teraz niestety nie ...Chyba jedynie klasy compact :PNo z tym to sie do konca nie zgodze. Dawno dawno temu kodak robil aparaty mieszkowe i to w dodatku dobre. Ale jezeli ktos uwaza ze to byly kompakty to musi miec ogromne kiesznie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Ja mam tego kodaka i jestem bardzo zadowolony. świetna jakość zdjęć w dzień i w nocy, automatycznie wszystko dopasowuje, poprostu wypas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 ok tak wiec zastrzymalem sie na Canon A40, lecz teraz zastanawiam sie czy moze warto dozbierac 400zł i kupic Canona A70 ktory ma 3,2mpx i wiecej mozliwosci recznych ustawien, jest tez troche mniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 ...na HP wogule nie patrze bo to syf. a miales? korzystales? robiles zdjecia? HP 720??? mam ten aparat robi bardzo ladne fotki, jest wygodny i ogolnie fajny aparacik dla amatora i za niezbyt duze pieniadze... i powiem ci ze porownywalem fotki z canonem a40 i hp 720 robi lepsze foty a jest tanszy... moze nie ma zbyt wielu bajerow, ale do robienia fotek na imprezkach albo rodzince w zupelnosci wystarczy exmister... w cleach porownawczych moge udostepnic pare zdjec robionych tym aparatem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 stefe --> bylbym wdzieczny za para fotek z hp720 i canona40 jesli masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 na priv wyslalem adres mojego ftp'a z fotkami z hp 720 nie dysponuje fotkami z canona, ale polecam sajta http://www.steves-digicams.com/ sa tam fotki zrorobione roznymi aparatami, fotki robione w podobnych ujecia wiec mozna przy okazji porownac jakosc fotki zajmujace 1MB sa robione w najwyzszej jakosci ponizej 1MB troche nizsza jakosc fotki bez obrobki, no moze w jakims poprawiony efekt czerwonych oczu... to wada tego aparatu... nie zawsze zadziala redukcja czerwonych oczu, ale mozna to skorygowac dolaczonym programem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 ja tez mam chrapke na cyfraka i chodzi mi po glowie kodak bo jest chyba najtanszy z tych wszystkich tylko nei iwem czy potem to sie nie odbije na jakosci ...... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 aha i jak ktos chce kupic HP720 to cena tego aparatu okolo 1100 + np. karta pamieci 128MB okolo 250 zloty... pisze to, bo widzialem w wielu sklepach cene okolo 1500 za aparat + okolo 600 za 128 MB pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Canon - z tego co wiem ma dobrą optykę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 ok, zamykam kwestie 4 w/w cyfrakow. Teraz zostaly dwa tj Canon A70 i Olympus C-720. U tu jest dopiero problem nie do rozwiazania. Co proponujecie? Cena ok 1500-1600zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 OLYMPUS Obiektyw: 6.4-51.2mm (odpowiednik 40-320mm dla standardu 35mm), f/2.8-3.4, 10 elementów w 7-miu grupach; 3x zoom cyfrowy Sposób nastawiania ostrości: AF TTL (automatycznie) Zakres ostrości: od 0.6m do nieskończoności, 0.1-0.6m w trybie makro Przetwornik obrazu: 3.34 mln. pikseli (3 mln aktywnych pikseli) Rozdzielczości zdjęć: 1984 x 1488, 1600x1200, 1280x960, 1024x768, 640x480 Czułość: ISO 100, 200, 400 Migawka: mechaniczna, 1/1000 - 8s (ręcznie do 16s) Tryby ekspozycji: program, priorytet czasu, priorytet przysłony, ręcznie Pamięć ekspozycji (AE lock) Pomiar światła: automatyczny (ESP, pomiar centralno-ważony lub punktowy) Korekcja ekspozycji: ą2EV co 1/3EV Bracketing: 1/3, 2/3 lub 1EV, 3 lub 5 zdjęć Balans bieli: 5 trybów (w tym auto), kompensacja Wyświetlacz: LCD 1.5" Celownik: LCD 0.55", ekran LCD Nośnik danych: karty SmartMedia 3.3V Zapis wideo: 15fps, 320x240 lub 160x120 (do 70s) Standard zapisu: JPEG/TIFF (dla zdjęć), QuickTime MJPEG (dla video) Tryb koloru: kolor, czarno-biały, sepia Wbudowana lampa błyskowa z redukcją efektu czerwonych oczu (z błyskiem wypełniającym i synchronizacją z pierwszym lub drugim przebiegiem kurtyny) Zdjęcia seryjne: do 5 zdjęć w serii, 1.2 kl./s Samowyzwalacz Zegar/kalendarz Złącza: USB, wyjście video (PAL), zasilania Wymiary: 107.5x76x77.5mm Waga: 315g Zasilanie: 4 baterie alkaliczne AA lub akumulatory (zalecane) lub 2 baterie litowe LB-01 (CR-V3), opcjonalny zasilacz sieciowy Zestaw zawiera: aparat, sterowniki, oprogramowanie graficzne, przewód USB i video, zestaw baterii, kartę SmartMedia 16MB, instrukcję Gwarancja: 12 