webjay Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Witam, Procek do chlodzenia: Q9550 E0 na 4.0Ghz. Chcialbym dokupic do niego Thermalright'a ultra-120 Extreme + 2 fandery 120mm. Czy jest cos lepszego? Cena na radiator na procka do 350PLN. Ew. interesuja mnie wszelkie zapowiedzi, ktore maja sie ukazac na rynku w ciagu miesiaca / dwoch - wiec prosze o ew. linki, abym wiedzial czego wypatrywac. ps. szkoda ze np. taka scythe ninja z 4 wentylatorami nie daje rady powyzszemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Thermalrighta Ultrę120 Extreme przebija chyba tylko Thermalright TRUE Copper (czyli to samo, ale całe z miedzi) i Thermalright IFX-14. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinxed Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) Podlacze sie do pytania gdyz chcialbym cosik kupic do q9650, i mysle wlasnie nad ultra-120 ale jest jeszcze nowy scynthe mugen 2 co o nim myslicie ? czy naprawde nie ma nic lepszego od ultry jak w porownaniu z nia wypadlby mugen 2, jak wyglada sprawa podstawek tych chlodzonek czy wymagaja szlifowania zaraz po zakupie ? Edytowane 13 Lutego 2009 przez Jinxed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Już dawno nie napotkałem na żadne wieści o krzywych podstawach Thermalrightów. Przeglądając się w podstawce jednak trzeba pamiętać, że one choć równe to nigdy nie były robione na lustro bez skazy. Na ile się zorientowałem to Mugen 2, jako radiator nie wniósł jakiejś szczególnej różnicy wydajności. Spotkałem się z różnicami wielkości błędu pomiarowego. Mugen 2 jest jednak odrobinę lżejszy i ma mocniejszy wentylator, więc będzie wydajniejszy. Nadal jednak do Ultry120 eXtreme trochę mu brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Ostatnio czytając recenzje można dojść do wniosku, że jednak OCZ Vendetta II jest lepszy od TRUE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...