JaQs Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Jestem zmuszony kupic nowa karte graficzna, poniewaz przez to, ze 6600GT zamontowany jest Acutake 80mm mam zasloniete wszystkie porty PCI, a potrzebuje wsadzic karte dzwiekowa (ktora notabene jest dla mnie wazniejsza niz grafika) i niestety nie mam jak. Nie zmienialbym tego GeForce,a bo wlasciwie mi wystarcza (WoW ladnie chodzi, CS:S tez, a to jedyne gry w jakie gram), a integra HD3200, nawet po podkreceniu jej na 900, pamiec na 1100 i tak sporo jej ustepuje wiec jestem zmuszony kupic cos taniego. Napewno chce, zeby bylo przynajmniej na DDR3, zeby wydajnoscia byla chociaz na poziomie 8600GT i najlepiej zeby byla pasywna i nie droga. Dobrze by tez bylo jakby bylo to ATI bo bym uruchomil Hybrid CrossFire i zaoszczedzil troszeczke energii. :P Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Ja bym ci polecil 8600 gt od MSI. http://www.allegro.pl/item548688129_msi_86...tpipe_hdmi.html przejzyj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 A Radeon HD4550? Jest pasywny, na DDR3 i tani. A to 8600GT stanowczo za drogie. Potrzebuje czegos w okolicach max. 230zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochler Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Moze http://www.allegro.pl/item550373290_his_hd...gddr3_pcie.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Na 2600 nie uruchomisz Hybrid CrossFire, musi to być przynajmniej jakaś słabsza kara z seri 3xxx albo 4xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 A moze lepszym wyjsciem byloby wyhaczyc jakiegos 7300GT pasywnego za ok 60-70zl? Bardzo odstaje od HD4550? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxsp2 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Nie wiem czy nie za duza ale warunki powina spelniac bynajmniej spelnie ddr3 z 128bit szyna tylko ze zajmuje dwa sloty... Mowa oczywiscie o Ati Radeon Hd3650 512mb Ddr3/128bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 A może poprostu założyć Accelero s2 na 66gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 A Accelero nie bedzie przypadkiem wlazilo na trzeci port? Bedzie dalo sie bez problemu wlozyc dzwiekowke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 S2 od rdzenia GPU ma niecałe 30mm wysokości. W razie czego mam takie na sprzedaż ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Polecam Ci Radeona 4350 od MSI, jest pasywna, nie grzeje sie tak bardzo a nawet udało mi sie na niej odpalić GTA4, co prawda trzeba być masochistą żeby w to grać na niej, ale śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Albo Accelero S2, albo pasywne 9500GT, albo X1950Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Najtaniej wyjdzie mi kupic Accelero S2. Tylko nie wiem czy to wejdzie na 6600GT od Galaxy. Widzialem zalozone na Gigabyte, ale tam sa 4 miejsca na srobki, a na Galaxy sa 2. Galaxy robilo to referencyjnym PCB? Bedzie pasowalo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Amba. 6600 jest wymienione na liście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Rozstaw otworow montazowych to 80mm. Bedzie pasowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Amba. 6600 jest wymienione na liście.Dla S2 też jest wymienione 6600 i tu jest lekki dylemat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2009 Teoryetycznie nie bedzie pasowac na zadne Accelero bo po skosie S1 ma 75mm, a S2 68mm, a u mnie jest 80mm. Wydaje mi sie, ze Galaxy zrobil niereferencyjne PCB. Moglby sie ktos wypowiedziec kto ma zalozone Accelero na takiej albo podobnej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) podepnę się pod temat. obecnie posiadam 8600gt sonic+, jednak wentylator na karcie przeszkadza mi dość mocno. Nie jest zepsuty, po prostu jest dla mnie za głośny. Chciałbym wymienić kartę graficzną na coś chłodzonego pasywnie, dobrze by było żeby nie była to karta mocno podnosząca temperaturę we wnętrzu obudowy. Na chwilę obecną widzę dwa rozwiązania: 1. wymiana chłodzenia na 8600gt na accelero S2 (pasywnie), chociaż mam obawy, że S2 nie podoła zadaniu 2. sprzedaż 8600gt i kupno czegoś innego, prawdopodobnie pasywnie chłodzonego 9500gt które rozwiązanie będzie lepsze ? w gry nie gram, komputer używany do www i filmów, multimediów. fundusze to "wolne" 100 zł + ew. 150 zł ze sprzedaży 8600gt Edytowane 24 Lutego 2009 przez E57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Albo S2 (da na pewno radę), albo używany HD4650 w cichej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 To byś zrobił wymianę.... 8600GT na 9500GT... To jest dokładnie ta sama karta przecież! Chociaż nie, 9500 jest chyba niżej taktowany.... Kup S2, da radę spokojnie. Lub jeżeli wcale nie grasz to sprzedaj i kup jakiegoś pasywnego HD2400/HD3450. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 (edytowane) HD4650 raczej odpada, nie widziałem pasywnej wersji w rozsądnej cenie. Każda inna,z wentylatorem, będzie słyszalna a nie o to chodzi. Nad 9500GT myślałem ponieważ "na miejscu" kosztuje 230 zł i jest pasywny. Chodzi o wersję Palit'a. W takim razie prawdopodobnie zostanę przy 8600gt sonic+ z wymienionym chłodzeniem. Teraz tylko pytanie, czy brać sprawdzone S2 czy może jest sens dopłacać do S1 lub Auras'a Fridge ? Jakby nie patrzeć, te chłodzenia kosztują 2/3 ceny karty a to już jest sporo. Widziałem testy 8600gt+S2 pasywnie, temperatury ~50 stopni w idle oraz ~75 w stresie i stąd moje wątpliwości czy S2 wystarczy. EDIT czyli nieważne jakie chłodzenie zastosuję na mojej obecnej karcie, czy to będzie stock, s1, s2 lub jakiejś jeszcze inne to ilość wydzielonego przez nią ciepła nie będzie od tego zależała. natomiast zależny od chłodzenia będzie stopień w jakim ciepło to zostanie oddane do otoczenia przez pracującą kartę. Jeżeli dobrze kombinuję, to mogę zastosować dowolne z wymienionych przeze mnie chłodzeń alternatywnych, nie zmieniając (nie podnosząc) w znaczny sposób temperatury w obudowie. Edytowane 24 Lutego 2009 przez E57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Ten 9500 do którego dałeś link to dopiero gniot bo na ddr2 jest. Temperatura w obudowie pewnie się podniesie trochę, ale jakbyś dał (ewentualnie jak masz) jakiś cichy wentylator 120mm to byłoby ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=13848 - tutaj jest na DDR3. Mimo to poważnie bym się nad tym zastanawiał, by wziąć Accelero - Palit Sonic+ ma lepsze pamięci, niż zwykły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 (edytowane) Niestety w kwocie do 250 zł nie znalazłem nic równie wydajnego z chłodzeniem pasywnym. mój 8600gt z ddr3 zostaje, kupiłem dziś Accelero S2 i będzie albo pasywnie albo dorzucę Scythe S-Flex'a 120mm jak się będzie grzał za mocno bo akurat mam wolnego. przymierzałem też pasywnego Auras'a Fridge ale niestety rurki odprowadzające ciepło zawadzały o śledzia ok. 1cm co uniemożliwiało montaż dzięki za pomoc ;) Edytowane 25 Lutego 2009 przez E57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...