Włodi Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 320 - jeden talerz 320 GB 500 - 2 talerze 250 GB Talerze 320 GB są szybsze. Wąskim gardłem to mógłby być procesor, ale nim nie będzie, jeśli go podkręcisz. Bardzo to spowalnia ten drugi talerz? Jest duża zauważalna różnica czy warto dołożyć ponad 100zł do wiekszego dysku? I ponawiam moje pytanie: Czy w wersji BOX procesora dostane tez radiator z wentylem w zestawie? Czy na takim chłodzeniu wykręce go do 3,5Ghz?Trzeba przy tym podnoscic napiecie na rdzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Weź WD i masz szybka wersję nawet 500GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 OK a co z tym BOXowym chłodzeniem o ktorym pisalem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Jak lubisz cisze to może być niefajnie. Ale na początek wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zamówiłem właśnie Anteca 300 na allegro i czekam aż dojdzie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Jeśli można coś zasugerować to skupiłbym się raczej na dobrym zasilaniu, a obudowa to detal. Byleby tylko w środku była ustawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Myśle że Chieftec 560W za 260zł wystarczy do tego GTX-a 280. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Jeśli można coś zasugerować to skupiłbym się raczej na dobrym zasilaniu, a obudowa to detal. Byleby tylko w środku była ustawna.Lepiej nie sugeruj. Nie lekceważ ważności budy. Każdy kto się zna na sprzęcie Ci o tym powie. A wiesz kiedy się o tym przekonasz? Jak zaczniesz wyciszać budę i dojdziesz do wniosku że jej nie wyciszysz bo sama z siebie hałasuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 560W do 280GTX i cpu kreconego lekko mówiąc lepiej jakąś 650-700W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Kto Ci coś takiego naopowiadał? Szef 550W spokojnie starczy. Co innego z ciszą i kierowałbym się w strone pentagramów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) Lepiej nie sugeruj. Nie lekceważ ważności budy. Każdy kto się zna na sprzęcie Ci o tym powie. A wiesz kiedy się o tym przekonasz? Jak zaczniesz wyciszać budę i dojdziesz do wniosku że jej nie wyciszysz bo sama z siebie hałasuje...Miałem na myśli fakt, że profesjonalne wyciszenie budy wymaga niestety dość dużych inwestycji. A tutaj chyba nie mamy na myśli wyciszenia na max. Poza tym w swoich kontaktach z piecami (prawie 16 lat), przeszedłem przez co najmniej 5 obudów do PC-ta szukając powodów co jakiś czas występujących zwisów, i niebieskich ekranów i szumu z wiatraków. Ostatecznie "olałem" fajnie wyglądające obudowy a skupiłem się na solidnym zasilaniu i markowej płycie z dobrą sekcją zasilania (co istotne jest przy kręceniu). Jeśli tylko dobrze powiązane są wiązki przewodów i zasilacz ma dodatkowo odłączane przewody to MOŻNA spokojnie prawidłowo ustawić przepływ powietrza praktycznie w każdej średnio kosztowej obudowie. Edytowane 14 Lutego 2009 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Tu nie chodzi o profesjonalne wyciszenie ani wygląd, a o jakość wykonania, którą Antec 300 wyprzedza obudowy droższe o 100 zł. Taki IBOX to zwykły shit, który rozleci ci się pod biurkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Mnie nie stać na zasilacz ponad 600W dlatego biore slabszy i mysle ze na pewno wystarczy z tego co czytalem na innych forach. Mam takie pytanie: czy bedzie możliwe podłączenie pod ta plyte starego dysku IDE (320GB Seagate) i równocześnie nowego WD na SATA żeby móc przekopiować dane ze starego na nowy spod windowsa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Oczywiście że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 To świetnie. No cóż nie pozostaje nic innego jak czekać na Anteca dalej;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Kto Ci coś