slavok Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) Witam bawi się ktoś z Was w off-road ? w większym bądź w mniejszym stopniu ? ja złapałem bakcyla kilka miechów temu i śmigam na razie rekreacyjnie po polnych drogach, błocie, laskach i takich tam, na rajdy mam jeszcze zbyt małe doświadczenie ale wszytko po kolei ktoś w szanownego grona forumowiczów ma podobną pasję ? bo zabawa jest naprawdę przednia, nie koniecznie terenówki, mogą być quady itd. Oto moja maszyna: Suzuki Samurai '87 wersja USA, 1.3 na gaźniku. SPOA wyciągarka wzmocnione półosie, nówki polibusze. podcięte nadkola (przednich w ogóle brak) zahartowane resory + dodatkowe pióro przespawane trójkąty + gumy 265/70/15 (w sumie chyba do wyjobania...) wspomaganie od viertary do poprawek kilka spraw ale daje radę dzielnie B-) Edytowane 21 Marca 2009 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Szczerze to nigdy nie mialem okazji sprobowac takiego prawdziwego offroadu.. w tym roku tylko zobacze jak to jest jezdzic na quadzie bo kolega kupil.. tyle ze mam do niego kawalek i jakos tak nie ma kiedy pojechac :) Swoja droga.. takie 1.3 daje rade na takich duzych kolach?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) na reduktorze w terenie daje radę, ale koła będę w niedalekiej przyszłości zmieniał na jakieś węższe bo te to za szerokie klocki, chcąc by dobrze ciągnęło na takich to trzeba by było zapiąć wolniejszy reduktor. Przy dobrze dobranych kołach nie ma większego problemu z mocą tego silnika :) w sumie to samochodzik jest lekki. Edytowane 21 Marca 2009 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 cholera, taki samuraj by mi sie przydal ;) chetnie bym sobie posmigal po lasach i lakach, niestety nie ma czym, kiedys na quadzie sie jezdzilo i czlowiek cieszyl sie lepiej niz dziecko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Nie robisz dolotu powietrza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 dolot tzw. snorkel, mam sprytnie wyprowadzony do wnętrza kabiny by mi go jakieś krzaczysko nie ściągnęło podczas eskapad z dachu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Ja już niedługo będę miał okazje na własnej skórze spróbować, na święta będę miał Ferozke to się zacznie ;p A tak to tylko parę razy jeździłem RR z ponad 4L benzyniakiem ;p Super sprawa ale w teren lepszy diesel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Daj jakies filmiki w terenie + brzmienie nowego ukladu wydechowego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Przez ostatni rok trochę się bawiłem w błotku, może nie terenówką ale zawsze to coś :) Całe 24 konie, oponki od Quada, wyciągareczka, daje radę w błocie, jak na silniku usiądzie to wyciągarka da radę Poniżej film na tubie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borbo Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) ja ze starym jeżdżę trochę po "lesie" np. w zeszłym roku byliśmy na mazurach koło Węgorzewa (bliżej Raby) na bagnach (dla zainteresowanych mogę podać konkretne miejsce chociaż w Rabce każdy pokaże wam bagna) jak by co to jeździliśmy Jeep'em Cherokee z '90 i dawał radę oczywiście te bagna to najpłytsze w okolicy (ale i tak kilka razy trzeba było korzystać ze wciągarki) Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez Borbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Samurai jest piekny...i te duze kola ..hmmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...