Gość lolwesoly Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Witam Zamierzam sobie kupic karte Ati Radka 4670, lecz nie wiem od jakiego producenta bedzie najlepsza. Poczatkowo myslalem o wersji od His'a z chlodzenie iceQ turbo, ale jest duzo drozsza np od asusa czy sappire. Karte bede chcial zakupic w lokalnym sklepie. Jaki producent jest najlepszy?? Dodam ze sprzedawca powiedzial mi ze róznica czy to bedzie gigabyte czy asus czy jeszcze inna (wylaczajac hisa) bedzie groszowa. Karta wyniesie mnie 310zł. Biore pod uwage: Asusa, Gigabyte, Sappire i ewentualnie Powercolora. Biore tez pod uwage glosnosc jej pracy. Moge sie tez zdecydowac na inny model bardziej pasujacy pod moja konfiguracje w tej cenie. Mozecie cos poradzic?? Z gory dzieki:) Pozdro, lolwesoly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Zapytaj czy jest Sapphire Ultimate (pasywny), jej na pewno nie usłyszysz a jest tak samo wydajna. Oprócz tej to chyba tylko HIS wypuścił coś porządnego (IceQ). Możesz też brać najtańszą i dokupić Accelero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Dokladnie.Wczoraj kupowalem tego pasywa od Szafirka.Nawet sie nie grzeje tak mocno,cisza gwarantowana,jedyny minus to taktowanie pamieci zanizony na starcie,ale od czego jest oc,na 1000 chodzi bez zajakniecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 niestety nie ma shapirra z wer passywna;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarteqW Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Szkoda ,że od razu odrzucasz HISa bo to chyba najlepsze karty jeżeli chodzi o radeona 4670. Cicha chłodna i bardzo dobrze wykonana. Asus ma głośne wentylatory. Jak chcesz mieć ciche i wydajne chłodzenie to HIS, a jeżeli tobie to nie przeszkadza to możesz brać. Sapphire Ultimate, też wydaję się fajny ale przydałby się jakiś wentylator w pobliżu aby go chłodzić. Szkoda ,że od razu odrzucasz HISa bo to chyba najlepsze karty jeżeli chodzi o radeona 4670. Cicha chłodna i bardzo dobrze wykonana. Asus ma głośne wentylatory. Jak chcesz mieć ciche i wydajne chłodzenie to HIS, a jeżeli tobie to nie przeszkadza to możesz brać. Sapphire Ultimate, też wydaję się fajny ale przydałby się jakiś wentylator w pobliżu aby go chłodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Ja bym brał Radeon 4670 PowerColor 512MB PCS. Dobre i ciche chłodzenie, radiatorki na pamięciach, niezłe OC http://www.techpowerup.com/reviews/Powerco...HD_4670/25.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Ja powiem tak - z najtańszych, to Palit, z droższych, to Asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) kompletnie nie oplaca sie 4670 na alegro juz za 370 - 380 jest radek 4830 czyli kilkadziesiat zlotych drozej, a roznica kilku klas w wydajnosci Edytowane 25 Marca 2009 przez erich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 HD4670 (Palit) można kupić za 349 zł, co nie zmienia faktu, że HD4830 jest o wieeeele bardziej opłacalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erich Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) no to 30 zl drozej jest 4830 od szafira Edytowane 25 Marca 2009 przez erich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Mam Powercolor i polecam , ciche i wydajne chłodzenie u mnie w wersji 4830. Odradzam pasywne, miałem kiedys i na dłuższy okres to nie jest dobre rozwiązanie ( to coś w stylu małego żelazka na płycie głównej, wymaga niezbędnego wentylatorka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...