Skocz do zawartości
Tompior

Pc + Obudowa ~ 1100zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

znajomy poprosił mnie o znalezienie taniego komputera do zastosowań ogólnych (internet, filmy itp.).

Dobrze by było, gdyby komp w miarę długo pożył :)

Czytałem zestawy Miguela, podobają mi się, ale czy nie da się na czymś uciąć 50zł? :P

Procesor : AMD Athlon X2 7750+ Black Edition - 279 zł

Płyta Główna : ASRock A780GXH - 299 zł

RAM : GoodRam 2GB 800MHZ - 80 zł

Zasilacz: Modecom MC-350ATX 2.0 - 115 zł

HDD : WD 320GB 16MB Cache 3201ABYS - 199 zł

Napęd : Samsung SH-223F SATA - 85 zł

RAZEM : 1057 zł

Bo do ceny kompa trzeba jeszcze doliczyć 100zł na obudowę (która będzie dobra?).

Budżet - 1000zł. (1100 to juz chyba taki max)

Aha, jeszcze 2 sprawa: Czy ta integra na ASRocku jakoś dobrze wypada w porównaniu do starszych, tańszych grafik ? :P Nie dało by rady złożyć czegoś z jakąś inną płytą + oddzielną grafiką (w tym wypadku, raczej bym przekonał znajomego, że warto dopłacić 100-150zł)

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Tompior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

znajomy poprosił mnie o znalezienie taniego komputera do zastosowań ogólnych (internet, filmy itp.).

Dobrze by było, gdyby komp w miarę długo pożył :)

Czytałem zestawy Miguela, podobają mi się, ale czy nie da się na czymś uciąć 50zł? :P

Bo do ceny kompa trzeba jeszcze doliczyć 100zł na obudowę (która będzie dobra?).

Budżet - 1000zł. (1100 to juz chyba taki max)

Aha, jeszcze 2 sprawa: Czy ta integra na ASRocku jakoś dobrze wypada w porównaniu do starszych, tańszych grafik ? :P Nie dało by rady złożyć czegoś z jakąś inną płytą + oddzielną grafiką (w tym wypadku, raczej bym przekonał znajomego, że warto dopłacić 100-150zł)

Z góry dziękuję za pomoc.

Jeśli nie będzie grać na tym kompie to starczy, na minimalnych detalach odpali gry sprzed roku. Jeśli chciałby coś grać, to możesz brać taką płytę:

http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...87f7987ca769626

+ Radeon 2600XT/ Geforce 8600GT z allegro (w okolicach 100-150 zł).

Można kupić Athlona X2 5200+, ale to tylko 15 zł oszczędności...

Tak więc taniej się nie da...

Obudowa Tacens Prior (115 zł w ESC)

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi