Skocz do zawartości
BLANTMEN

Mam szybsze łącze :D :D :D (update)

Rekomendowane odpowiedzi

Z przyjemnością informujemy, że po fazie testów uruchomiliśmy pomiędzy osiedlami os. Ziętka a os. Stroszek bezprzewodowe łącze optyczne. Urządzenie laserowe o przepustowości 100 MBps zastosowano na dystansie 900 m. W efekcie nastąpiła znaczna poprawa dostępu do Internetu oraz przepływu danych wewnątrz naszej sieci. Firma nasza jako pierwsza na Śląsku uruchomiła bezprzewodowe łącze optyczne na tak dalekiej odległości. Osiągniecie odległości 900 m wymagało zastosowania najnowocześniejszej technologii w zakresie optyki. Łącze uruchomiliśmy dzięki współpracy z firmą www.skk.com.pl/?skk=news&id=74

:twisted: :twisted: :twisted: Nareszcie się postarali, w sumie kasy mają BAARDZO DUUUUUŻO :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o <font color="#FF0000">[ciach!]</font> :wink: niezłe masz transfery

zeby moja siec sie postarała o taki bajer :)

No kase na to mają bo do mojej sieci podłączone jest ponad 800 użytkowników (można policzyć tak ok. 800 x 45 złoty) :? Jak znajde info o tym jak zarabiają to wrzuce tu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja siec tez ma kase ale jakos jeszcze nie postarała sie o lepsze transfery :(

jest do niej podłączone kilkadziesiat ulic po kilkadziesiat uzytkownikow a kazdy placi 50 zl to bendzie ladne kilka tysiecy userów po 50 zyla

moze w niedalekiej przyszlosci tez zrobi taka przyjemnosc klijętom :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moja siec to... :lol: SDI w TPSA, moj developer za cholere nie podnosi mi jakosci uslug :?, place 130zl z vat na miech i transfery tylko i wylacznie przy dobrych servach to 10kb/s ale czesto jest 6-7 np direct connect a na imeshu zalerznie od 0-10,5 kb/s :lol: jak na sdi to niezle jednak w 70% mam transfery ponizej 5 :?. Czekam az sie przeprowadze do wawy na studia to sobie dopiero walne necik :twisted: (Aster City albo cus :twisted: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale to jest bezprzewodowe optyczne lacze, a co beidz ezima jak snieg bedzie padal?:) albo jak sasiad bedzie liscie palil wiosna? :)

To wtedy nie będzie łącza, proste ;) Takie łącze to niestety nie nadaje się do normalnego użytkowania. Nawet zawirowania powietrza rozproszą wiązkę, a jak będzie mgła, to już zupełna kaplica. Nie wiem kto to wymyślił, ale ten sprzęt jest cholernie drogi. Już taniej wyszłoby położyć światłowód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale to jest bezprzewodowe optyczne lacze, a co beidz ezima jak snieg bedzie padal?:) albo jak sasiad bedzie liscie palil wiosna? :)

To wtedy nie będzie łącza, proste ;) Takie łącze to niestety nie nadaje się do normalnego użytkowania. Nawet zawirowania powietrza rozproszą wiązkę, a jak będzie mgła, to już zupełna kaplica. Nie wiem kto to wymyślił, ale ten sprzęt jest cholernie drogi. Już taniej wyszłoby położyć światłowód.

switlowod polozyc, lub ewentualnie radiowke strzelic, przeciez na antenie mozna bez problemu wyciagnac 20Mbps kiedys zakladali nam to w firmie no i napewno pogorszenie pogody nie wplywa na pogorszenie transmisjii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to będzie problem :P Zresztą wszyscy z sieci się jush przyzwyczaili, bo tak śrenio co 2, 3 dni coś się psuje :evil: Zresztą na stronie jest takie info :

Szanowni Użytkownicy zwracamy się z prośbą do Państwa o zwrócenie uwagi na urządzenia sieci internetowej .W dniu wczorajszym skradziono urządzenia aktywne naszej sieci w jednym z bloków. W efekcie wielu użytkowników zostało pozbawionych dostępu do internetu. Za powstałe utrudnienia w dostępie do sieci przepraszamy

