adrianadik Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Witam Zacznę od tego, że jakiś miesiąc temu padł mi zasilacz do lapka. Udało mi się kupić uniwersalną chinszczyznę z różnymi wtyczkami, wszystko chodziło poprawnie (bateria się ładowała, laptopa działał bez żadnych problemów) do dzisiejszego dnia. Naciskam przycisk aby włączyć komputer a tu...nic. Zielona dioda (w kształcie baterii) na lapku się świeci, co znaczy, że zasilanie jest. Kiedy odłączę go od prądu i próbuję wystartować na samej baterii, chwilowo mrugają lampki przy naciskaniu przycisku, dalej nie dzieje się nic. Sprawdzałem napięcie na zasilaczu i jest wszystko OK. Wygląda mi to na rozładowaną baterię, ale czemu nie startuje na zasilaczu? (dioda daje znak, że zasilanie jest). Proszę o jakieś rady,. może ktoś spotkał się już z czymś takim? PS. Rok od zakupu już oczywiście za mną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Wyciagnij baterie -- odczekaj 30 sekund -- podłacz samo zasilanie... jak wystartuje to ok .. Lapki lubia sie " zawiesic" na baterii... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Niestety nic z tego... Co ciekawe, kiedy wyjmę baterię i chcę odpalić go na samym zasilaczu to żadna dioda nie sygnalizuje, że "jest" napięcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Po wizycie w serwisie okazuje się, że płyta główna jest w porządku. Serwisant widzi problem w kości biosu. Fakt, zmieniałem bios na nowszy, ale było to kilka miesięcy temu - wszystko działało tak jak należy. Stwierdził, że nie jest w stanie wylutować kości bo nie ma odpowiedniego narzędzia. Czy nie zna ktoś jakiejś firmy, która by sobie z tym poradziła?(woj. śląskie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 na jakiej podstawie serwisant stwierdził że plyta "jest ok". Sprawdzał ją tylko wizualnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianadik Opublikowano 28 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2009 Sprawdzali napięcie na płycie (przynajmniej tak mi powiedziano). Czekam na odpowiedź z serwisu z Bielska Białej, mają się zająć biosem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...