Skocz do zawartości
mancyk

Zestaw Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dzisiaj zapadła decyzja o złożeniu nowego komputerka - dość męczenia się ze złomami.

Nie mam czasu bawić się w samodzielne składanie więc zamawiam gotowca w Komputroniku (Białystok).

Z tego co jest u nich dostępne i korzystając z porad zawartych na tym forum wyszło mi coś takiego:

OBUDOWA CoolerMaster Elite 331 Black-Silver 150zł

ZASILACZ Modecom MC-350ATX 2.0 PFC [129zł] lub Antec EarthWatts 380W [229zł]

PŁYTA Asus M3A78 PRO [377zł]

PROCESOR AMD Athlon 64 X2 5200+ BOX [259zł]

RAM Kingston DDR2 2GB 800MHz CL5 [102zł]

NAPĘD Samsung DVD+/-RW SH-S223F [103zł]

DYSK WD Caviar Blue 250 GB WD2500AAKS 16MB [199zł] cache lub Samsung SpinPoint F1 320 GB

Cena około 1300 - 1400zł

Dodam że nie jestem graczem, a o ewentualnej karcie graficznej pomyśle za jakieś 6 miesięcy. W tym momencie zależy mi na ciszy i małym zużyciu energii. Przeraża mnie troszke cena tego zasilacza Modecom ponieważ w Hitechu w Białymstoku kosztuje 93zł a tutaj 129zł i tak sie zastanawiam czy nie lepiej zainwestować w ten drugi.

Proszę o ewentualne sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : AMD Athlon X2 7750+ Black Edition - 269 zł

Płyta Główna : ASRock A780GXH - 349 zł

RAM : GoodRam 2x2GB 800MHZ - 160 zł

Zasilacz: Modecom MC-350ATX 2.0 - 115 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 215 zł

Napęd : Samsung SH-223F SATA - 90 zł

Obudowa : CoolerMaster Elite 331 Black-Silver - 149 zł

Razem - 1347 zł

Ceny z ESC. Jak zamawiasz zestaw, złożą ci go za darmo. W razie awarii zanosisz do jakiegoś serwisu w Białymstoku, diagnozują, która część nawala i wysyłasz ją do ESC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diagnoza około 40zł - takie obowiązują u nas ceny, a jak u nich zamówie to mam za friko i nic nie musze wysyłać ani się o nic martwić.

Tak to widzę. Jeżeli chodzi o płytę to mam drugiego kompa właśnie na AsRock i strasznie się zraziłem do tej marki.

A może jest ktoś z Białegostoku i coś podpowie odnośnie tego tematu??

Edytowane przez mancyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z gwarancja już sprawdziłem - jest ale z tego co tu wymieniłem to tylko na Samsunga.

Następna sprawa to jaka jest różnica między tym moim procesorem i AMD Athlon X2 7750+ Black Edition?

Ja okiem laika widzę tylko wyższą o 30zł cenę i o 30W (to dużo??) większe zużycie prądu.

Jeszcze chcę dodać że nie będe sie bawić w żadne podkręcanie.

Edytowane przez mancyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi