000999 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Witam, Mam do wydania ok. 220zł z wysyłką lub odbiorem osobistym w Poznaniu. Wymagania odnośnie płytki to socket AM2/AM2+, 4 sloty na pamięć, stabilność i bezproblemowość oraz OC na poziomie HTT 260MHz - bez żadnych zmian napięć, itp. Fajnie byłoby gdyby obsługiwała nowe procesory i miała niezłą zintegrowaną kartę muzyczną. Znalazłem płytkę Asrock NF6-GLAN http://e-hb.pl/product/Show/id/14819 Warto? ASrock podobno robi coraz lepsze produkty, sam w starym PC mam ASrocka od ponad 5 lat i chodzi bezproblemowo. Obsługuje Phenomy II, tylko ten kodek mnie martwi ALC662 to chyba nic dobrego? Najwyżej kupię jakiegos SB live! na allegro... Znalazłem również Gigabyte GA-M52L-S3 http://proline.pl/sklep.php?prodid=GIGA+GA-M52L-S3 tylko podobno z nim są problemy z przegrzewaniem, przynajmniej tak czytałem. Nie znalalem żadnej dłuższej recenzji wymienionych płyt, niestety i trudno mi się zdecydować... A może coś jeszcze innego? Z góry dzięki za rady, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) 220zl nowa i z takimi wymaganiami,bedzie ciezko,no chyba,ze w erze :wink: dokladnie,jak napisal kolega nizej. Edytowane 3 Marca 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Dozbieraj do ga-ma74gm-s2h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000999 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) Nie mogę już dozbierać, a ga-ma74gm-s2h nie wchodzi w grę, bo ma 2 sloty na pamięć, a pisałem, że muszą być 4. 4 sloty na RAM i HTT na 260MHz (może być nawet trochę mniej) to chyba nie są jakieś ogromne wymagania ;) Dobra dźwiękówka tylko opcjonalnie, a te 2 płytki obslugują Phenomy. To chociaż, która z wymienionych 2 jest lepsza? ew. jeszcze http://www.emarket.pl/pricelist/item.aspx?pid=C6520002 http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id...mp;skad=skapiec Muszę kupić jak najszybciej, więc proszę o sugestie :) Powtarzam, że więcej dać nie mogę... Edytowane 3 Marca 2009 przez 999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 (edytowane) Musi byc nowa?? Na tych mobasach zapomnij o dobrym oc http://www.allegro.pl/item571442198_gigaby...s3_amd_770.html juz taniej nic dobrego sie nie znajdzie Edytowane 3 Marca 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Z całego zestawu Biostar wydaje się być najpewniejszy - HTT 300+, regulacja napięcia proca i RAM, bezproblemowa. Z drugiej strony NF6-GLAN wygląda mi na konstrukcję z okresu K10N78hSLI-GLAN, więc też może być całkiem przyzwoita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 No chyba nie chcesz powiedziec,ze te mobasy wytrzymaja oc np.z jakim Phenomem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Po pierwsze, nie odnosiłem się do tego co podałeś. Po drugie - jaką dajesz gwarancję, że ten GB z jednomiesięczną gwarancją nie padnie po 5 tygodniach i autor zostanie z ręką w nocniku? Po trzecie płyta ma być przede wszystkim pod obecnego Athlona i w przyszłości pod Phenoma II, który nie wymaga jakichś kosmicznych sekcji zasilających. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 No niby nie ma gwary,ale przy tym budzecie nie ma sie co oszukiwac,nowe mobasy nie beda za dobre z tymi chipsetami na Phenoma.Wiem cos o tym,majac mobo na nforce 570,125W to jednak juz spory wysilek dla nich,tymbardziej dla slabej sekcji zasilania.Takze o ile bedzie bawil sie w oc,z jakims briskiem,to bedzie ok,ale juz przy mocniejszym procu bedzie kiszka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIBAS123 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Dozbieraj do AsRock A780GXE za 315 zł już kupisz na ESC.pl płytka dobrze się kręci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 No niby nie ma gwary,ale przy tym budzecie nie ma sie co oszukiwac,nowe mobasy nie beda za dobre z tymi chipsetami na Phenoma.Wiem cos o tym,majac mobo na nforce 570,125W to jednak juz spory wysilek dla nich,tymbardziej dla slabej sekcji zasilania.Takze o ile bedzie bawil sie w oc,z jakims briskiem,to bedzie ok,ale juz przy mocniejszym procu bedzie kiszka.Tyle tylko, że nawet taki X3 710 3,4-3,5GHz@1,3V nie łyknie więcej, niż twój proc na stocku. Poza tym w późniejszym czasie pojawią się Athlony II i dwurdzeniowe Phenomy - wszystko to z TDP 45 i 65W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000999 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 (edytowane) Nie wiem nawet czy będę kupował Phenoma, jeśli już będę kiedyś zmieniał procesor to raczej na Athlona X2 (może coś pokroju Kumy 7750+). I nawet jeśli, to OC lajtowe, bez żadnych zmiany napięć. Obecnie mam 3000+ i szczerze mówiąc, to mi wystarcza jak na razie. Zgadzam się z lukiem1999, nie ma co brać płytki z miesięczną gwarancją. Brałbym tego Biostara, tylko on obsługuje max x2 5600+, a w tej chwili nie umiem powiedzieć, kiedy będę zmieniał procka. Gigabyte'a nie warto? W tej chwili jestem najblizej kupna NF6-GLAN. Jest jeszcze inny ASrock w tej cenie ALiveXFire-eSATA2 R3.0 http://notebooki.pl/notebook/pokaz/27541/ może lepiej tego? W serwisie Ocworkbench.com ta płyta (nie w rewizji 3.0) zebrała dobrą recenzję, tylko recka jest z października 2006. Ktory ASrock jest lepszy? Edytowane 4 Marca 2009 przez 999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Szczerze mówiąc to nie miałem ani jednego ani drugiego, jednak raczej skłaniałbym się ku NF6-GLAN - po prostu jest to nowsza konstrukcja, podobna do K10N78hSLI i wprowadzona do produkcji w tym samym okresie. Ten ALiveXFire-eSATA2 R3.0 jest starszy, z "okresu przejściowego" ASRocka, więc nie wiadomo, co wart. Poza tym sam BIOS w nim jest po prostu uboższy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 4 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2009 Ten ALiveXFire to jeden z tych gorszych modeli. Słyszałem że te płyty lubią padać nagle. Przypomina mi ona mojego staregi XLI-esta2 czy jakos tak, płyta była taka świetna, że musiałem sam ją uwalić. Padła by sama, ale za długo by to trwało.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...