vENiZE Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Witam, Posiadam myszkę A4Tech X-718BF, która od dzisiaj ślizga się (a właściwie SZURA) po podkładce Icemat 2nd Edition. Czy da się jakoś zniwelować to szuranie? Inna myszka, inne ślizgacze? Z góry dziękuję za porady i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 (edytowane) Czy ta podkładka to nie jest przypadkiem podróba z allegro? Pytam, bo po pierwsze icemat 2nd nie jest już od dawna produkowany, a poza tym w komplecie do oryginalnej podkładki jest zestaw ślizgaczy, które całkiem skutecznie niwelują szuranie. Tak czy inaczej problem rozwiążą ślizgacze. Co do podróbki to najłatwiej rozpoznać ją po styropianie. Oryginał ma gładka fakturę i jest wyprofilowany tak: http://www.marcutam.neostrada.pl/allegro/a...o/icemat/1o.jpg Polską podróbkę sprzedaje ten Pan http://www.allegro.pl/item624041513_podkla...nd_edition.html i poza ceną, brakiem ślizgaczy, niedokładną obróbką krawędzi oraz właściwościami podkładki(w sumie najważniejsze) różni się ona właśnie styropianem. Edytowane 30 Kwietnia 2009 przez ChamRyszak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1984 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 kurcze no to kupiłem podróbę. na szczęście 22 zł i chodzi bardzo ładnie także w sumie jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Miałem niegdyś icemat-a, polecam ślizgacze teflonowe... Nie mniej jednak wystarczy trochę ''kurzu'' na podkładce i już napotykamy nieprzyjemne szuranie... więc higiena to podstawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1984 Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 zauważyłem też że stary a4tech z malutkimi ślizgaczami strasznie szura, mx revolution z dużymi jeździ naprawdę płynnie i przy normalniej pracy niesłyszalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...