kordus Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Witam! Zakupiłem nowy monitor 19 calo, gdy gram w jakas gre przy wyzszej rozdzialce np 1280x1024 wydaje mi sie ze obraz jest wyswietlany jakby z mniejsza iloscia klatek i gorzej sie celuje tak jak by sie gralo z jakims opoznieniem albo cos, a na nizszych rozdzialkach jest spoko. o co chodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Gdy ustawi się wyższą rozdzielczość, karta graficzna ma więcej obrazu do wygenerowania niż w niższej (w dużym uproszczeniu mówiąc) i nie wyrabia z wydajnością . Cóż w tym dziwnego? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) Gdy ustawi się wyższą rozdzielczość, karta graficzna ma więcej obrazu do wygenerowania niż w niższej (w dużym uproszczeniu mówiąc) i nie wyrabia z wydajnością . Cóż w tym dziwnego? :)Wiele osób nie ma pojęcia o rzeczach podstawowych ... tak więc trzeba im wybaczyć. ps. kordus - jak włączysz np. 8xAA to otrzymasz wyższą jakość obrazu ale też będziesz miał mniej fps (no chyba że masz super wolny CPU w stosunku do GPU) - takie rzeczy jak spadek fps przy wyższej jakości renderingu (rozdzielczość,AA,detale) to sprawa normalna i oczywista Edytowane 21 Marca 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordus Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 omg Oo wiem co to fps tylko nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.Mam wrazenie jak bym mial wiecej klatek chociaz caly czas mam 250 stale, grafa powinna wyrobic bo mam 8800 gtx na starym CRT bylo wporzo a na tej panoramie tak sie robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 omg Oo wiem co to fps tylko nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.Mam wrazenie jak bym mial wiecej klatek chociaz caly czas mam 250 stale, grafa powinna wyrobic bo mam 8800 gtx >>>> gdy gram w jakas gre przy wyzszej rozdzialce np 1280x1024 wydaje mi sie ze obraz jest wyswietlany jakby z mniejsza iloscia klatek i gorzej sie celuje tak jak by sie gralo z jakims opoznieniem albo cos, a na nizszych rozdzialkach jest spoko. Parafrazując Ciebie samego: Naucz się pisać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordus Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Pomylilem mniejsze z wiekszym ;p Na kazdej rozdzielczosci mam stale 250 fps tylko czym wyzsza mam wrazenie jak bym mial z 60 tych fps a mam 250... I wogole gorzej sie celuje wszystko chodzi wolniej tak jakby.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Pomylilem mniejsze z wiekszym ;p Na kazdej rozdzielczosci mam stale 250 fps tylko czym wyzsza mam wrazenie jak bym mial z 60 tych fps a mam 250... I wogole gorzej sie celuje wszystko chodzi wolniej tak jakby..Może lag monitora ... ew. potrójne buforowanie ... wł./wył. synchronizację. ... ciężko powiedzieć bo niedokładnie opisujesz zjawisko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Jedyne co mi przychodzi do głowy, mając na myśli "ciężkość gry" to włączona synchronizacja pionowa ( 60 Hz w LCD daje często takie uczucie, zwłaszcza w szybkich fps, testowane na ut2003 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...