Skocz do zawartości
ddenko

Nowy Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Tytułem wstępu mój obecny sprzęt to: qx6850,asus gtx 295, asus p5q-e, ocz ddr2 1066 2x2 GB , Chieftec 750W. Ostatnio grafika zaczęła mi szwankować, wentylator się nie chciał włączyć, w serwisie testowali wszystko 2 tyg. i stwierdzili że nie wiedzą co jest przyczyną. Karta jest sprawna bo sprawdzałem ją na innych maszynach. Nie chce mi się już z tym bawić dlatego postanowiłem zrobić mały upgrade. Teraz się tylko zastanawiam co będzie lepsze, głównie do gier, pomijam kwestie ram, hdd, obudowy:

qx9650

Asus Rampage Extreme

gtx295 lub 4870x2

lub druga opcja:

core i7 940

EVGA X58 SLI

Gdybym bym się już zdecydował na i7 to chciałbym w niedalekiej przyszłości dokupić kolejną kartę graficzną, lub dwie, stąd taka płyta. Jeżeli chodzi o grafikę to co będzie wydajniejsze: a)gtx295 b) 2xgtx280 c) 3xgtx260 ?

Mój budżet to 5000 na wszystko oprócz gpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do gier lepszy będzie phenom II x4 955. Najnowsze testy wszędzie.

Edit: Po obejrzeniu testów na anandtechu jednak 9650 będzie szybszy (zależy też gdzie), ale jest też dużo droższy. Za to i7 920 jest słabszy niż najnowszy phenom (pisze o wydajności w grach) a jest jeszcze droższy :P na podstawie innych testów bo na anand wypadł ciut lepiej

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi