Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

O ile większe, 4/5-slotowe i karta ważąca kilka kilogramów? 600 W chcesz odprowadzić? Fizycznie nie można takiej karty zrobić, nawet jakby sie dało jakimś cudem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Harry podszedl do tematu jak najbardziej fizycznie i tak mysle nalezy temat kanapek rozwazac.

Skoro pojedynczy gpu ma problemy z oddaniem ciepla na dwuslotowym chlodzeniu, to jak ma wygladac radiator z dwoma takimi grzalkami ?

Gdzie upchac kolejne 12 sekcji zasilania i kosci pamieci ?

No... gdyby upchac dwa chipy, kazdy po jednej stronie pcb wielowarstwowej, to moze i daloby sie takiego kloca zrobic, ale wszystko zwodowane :lol2: :lol2:

Edytowane przez leven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież "oczywistą oczywistością" jest, że taka karta nie powstanie.

Natomiast gdyby każdy miał wodę w komputerze, to by nie było problemu w robieniu takich, i jeszcze bardziej gorących i prądożernych kart - w końcu tych co stać na takie karty mało obchodzi, że karta konsumuje tyle i tyle energii, tyle się grzeje itd. jeśli zapewnia najwyższą wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh dopiero teraz zauwazylem ,z e kazda z moich kart ma inne napiecie na wyjsciu.

Jedna 0.987v a druga 1025v - zastanawiam sie, czy czasem tej z wiekszym nie zmniejszyc do poziomu tej z nizszym - co myslicie, czy zostawic i nie poprawiac fabryki?

I jak teraz ladnei temperaturki mi spadly jak wsadzielm ta z mniejszym na gore - roznica spora bo okolo 10C w stresie.

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to OC mi nie potrzebne bo wydajnosc mam taka jak na nie kreconej 580tce ;)

A na drugiej musialbym podniesc napiecie, a to znow podniedsie mi na niej teperatury - teraz mam 65 C w stresie na gornej karcie - lepiej nie potrzebuje :)

I jeszcze jedno - nie raz mi tak zrrobilo - zrzucilo taktowanie rdzeniow do 405 podczas grania, doslownie na 3-5 sekundy - chyba to nie jest normalne?

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stalo sie to dwa razy i to w tej samej grze - Black Ops - odczulem to bo obraz zamarzl na chwile .

Zeby byla jasnosc, nie 2 razy podczas jednej rozgrywki, ale gra byla uruchomiona dwukrotnie i za kazdym razem to mialem - w Multi , nie w single.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zastanawiam sie nad zmiana kompa z ktorego chce wykozystac tylko zasilacz 1kw i karte gtx 285 dokupujac druga do sli. Mam staruszka athlona San Diego na s939. Mysle o dokupieniu drugiego wlasnie gtx 285 badz sprzedazy wszystkiego. Mysle ze te sli by bylo lepsze cenowo od 480 gtx n oi wydajniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie zwodowałem kompa i nie powiem przy ustawieniach 900Mhz Gpu 1.150V temperatura w vantage max 40C wcześniej na powietrzu dochodziła do 82C w tych samych warunkach w pokoju 24C.Nareszcie zapanowała cisza B-) jednak chłodzenie wodne jest niezastąpione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja tez wreszcie zaczalem sie bawic z moja evga, i chyba nie jest zle, na def napieciu 850/1700/2000 poki co bez artow, tempy podczas stresu max 60 st ale jeszcze nie gralem dluzej >30min wiec zobaczymy jak to bedzie.

Wentylator mam min na 40% , da sie to zmniejszyc jakos bez kombinowania z biosem? Dziwna sprawa, bo czy idle czy load, to wentyl 40% ma i jakby to mu wystarczylo, po co zatem jest 40% min sie zastanawiam a nie 25% jak w gtx275 mialem

Ventage 15260pkt sama grafa bez proca, nienajgorzej chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam mwentyl na 30 w standardzie, ale w miare obciazenia i temperatury sie podnosi.

Ty masz zwykle EVGA - bez OC?Jakie masz na nich napiecie w standardzie?

Kupilem Blok EK universal - chyba zaloze na karte, posadze jakies radiatorki na sekcje zasilania , maly wentylek 40 mm i jazda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dziwne ... mam SC wersje ta co ty dokladnie 763MHz default i 0.978v napiecie def.

Poki co jestem superhappy - wymiana z 275 kosztowala mnie 15zl, a mimo przejscia z FTW! na SC , po OC mam parametry jak wersja FTW 460 :] bajera :D Mam nadzieje ze radosc nie jest przedwczesna i to OC nie okaze sie wygorowane :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie u mnie jedna karta ma 987v a druga 1025 - chyba ustawie obie na 987v, no chyba,ze bede mial zwisy i musze zostawic jak teraz.(btw odezwe sie pozniej na skype)

Mój gigabyte też ma na default 987V jak myślicie jaka jest bezpieczna temperatura sekcji zasilania?

Edytowane przez RAF82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi