Skocz do zawartości
Wnuq

Jaka plyte w granicach 500 - 600 zl????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar kupic plyte Soltek 75FRN@-RL. Uzywa ktos tej plyty? Jakie doswiadczenia? Oplaca sie ja kupic?

A moze cos innego polecilibyscie w granicach 500 - 600 zlociszy na Socet A.

Co myslicie o Gigabyte GA-7VAXP Ultra?

Czy kupowac na Chipsecie nForce czy moze na VIA KT400?

Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar kupic plyte Soltek 75FRN@-RL. Uzywa ktos tej plyty? Jakie doswiadczenia? Oplaca sie ja kupic? 

A moze cos innego polecilibyscie w granicach 500 - 600 zlociszy na Socet A.

Co myslicie o Gigabyte GA-7VAXP Ultra?

Czy kupowac na Chipsecie nForce czy moze na VIA KT400?

Maciek

bierz ABITA NF7-S na Nforce2, nie widze sensu pakować się w kt 400, btw ten abit jest sprawdzoną płytą, jest stabilny i kreci się na nim też bardzo ładnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam tez sie zastanawiam nad plyta, myslalem o tym solteku na nf2 + raid, jestem tylko ciekawy czy na tym abicie tez mozna zrobic raid ??? chyba tak, a moze sie myle, a pozatym abit jest chyba lepszy od soltek i to sporo,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam tez sie zastanawiam nad plyta, myslalem o tym solteku na nf2  + raid, jestem tylko ciekawy czy na tym abicie tez mozna zrobic raid ??? chyba tak, a moze sie myle, a pozatym abit jest chyba lepszy od soltek i to sporo,

takjest o abicie na forum mnóstwo tematów, polloakj sobie i sie wszystkiego dokładniej dowiesz :roll: :wink: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mnie wlasnie zalezaloby tez na tym RAIDzie, a Abit chyba go nie ma. Jezeli bylaby jakas wielka roznica miedzy tym Soltekiem a Abitem to zrezygnowalbym z tego RAIDu.

Dlatego wlasnie chialbym sie dowiedz cos na temat tego Solteka. Moze zna ktos jakas stronke z testem tej plyty badz porownaniem chociaz.

Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten Soltek 75FRN@-RL tez ma soundstorma, i abie nf7-s tez ma

w tych wersjach wypasiony sa, ale w tych slabszych juz chyba ich nie ma.

na polskiej stronie abia nic nie pisza czy nf7-s ma RAID, chyba nie ma, ale i tak wezme abita, juz kiedys mialem BH6 :)

czy znacie moze jakies tansze sklepy on-line z tymi mb,

abit nf7-s 569zl za solteka 530zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocno polecam plyty glowne firmy Soltek pracujac na serwisie mozna zauwazyc ze one najmniej wracaja sam mam juz 3 plyte tej firmy i jestem bardzo zadowolony. Rowniez firma gigabyte robi rewelacyjne mainbordy ale do Abita nikt mnie nie przekona!!!!! Szczerze mowiac wole VIA niz nforce gdyz jst to juz sprawdzone rozwiazanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem dzis tego Abita i jestem pod ogromnym wrazeniem. Cena 570 a dodatkow tyle co mrowkow :) IMHO najlepsza plyta za najlepsze pieniadze:)

Pozdro

Dexter

chyba nie widzialeś mojej miny jak otworzylem pudełko od Gigabyta ga 8SQ800 ultra - ona ma dosłownie wszystko :lol: :lol: :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam MSI K7N2-L na nForce2 i nie zamienie jej na żadną inną,a niedowiarków zapraszam na stronę:http://www.tomshardware.de/mainboard/20030221/nforce2-mobos-07.html#opengl_benchmarks

bo w tescie epoxa nie bylo :twisted: :twisted: ;) a tak powaznie to wiesz roznice sa tak minimalne ze naprawde nie zwracam na to uwagi kazda z mobos na nf2 jest moim zdaniem tak samo wydajna a przy zakupie chodzi o wypas i awaryjnosc

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...