ddenko Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Tytułem wstępu mój obecny sprzęt to: qx6850,asus gtx 295, asus p5q-e, ocz ddr2 1066 2x2 GB , Chieftec 750W. Ostatnio grafika zaczęła mi szwankować, wentylator się nie chciał włączyć, w serwisie testowali wszystko 2 tyg. i stwierdzili że nie wiedzą co jest przyczyną. Karta jest sprawna bo sprawdzałem ją na innych maszynach. Nie chce mi się już z tym bawić dlatego postanowiłem zrobić mały upgrade. Teraz się tylko zastanawiam co będzie lepsze, głównie do gier, pomijam kwestie ram, hdd, obudowy: qx9650 Asus Rampage Extreme gtx295 lub 4870x2 lub druga opcja: core i7 940 EVGA X58 SLI Gdybym bym się już zdecydował na i7 to chciałbym w niedalekiej przyszłości dokupić kolejną kartę graficzną, lub dwie, stąd taka płyta. Jeżeli chodzi o grafikę to co będzie wydajniejsze: a)gtx295 b) 2xgtx280 c) 3xgtx260 ? Mój budżet to 5000 na wszystko oprócz gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Do gier lepszy będzie phenom II x4 955. Najnowsze testy wszędzie. Edit: Po obejrzeniu testów na anandtechu jednak 9650 będzie szybszy (zależy też gdzie), ale jest też dużo droższy. Za to i7 920 jest słabszy niż najnowszy phenom (pisze o wydajności w grach) a jest jeszcze droższy :P na podstawie innych testów bo na anand wypadł ciut lepiej Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...