Skocz do zawartości
tuxus

Procesor

Rekomendowane odpowiedzi

Stoję przed wyborem między e5200 + GA-EP31-DS3L, a Phenom II X3 710 + GA-MA770-UD3.

Moja karta graficzna to 8600GT, więc zastanawiam się czy kupić Intela (540zł) zamiast Amd (800zł) i zacząć zbierać na nową kartę graficzną, bo do nowych gier moja obecna 8600gt jest ciut nie tego. Dołożył bym 200 zł do tego co zostanie zaoszczędzone na AMD i kupił bym jakaś kartę za 450zł.

Więc co kupić :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba się nie zrozumieliśmy,

opcja-1 kupuję Intela i wymieniam grafikę

albo

opcja-2 kupuje amd i nie zmieniam grafiki

Co będzie wydajniejsze?

Będe podkręcał :rolleyes:

Athlon 7750 + Asrock A770DE - 409 zł w ESC.

wydaje mi się że wydajniejszym od tego i tańszym jest zestaw E5200 i GA-EP31-DS3L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się że wydajniejszym od tego i tańszym jest zestaw E5200 i GA-EP31-DS3L

Jeśli podkręcasz, to tak. Ale P31 mówię nie - dopłać do Asrocka P45TS.

a moja obecna karta graficzna rzeczywiście robi się przestarzała,czy ja sobie coś ubzdurałem??

No jeśli masz dość mimalno-średnich detali... to tak, jest przestarzała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to chyba kupię Athlona 7750 i GA-MA770-UD3 + jakaś nowa grafika, a kiedyś włożę tam phenona II,

procek podkręcę, jaką grafikę byście polecili do 350 zł,

Do ilu Ghz podkręca się ten athlon 7750 black edition, wiem że nikt nie jest wróżką i każdy procek podkręca się inaczej, ale musi być jakaś granica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi