Wnuq Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Witam. Mam zamiar kupic plyte Soltek 75FRN@-RL. Uzywa ktos tej plyty? Jakie doswiadczenia? Oplaca sie ja kupic? A moze cos innego polecilibyscie w granicach 500 - 600 zlociszy na Socet A. Co myslicie o Gigabyte GA-7VAXP Ultra? Czy kupowac na Chipsecie nForce czy moze na VIA KT400? Maciek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Witam. Mam zamiar kupic plyte Soltek 75FRN@-RL. Uzywa ktos tej plyty? Jakie doswiadczenia? Oplaca sie ja kupic? A moze cos innego polecilibyscie w granicach 500 - 600 zlociszy na Socet A. Co myslicie o Gigabyte GA-7VAXP Ultra? Czy kupowac na Chipsecie nForce czy moze na VIA KT400? Maciek bierz ABITA NF7-S na Nforce2, nie widze sensu pakować się w kt 400, btw ten abit jest sprawdzoną płytą, jest stabilny i kreci się na nim też bardzo ładnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz81 Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 sam tez sie zastanawiam nad plyta, myslalem o tym solteku na nf2 + raid, jestem tylko ciekawy czy na tym abicie tez mozna zrobic raid ??? chyba tak, a moze sie myle, a pozatym abit jest chyba lepszy od soltek i to sporo, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 sam tez sie zastanawiam nad plyta, myslalem o tym solteku na nf2 + raid, jestem tylko ciekawy czy na tym abicie tez mozna zrobic raid ??? chyba tak, a moze sie myle, a pozatym abit jest chyba lepszy od soltek i to sporo, takjest o abicie na forum mnóstwo tematów, polloakj sobie i sie wszystkiego dokładniej dowiesz :roll: :wink: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wnuq Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 No mnie wlasnie zalezaloby tez na tym RAIDzie, a Abit chyba go nie ma. Jezeli bylaby jakas wielka roznica miedzy tym Soltekiem a Abitem to zrezygnowalbym z tego RAIDu. Dlatego wlasnie chialbym sie dowiedz cos na temat tego Solteka. Moze zna ktos jakas stronke z testem tej plyty badz porownaniem chociaz. Maciek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 A soundstorma posiadaja te plyty ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 A soundstorma posiadaja te plyty ?? ABIT NF7-S posiada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz81 Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 ten Soltek 75FRN@-RL tez ma soundstorma, i abie nf7-s tez ma w tych wersjach wypasiony sa, ale w tych slabszych juz chyba ich nie ma. na polskiej stronie abia nic nie pisza czy nf7-s ma RAID, chyba nie ma, ale i tak wezme abita, juz kiedys mialem BH6 :) czy znacie moze jakies tansze sklepy on-line z tymi mb, abit nf7-s 569zl za solteka 530zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Abit NF7-S ma raid, tylko nie podlanczas napedow tasmami ide tylko przez SATA, jedna przejsciowka jest w komplecie, druga musialbys dokupywac. No chyba ze masz dyski SATA :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 bierz ABITA NF7-S;) z pewnoscia bedzie dobrym zakupem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Epox'ik 8rda+ też jest niczego sobie :D POLECAM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Abit NF7-S Rev 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Epox'ik 8rda+ i Abit NF7-S Rev 2.0 a co zalezy od ciebie co zamiezasz kupic kupujac epox zostaje ci na piwo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endrju Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Mocno polecam plyty glowne firmy Soltek pracujac na serwisie mozna zauwazyc ze one najmniej wracaja sam mam juz 3 plyte tej firmy i jestem bardzo zadowolony. Rowniez firma gigabyte robi rewelacyjne mainbordy ale do Abita nikt mnie nie przekona!!!!! Szczerze mowiac wole VIA niz nforce gdyz jst to juz sprawdzone rozwiazanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Ja mam GA-7VAXP i nie narzekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Kupilem dzis tego Abita i jestem pod ogromnym wrazeniem. Cena 570 a dodatkow tyle co mrowkow :) IMHO najlepsza plyta za najlepsze pieniadze:) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Soltek nie ma soundstorma, w żadnej wersji. Co do raida, wersja RL ma go zarówno z interfejsem IDE jak i SATA, dla tego cena jest sporo wyższa. Wesja L jest do kupienia nawert za 440. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Wnuq zobacz sobie: http://www.benchmark.pl/zestawy_miesiaca/k...ecien_2003.html i wszystko jasne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Halooo Gigabyte sobie z glowki, wybij... mi takie 2 szt. padly od niczego, nawet krecone nie byly :( Bierejta Epoxa lub Abita, obie plytki sa swietne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Abit NF7-S sam posiadam i jest super . Jak ktos juz pisal plyta ma raid ale tylko jesli podlaczysz dyski przez przejsciowke SATA->ATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 soltek jest jak najbardziej ok ale jesli masz wiecej kasy to sie nie zastanawiaj tylko bierz abita nf7-s jak juz moi przedmowcy powiedzieli pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 bezapelacyjnie Soltek 75FRN2-L ,a jesli masz troche wiecej kasiory to Abit'a NF7-S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Kupilem dzis tego Abita i jestem pod ogromnym wrazeniem. Cena 570 a dodatkow tyle co mrowkow :) IMHO najlepsza plyta za najlepsze pieniadze:) Pozdro Dexter chyba nie widzialeś mojej miny jak otworzylem pudełko od Gigabyta ga 8SQ800 ultra - ona ma dosłownie wszystko :lol: :lol: :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5537&sid=0 tzn ABIT NF7-S nForce2-SPP SocketA U/133 SerialATA DDR400 Sound 6ch. USB 2.0 2xFireWire 1394 LAN ATX za 599 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans_j23 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 A ja mam MSI K7N2-L na nForce2 i nie zamienie jej na żadną inną,a niedowiarków zapraszam na stronę: http://www.tomshardware.de/mainboard/20030...engl_benchmarks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 A ja mam MSI K7N2-L na nForce2 i nie zamienie jej na żadną inną,a niedowiarków zapraszam na stronę:http://www.tomshardware.de/mainboard/20030221/nforce2-mobos-07.html#opengl_benchmarks bo w tescie epoxa nie bylo :twisted: :twisted: ;) a tak powaznie to wiesz roznice sa tak minimalne ze naprawde nie zwracam na to uwagi kazda z mobos na nf2 jest moim zdaniem tak samo wydajna a przy zakupie chodzi o wypas i awaryjnosc pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simeone Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 walnij se Gigabyte GA-7VAXP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 następny z tym Soltekiem wyskoczył, ludzie bierzcie albo EP8RDA+ albo Abit NF7 i nie zadawajcie kolejnych takich samych pytań. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 nf2 zyje board ,a ja polecam Abita KD7 za 440pln ,lepszej plyty dla mnie nie ma i tyle :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...