Sysak Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Witam. Ze względu na to że windows 7 jest fajny potrzebuję kupić 1 albo 2gb ramu do mojego soniacza, ale jest to trudniejsze niż myślałem, ze względu na to, że jest to ddr2 400 i nigdzie nie widzę kostek tego typu większych niż 256mb, a nie jestem pewien czy 533 czy 667 będą obsługiwane. Jak zamieniłem kostki z mojego starego siemensa (też 2x256mb ale ddr2 533mhz) to ani 533 nie działały w sony ani 400 w siemensie, dla tego nie bardzo wiem co robić. Laptop na 100% obsługuje procesor z szyną 533mhz bo właśnie taki w nim siedzi i śmiga idealnie. Chipset też nie będzie miał problemu bo jest ten sam co w siemensie w którym 533mhz pamięci działają. Ma ktoś pojęcie czego to może być wina, że 533 pamięci nie banglają i porady co robić? A może powinienem próbować kolejnych kostek? (mogę spróbować jeszcze z laptopa taty jakieś ddr2 wygrzebać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 z tego co wiem, to nie istnieje ddr2 400... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 z tego co wiem, to nie istnieje ddr2 400...to mało wiesz http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/King...pelny,id,17304/ Sysak zadzwoń do kompu może Ci ściągną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2009 idz do jakiego sklepu komputerowego wez lapka ze soba , powiedz gosciowi ze kupisz dany ram jezeli zadziala z twoim sooniaczem zadziala kupujesz , nie zadziala niestety szukasz dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...