faro666 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Witam posiadam dość "leciwy" sprzęcik. Chciał bym wymienić pod nim płytę główną (mam procesor i pamięć ram) Moja obecna płyta to Asus P5VD2-MX na chipsecie VIA (SYF TOTALNY!!!!!) Zastanawiałem się nad jakąś płytą pod nForce630i do 300zł. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Weź asrock p45ts. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 (edytowane) Weź asrock p45ts. A coś tańszego?? :D i czemu nie nForce? (mam dosyć problemów ze sterownikami tak jak to miało miejsce przy VIA) Edytowane 13 Marca 2009 przez faro666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 A coś tańszego?? :D i czemu nie nForce? (mam dosyć problemów ze sterownikami tak jak to miało miejsce przy VIA) Bo jedyne sensowne nforce to gorna polka plyt glownych. A 630 to niewiele lepszy shit ktory obecnie posiadasz IMHO. No i nie napisales w czym ma byc dobra :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 (edytowane) Bo jedyne sensowne nforce to gorna polka plyt glownych. A 630 to niewiele lepszy shit ktory obecnie posiadasz IMHO. No i nie napisales w czym ma byc dobra :| Aha :lol2: fajnie by było jak by można trochę podkręcić tego procka (ale to nie jest konieczne) Przede wszystkim ma być bezproblemowa jeżeli chodzi o sterowniki i współpracę z Vistą (Win 7) i (to tez nie jest konieczne) była w miarę rozwojowa (żeby obsługiwała nowsze procki pod 775) Jestem realistą i wiem żę za małe pieniadzę nie dostanę Bóg wie czego wiec zależy mi głownie na bezproblemowosci i niskiej cenie. Pozdrawiam P.S a jeszcze mam pytanko, czy był by sens żeby sprzedać tego procka i kupić płytkę i procka AMD?? P.S2 co myślicie o wytworze Abita na chipsecie ATI x1250 z logiem Fataliti :-D Edytowane 13 Marca 2009 przez faro666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 BYŁO! :E Tania a dobra płyta (w tym do O/C) to Gigus GA EP31 DS3L (P31 DS3L to to samo tylko bez systemu oszczędzania energii). 4 fazowe zasilanie złożone z 3 mosfetów na jedną fazę poradzi sobie bez problemu z twoim prockiem. Chipset robi około 400mhz/1600FSB (często więcej). Abita na ATI sobie odpuść, choćby ze względu na starość i brak supportu ze strony producenta (jak wiemy Abit już nie istnieje). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 (edytowane) Można by sprzedać płytę i proca ale imho to za duzo zabawy. Jesli jednak masz na to czas, chęci i fundusze to czemu nie. Np taki 720 BE + A780GXE i już by było dużo wydajniej niż teraz, ale też drożej. Jak nie masz kasy w nadmiarze to poszukaj P35-DS3L, bardzo dobra mobo i pozwala na wysokie OC. Wszeslkie wytwory na P31/G31 bym sobie odpuścił na Twoim miejscu ze względu na obsługę pamięci. Edytowane 13 Marca 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 (edytowane) Można by sprzedać płytę i proca ale imho to za duzo zabawy. Jesli jednak masz na to czas, chęci i fundusze to czemu nie. Np taki 720 BE + A780GXE i już by było dużo wydajniej niż teraz, ale też drożej. Jak nie masz kasy w nadmiarze to poszukaj P35-DS3L, bardzo dobra mobo i pozwala na wysokie OC. Wszeslkie wytwory na P31/G31 bym sobie odpuścił na Twoim miejscu ze względu na obsługę pamięci. niestety budżet bardzo mi się skurczył więc stać mnie tylko na tego gigsa na P31 :lol2: ok dzięki za opinię i poradę Edytowane 14 Marca 2009 przez faro666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...