Napewno nadajniki ktoś zwinie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buhahahahahahahahahaahahahahahhahaa :twisted: :twisted:

Z przyjemnością informujemy, że po czasie testów uruchomiliśmy pierwsze połączenia światłowodowe o przepustowości 1GB/s Gigabit Ethernet (1000Mb/s) w celu rozładowania ruchu na naszych głównych węzłach na osiedlu Ziętka, co znacznie poprawiło parametry naszej sieci niektórzy mogli to odczuć ul. Hlonda oraz cześć Strzelców Bytomskich i bloki Kopalniane. Jest to nowa technologia i dość kosztowna, dlatego etap modernizacji jest nieco wolniejszy, lecz daje to dziesięciokrotne przyspieszenie technologii 100 Mb/s Fast Ethernet nie wspominając o technologii 10 Mb/s Ethernet gdzie różnica jest stukrotna. W budowie są jeszcze dalsze połączenia światłowodowe w celu rozbudowania szkieletu naszej sieci, co pozwoli na ogromne możliwości oraz podniesie niezawodność działania w porównaniu z tradycyjnymi liniami teleinformatycznymi. Porównując to do sieci opartych na modemach kablowych, czyli takich jak stosuje telewizja kablowa technologii archaicznej to połączenia w technologii Gigabit Ethernet (1000Mb/s) są tysiąckrotnie wydajniejsze i wymiana danych odbywa się błyskawicznie a nie trwa kilkanaście godzin jak to ma miejsce w tak zwanych potocznie kablówkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol ale masz radoche :lol:

internet i tak ci nic nie przyspieszy bo pewnie bramki na swiat nie powiekszyli :lol:

a szkielet giga-ethernet to nic nadzwyczajnego a uzadzenia nie sa jakies kosmicznie drogie :P

przy okazji co oni maja za lacze , jakis polpak 2mbit ;) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:roll: 700 Mb w 2 minuty - to brzmialo jakby nie z lokalnej sieci to szlo. Tyle to przy dobrym wietrze i dobrych dyskach po lokalu leci. Oczywiscie mowie o domowych komputerach i lanie 1gbit.

btw to jeszcze nie widzialem sensownie zrobionej sieci lokalnej osiedlowej. gratulacje;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moja siec ma 2Mbitowe łacze na choelra go wie ilu juz uzyszkodników ;) Pamietamjezszcze całkiem niedawno jakie to miałem transfery.. 250.. 200 i powyzej nawet nieco :) 220 nie było szokiem ;) A teram pozno w nocy jak jest 60 to juz jest cos bardzodiznwgo :( W dzien wszytko chodzi <span style="color:red;">[ciach!]</span>iano :(

gratujuje ze chociaz tobie sie polepszyło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huh chyba dzis cos na mojej centrali robia bo leci mi teraz z IRCa 200 kB/s max a srednia to 180 kB/s :D Neo+ 512 kbps, mam nadzieje ze tak zostanie bo nie chce mi sie wrcac do nedznych ~63 kB/s :(

To co Ci leci, to wyłącznie przeklamania, chwilowe błędy w czasie ściągania, nic więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huh chyba dzis cos na mojej centrali robia bo leci mi teraz z IRCa 200 kB/s max a srednia to 180 kB/s :D Neo+ 512 kbps, mam nadzieje ze tak zostanie bo nie chce mi sie wrcac do nedznych ~63 kB/s :(

To co Ci leci, to wyłącznie przeklamania, chwilowe błędy w czasie ściągania, nic więcej.

mylisz sie misiu kolorowy z wytartym noskiem :D

ja nie mowie o chwilowym transferze; srednia 180 kB/s wyszla po scagnieciu shitu z irca na dysk - potwierdzone czasem sciagniecia; for your information: max 200 kB/s utrzymuje mi sie nadal :D i nie sa to "chwilowe bledy" jak to poetycko okresliles a rzeczywistosc -- musze zaczac wyplac bo mi sie dysk konczy :) :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi