Skocz do zawartości
donio

Karta Dzwiękowa

Rekomendowane odpowiedzi

Mogli byście mi poradzić jaką karte dzwiękowaą kupić żeby jak do niej podłoncze amplituner to się nie spaliła??? I chciałbym żeby była 5.1.... bo ta moja to jakaś kicha... A co myślicie o Sound Blasterze Live 5.1 on kosztuje bodajrze 150 zeta czy on by mi obsłużył amplituner???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie wejscia ma ten amplituner ?

A jezeli chodzi o spalenie czegokolwiek, to wystarczy kawalkiem przewodu polaczycz mase kompa z masą amplitunera komp ma byc oczywiscie uziemiony (amplituner jezeli ma wtyczke z bolcem uziemiajacym to tez musi byc podlaczony do gniazda z bolcem)

Wtedy nie ma zadnych problemow.

Samo spalenie czegokolwiek jezeli nie ma roznicy potencjalow jest praktycznie niemozliwe....

Jezeli ten amplituner ma normalne wejscia RCA lub DIGITAL (elektryczny a nie swietlny) to SB Live 5.1 spokojnie sie nadaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amplituner nie jest uziemiony bo ma taką wtyczke bez uziemienia : )

Ale możesz go uziemić nawet nie wiedząc o tym podłączając antenę z kablówki, która jest uziemiona na 100% :!:

A live ma wyjście na center/wofer ??? czy tylko przód i tył ????

Live 5.1 ma 3 wyjścia:

- Front (przód L+P)

- Rear (tył L+P)

- Center/Subwoofer, które może również pracować jako wyjście cyfrowe.

Live 5.1 lepiej podłączyć do amplitunera analogowo trzema kablami jack-cinch, gdyż przez cyfrę będziesz miał wyłacznie zwykłe stereo oraz ac3 z filmów. EAX/DirectSound3D nie działa przy połączeniu cyfrowym, idzie wtedy jako stereo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amplituner nie jest uziemiony bo ma taką wtyczke bez uziemienia : )

Ale możesz go uziemić nawet nie wiedząc o tym podłączając antenę z kablówki, która jest uziemiona na 100% :!:

A live ma wyjście na center/wofer ??? czy tylko przód i tył ????

Live 5.1 ma 3 wyjścia:

- Front (przód L+P)

- Rear (tył L+P)

- Center/Subwoofer, które może również pracować jako wyjście cyfrowe.

Live 5.1 lepiej podłączyć do amplitunera analogowo trzema kablami jack-cinch, gdyż przez cyfrę będziesz miał wyłacznie zwykłe stereo oraz ac3 z filmów. EAX/DirectSound3D nie działa przy połączeniu cyfrowym, idzie wtedy jako stereo.

Dzienki... jak bendzie przypływ gotówki to ide do sklepu : )

A podłonczyć włąśnie chciałem czinczami/jack do tej ale coś nie wyrobiła : ) Front wejscie chodzi ale rear i center/wof jush nie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A podłonczyć włąśnie chciałem czinczami/jack do tej ale coś nie wyrobiła : ) Front wejscie chodzi ale rear i center/wof jush nie....

W Surround Mixerze należy wybrać 5.1 Speakers, u mnie działa bez problemów :)

Ta wiem u mnie to się nazywa SoundMAX tylko że jak ustawiam 5.1 to tyle i tak nie działają chociaż kiedyś działały... co oznacza że karta niedziała : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...