miesięcy CANON Obiektyw: 5.4-16.2mm f/2.8-4.8 (odpowiednik 35-105mm dla formatu 35mm), 9 elementów w 7-miu grupach, soczewka asferyczna, 3.3-krotny zoom cyfrowy Przetwornik obrazu: RGB, 3 mln pikseli Czułość: odpowiednik ISO 50, 100, 200, 400 ISO Wielkości zdjęć: 2048x1536, 1600 x 1200, 1024 x 768, 640x480 Sposób nastawiania ostrości: automatycznie (autofokus AiAF z 5 aktywnymi polami) lub ręcznie Zakres ostrości: od 0.46m do nieskończoności (w trybie makro: 0.05-0.46m) Migawka: sterowana elektronicznie, 1/2000 - 15s (system redukcji szumów aktywny przy dłuższych czasach naświetlania) Zdjęcia seryjne: do 2.2kl./s Pomiar światła: automatyka TTL z możliwością korygowania. Do wyboru pomiar wielosegmentowy (matrycowy, połączony z aktywnym punktem AF), centralno-ważony lub punktowy Tryby ekspozycji: A (pełna automatyka), P (automatyka programowa), Av (priorytet przysłony), Tv (priorytet czasu), tryby predefiniowane (portret, pejzaż, sceny nocne, krótkie czasy naświetlania, długie czasy naświetlania), tryb panoramiczny, rejestracja sekwencji wideo Kompensacja ekspozycji: +/-2.0EV co 1/3 EV Zapis wideo:AVI 15 klatek/s. 640x480, 320x240 lub 160x120 punktów, do 3 min. Nośnik danych: karta Compact Flash typu I Format zapisu: JPEG w trzech poziomach kompresji, zgodność z systemami Exif 2.2 i DPOF 1.1 Wyświetlacz: 1.5" TFT (kolor) Wbudowana lampa błyskowa: 6 trybów pracy (redukcja efektu "czerwonych oczu") Samowyzwalacz 2 lub 10s. Złącza: USB, video, zewnętrznego zasilania Wymiary: 101x64x31.5mm Waga: 215g Zasilanie: 4 baterie lub akumulatory (opcja) AA, zasilacz ACK-600 (opcja) Zestaw zawiera: aparat, kartę pamięci 16MB, baterie, pasek, kabel USB, kabel wideo VC100, instrukcję, oprogramowanie Gwarancja: 12 miesięcy A wic tak: Zlaezy co komu potrzeba Za olympusem przemawia sporo dluzszy zoom , bracketing, jasniejszy obiektyw, mozliwosc wyboru czb- kolor- sephia, pamiec expozycji,wydaje mi sie ze lepsza lampa. Za Canonem o 5 cm krutszy makro , szybsze zdjecia seryjne (2.2kl/s) minimalnie wieksza rozdzilelczosc maxymalna ,wiekszy zakres czulosci filmu (odpowiednik filmu 50 asa , w olympusie zaczyna sie od 100) , krutszy najnizszy czas naswietlania 1/2000s , soczewka asferyczna,waga, zapis wideo (do 3 min , wyzsza rozdzielczosc), mozlwosc recznego nastawienia ostrosci (albo auto z pieciu punktow), sporo wiecej autoamtycznych trybow (nocne ,panorama, portert ,pejzarz) Trzeby by jeszcze porownac jakosc obrazu i cene kart pamieci. Jak dla mnie to w tym momencie lepszy jest Canon , ale zalezy co komu potrzeba Ma sporo leprze parametry techniczne. Nie liczac oczywiscie gorszego zoomu optycznego od olympusa. Ale i tak 35-105mm to calkiem niezly zoomik uniwersalny. Zadne tam tele ale chyba bardziej ci na makro zalezy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 a kto wie co to za cudo na allegro wypatrzylem: Mini Camcorder + Digitalkamera MUSTEK DV3000. Cena tylko 750zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 ok, zamykam kwestie 4 w/w cyfrakow. Teraz zostaly dwa tj Canon A70 i Olympus C-720. U tu jest dopiero problem nie do rozwiazania. Co proponujecie? Cena ok 1500-1600zł Za taka cene kupisz sobie wyjebistego Fuli S304. Chyba taki symbol, mam nadzieje ze sie nie pomylilem, ale na pewno fuji taki srebrny!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exmister Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 na polu bitwy pozostaly: Canon A70 Olympus C-720 Fuji S304 Chodzi głównie o zdjęcia robione w dzień na wolnym powietrzu, a takze o zdjecia makro, nie od rzeczy bylby takze dobry zoom optyczny. Ktory z tych modeli najbardziej pasuje do tego opisu i jeszcze miesci sie w cenie. Moze jakies inne propozycje w granicach cenowych 1500-1600zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Ja tam jestem za canonen. Do makro w sam raz. 5cm i juz mozna foty siekac. W przedziale cenowym sie raczej zmiesci. Nie to co ten olympus . Widzialem go w przecenie za 2400pln Bo jezeli chodzi o zoom to olympus rox. Tylko niestety , albo rybki albo pipki. Jak bedzie dobre makro to raczej zoom nie bedzie jekis niesamowity. i na odwrot. A jak juz bedzie i dobry zoom i makro to cena bedzie sporo wyzsza, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 A za 750 pln to na pewno nie kupisz takiego apratu jak mowisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...