takiego naopowiadał? Szef 550W spokojnie starczy. Co innego z ciszą i kierowałbym się w strone pentagramów.To to zobaczymy jak na 560W lata kręcona 280 i 8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) Popatrz sobie na pobór prądu w przypadku X4@3GHz i GTX280 na PCLabie. Widzisz by doszedł do 500W? 550W styknie spokojnie nawet na grzałce X4. PS X4 to najwieksze grzałki na rynku ;) Edytowane 14 Lutego 2009 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Widziałem jak 600 ocz i tagana wykraczyły się na 280 i 8600 po oc teraz chodzi pc power&cooling 750 i jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 jakoś 650w dźwiga u mnie wykręcone na 3.8GHz i7 i 2x gtx260 i dalej działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 U mnie jakos ani Tagan, ani Zalman 600W sie nie wykrzaczyly... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 (edytowane) Jest problem. Odpisali mi ze sklepu w ktorym chcialem kupic tego GTX-a 280 od GALAXY, że jest niedostepny u nich i proponuja jakas inna karte duzo drozsza. Na Allegro ten GALAXY jest po 1299zł wiec tego chyba bede musial wziac za taką cene. Koszta poszły w górę wiec mysle na czym by tu zaoszczedzić. Co myślicie o tym śmiesznym zasilaczu? http://www.allegro.pl/item552201782_550w_s...b_ide_sata.html Czy posiada on wszystkie potrzebne wtyczki do grafiki itd? Edytowane 17 Lutego 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Kup coś normalnego, a nie tego Codegena. Za 80zł producent nie jest w stanie wpakować do środka tego samego co w Chieftecu za 250zł... ta różnica nie wynika tylko z marki. No chyba że jesteś elektronikiem i zamierzasz kupić ten zasilacz z ciekawości, w celu pomiaru napięć, sprawdzenia jakości podzespołów wewnętrznych i ogólnie szeroko pojętych testów. Jednak jeśli jesteś zwykłym użytkownikiem kompa... odradzam kupowanie owego pudła. Wybierz coś z Szefa, Pentagrama itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Ja bym wybierał coś z Antec / BeQuiet. A HDD bym wziął Seagate 7200.12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 (edytowane) corsairy tez bardzo dobre. fajnie trzymaja napiecia [mierzone miernikiem]. jedyny mankament to twarde kable. ciezko je jakos sensownie ulozyc w budzie. chieftec/antec/bq tez pierwsza klasa. modecom mc tez swietnie sie sprawuje. mialem okazje go testowac i powiem ze jest godny polecenia. markowe 600-650w powinno wystarczy na taki config + oc xD Edytowane 17 Lutego 2009 przez mobot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) W takim razie wezme jednak tego Chiefteca. http://www.allegro.pl/item550123488_super_..._pfc_gw_fv.html Tam jest napisane że ma wtyczke pod PCI Express a czy obsługuje on też PCI Express 2.0? A HDD bym wziął Seagate 7200.12. Pare postów wyżej wszyscy odradzali mi ten dysk. Mówili, że dużo lepiej jest wziąć WD - cena ta sama. Edytowane 18 Lutego 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 W zasilaczach nie ma różnicy. Zresztą nie wiem czy są wtyczki PEG 2 ;) Sś wtyczki 6pin i 8pin. Ten posiada 2x6pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) To jak spasi ten Chieftec? Bo jak nie makis waznych wtyczek to trzeba szukac dalej czegoś w tej cenie(260zł) Edytowane 18 Lutego 2009 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 A dlaczego by nie pasił? Pasi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 W sklepie esc znalazłem GTX-a 280 od MSI za ta sama cene co GALAXY. MSI ma wieksze taktowanie rdzenia wiec nie wiem czy jest fabrycznie podkręcony czy jak? Ktora karta będzie lepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Bierz najtańszego jakiego znajdziesz. Wszystkie to referenty i podkręcają się do podobnych wartości. To że jest seryjnie podkręcona czy nie jest małoważne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...