Skocz do zawartości
andr_w

Monitor Lcd Do 500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam wymienić monitor crt na lcd :) I tutaj pojawia się problem otóż poszperałem po google i wyłoniłem jednego : LG W1952TQ. Dobra cena i dobre parametry 2ms itd... Przeczytałem w opiniach ceneo że mankamentem jest wypalanie pixeli. Czy to prawda? Ma ktoś ten monitor bądź coś słyszał na ten temat? Może coś innego mi zaproponujecie drodzy użytkownicy:) Koszt max 550 z przesyłką kurierską

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Zamierzam wymienić monitor crt na lcd :) I tutaj pojawia się problem otóż poszperałem po google i wyłoniłem jednego : LG W1952TQ. Dobra cena i dobre parametry 2ms itd... Przeczytałem w opiniach ceneo że mankamentem jest wypalanie pixeli. Czy to prawda? Ma ktoś ten monitor bądź coś słyszał na ten temat? Może coś innego mi zaproponujecie drodzy użytkownicy:) Koszt max 550 z przesyłką kurierską

nie słuchaj głupot na litość boską, uszkodzone pixele to wada zdarzajaca sie w technologii LCD neistety i nie zalezy od modelu.

Zreszta w przypadku LG to i tak nei jest zaden problem bo masz 30dni gwarancji na sprawdzenei pixeli i wymienia CI nawet przy jednym uszkodzonym (nawet subpixel)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro ten monitor spełnia twoje oczekiwania, to możesz go spokojnie brać(duży kontrast 10000:1, szybka matryca 2 ms to dobre parametry) i nie musisz martwić się o piksele. Gdyby LG nie byłoby pewne swoich matryc nie wprowadziło by takiej gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro ten monitor spełnia twoje oczekiwania, to możesz go spokojnie brać(duży kontrast 10000:1, szybka matryca 2 ms to dobre parametry) i nie musisz martwić się o piksele. Gdyby LG nie byłoby pewne swoich matryc nie wprowadziło by takiej gwarancji.

Ten monitor nie ma nawet jednej dziesiątej z tego kontrastu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi