staluch Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Witam. Mam taki problem z włączaniem kompa. Wychodząc z domu lub na noc, zawsze wyłączam listwę, do której podłączony jest komputer. Po włączeniu listwy i wciśnięciu "power" na obudowie muszę zaczekać kilkanaście sekund (czasem dłużej) żeby komputer się włączył. Czy problem leży po stronie zasilacza, czy płyty? Dodam, że wyłączam listwę przede wszystkim z jednego powodu. Mianowicie po zamknięku systemu słyszalny był uciążliwy pisk. Odcięcie zasilania powoduje, że pisk milknie. Płyta to Asus M3A-H/HDMI, a zasilacz to EVER Silver 380 W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Ten Ursus ma dualboota i stąd pewnie bierze się to długie uruchamianie. Nie ma się co tym przejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Popatrz na kondzoiry na płycie i w zasilaczu, może są powywalane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 To jest normalne w stabilizowanych zasilaczach. Dobry zasilacz tak ma, że najpierw naładuje kondensatory i dopiero potem puszcza stabilne napięcie na płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 To jest normalne w stabilizowanych zasilaczach. Dobry zasilacz tak ma, że najpierw naładuje kondensatory i dopiero potem puszcza stabilne napięcie na płytę. Ale nie kilkanaście sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Rzeczywiście nie doczytałem, mój błąd, nie powinno to trwać dłużej niż dwie sekundy. Czyli najprawdopodobniej jest to wina zasilacza, proponowałbym sprawdzić jak się zachowuje komputer na innym zasilaczu, ale obstawiałbym właśnie jego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...